• سه‌شنبه / ۱۲ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۳:۳۹
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1404011205481
  • خبرنگار : 51033

آنچه در ورزش اصفهان گذشت؛

جای خالی چوگان در مسابقات نوروزی میدان نقش‌جهان

جای خالی چوگان در مسابقات نوروزی میدان نقش‌جهان

ایسنا/اصفهان مسابقات نوروزی چوگان که طی سال‌های گذشته در میدان نقش‌جهان اصفهان برگزار می‌شد، در سال ۱۴۰۴ برگزار نمی‌شود که شاید عجیب به نظر برسد.

چوگان از ورزش‌های کهن ایرانی است که اکنون به ورزشی جهانی تبدیل شده و امروزه بیش از ۷۷ کشور مسابقات و برنامه‌های ویژه چوگان را برگزار می‌کنند. آثار به دست آمده نشان می‌دهد که ایرانیان این بازی را دو هزار و ۵۰۰ سال قبل ابداع کرده‌اند و قسمتی از تمرینات سواره نظام ایران بوده است.

میدان نقش‌جهان یکی از میدان‌هایی است که در تاریخ به‌عنوان یک الگوی میدانی چوگان از آن یاد می‌شود. ابعاد زمین چوگان حدود ۱۶۷ در ۲۷۰ متر مربع است و دو برابر زمین استاندارد فوتبال است که سوارکاران و چوگان‌بازان روی اسب‌های خاصی که چوگانی هستند، این ورزش پر هیجان را انجام می‌دهند.

ورزش چوگان از گذشته‌های دور در میدان نقش‌جهان اصفهان برگزار می‌شد و این میدان یکی از نمادهای الگوی چوگانی است. طی سال‌های اخیر نیز پس از مدت زمان زیادی دوباره بازی چوگان در میدان نقش‌جهان جایگاه خود را پیدا کرد و حدود پنج سالی در این میدان برگزار می‌شد.

با این وجود امسال خبری از برگزاری مسابقات نوروزی چوگان در میدان نقش‌جهان نبود که یک‌ ضعف برای هیئت استان اصفهان محسوب می‌شود؛ البته بدون رئیس ماندن این هیئت نیز بی‌تاثیر نبوده است.

در تاریخ سه‌شنبه، ۱۰ آبان ۱۴۰۱ مجمع انتخاباتی هیئت چوگان استان اصفهان با حضور ابراهیم نوزایی، رئیس فدراسیون، جواد محمدی مدیرکل وقت ورزش‌وجوانان استان اصفهان و اعضای مجمع برگزار شد. مجید اصلانی، محمد ساعدی و زهرا یاوری کاندیداهای این دوره از انتخابات هیئت چوگان استان اصفهان بودند که اصلانی ۱۰ رأی، ساعدی بدون رأی و یاوری ۹ رأی به‌دست آوردند و در نهایت اصلانی و یاوری به دور دوم رأی‌گیری رفتند.

دور دوم رأی‌گیری، هر دو کاندیدا ۱۰ رأی به دست آوردند تا کار به دور سوم رأی‌گیری کشیده شود. در دور سوم رأی‌گیری اصلانی ۱۰ رأی و یاوری ۹ رأی کسب کردند و در نهایت اصلانی به‌عنوان رئیس هیئت چوگان استان اصفهان انتخاب شد.

با این وجود پس از گذشت دو سال، رئیس هیئت چوگان استان اصفهان سمت خود در این رشته را در نصف‌جهان رها کرد و با تصمیم غیرمنتظره‌ای از سمت خود استعفا داد. در شرایطی که هیئت چوگان استان اصفهان برای چند هفته بدون رئیس و سکان‌دار اداره شد، طی حکمی از سوی اصغر ناظری، رئیس فدراسیون چوگان، رضا مهدیان به‌عنوان سرپرست هیئت چوگان استان اصفهان منصوب شد.

بدین ترتیب با تصمیم رئیس فدراسیون، برای هیئت چوگان استان اصفهان سرپرست تعیین شد تا براساس قانون و مقررات هیئت‌ها، پس از سه‌ ماه حضور سرپرست، زمان ثبت‌نام کاندیدا آغاز و مجمع انتخاباتی هیئت چوگان استان اصفهان برگزار شود.

رضا مهدیان در گفت‌وگو با ایسنا درباره شرایط فعلی هیئت چوگان استان اصفهان و حضور وی به‌عنوان سرپرست در این هیئت اظهار می‌کند: حدودا سه هفته است که به‌عنوان سرپرست هیئت چوگان استان اصفهان منصوب شده‌ام و امیدوارم در کوتاه‌ترین زمانی‌که آیین‌نامه اجازه دهد، مجمع انتخاباتی هیئت را برگزار کنیم، البته در این بازه زمانی برنامه‌های هیئت طبق روال گذشته انجام می‌شود و اعضای هیئت‌رئیسه اقدامات لازم را انجام می‌دهند.

وی با اشاره به اتفاقاتی که برای آینده هیئت چوگان استان اصفهان پیش‌بینی شده می‌افزاید: تنها وظیفه سرپرست نیز برگزاری مجمع انتخاباتی است که تلاش می‌کنیم زودتر برگزار شود. رئیس سابق هیئت چوگان استان اصفهان دو سال این سمت را به‌دست داشت و در نامه استعفا از سمت ریاست، مشکلات شخصی را علت تصمیم خود بیان کرد.

سرپرست هیئت چوگان استان اصفهان درخصوص الزام تخصیص بودجه به این هیئت برای انجام برنامه‌ریزی‌ها بیان می‌کند: امیدواریم از طرف اداره‌کل ورزش‌وجوانان استان اصفهان بودجه‌ای به هیئت چوگان تزریق شود و بتوانیم مسابقاتی را در اردیبهشت‌ برگزار کنیم که قرار شده اسپانسرهایی برای آن مسابقات در کنارمان باشند.

مهدیان در پاسخ به این پرسش که آیا مسابقات نوروزی چوگان در میدان نقش‌جهان برگزار می‌شود یا خیر و اینکه قبل از استعفای رئیس پیشین هیئت چنین برنامه‌ای تبیین شده بود یا خیر نیز توضیح می‌دهد: از گذشته خبر ندارم، اما تا این لحظه برنامه‌ای برای برگزاری مسابقات در میدان نقش‌جهان برنامه‌ریزی نشده است.

وی در پایان یادآوری می‌کند: چوگان اصفهان آرامش خوبی دارد و امیدوارم بتوانیم هرچه سریع‌تر با برگزاری مجمع انتخاباتی، این هیئت را به صاحب اصلی‌اش که واقعا دلسوز ورزش چوگان و متخصص باشد برسانیم تا جان جدیدی به این رشته در اصفهان اضافه شود.

به گزارش ایسنا، برگزاری چوگان در میدان تاریخی نقش‌جهان یکی از جاذبه‌های گردشگری نوروزی مسافران بود که امسال جای خالی آن حس می‌شود.

حال باید دید با روی کار آمدن تیم جدید مدیریتی، شرایط چوگان، از ورزش‌های باقدمت‌ ایران، می‌تواند به جایگاه اصلی خود برسد یا خیر.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha