• سه‌شنبه / ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ / ۲۱:۲۲
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1403112317766
  • خبرنگار : 51012

ونوس یا «سیاره عشق» به شکلی خاص‌تر دیده خواهد شد

ونوس یا «سیاره عشق» به شکلی خاص‌تر دیده خواهد شد

ایسنا/اصفهان در یک تصادف کیهانی، «ونوس»، سیاره‌ای که به نام الهه عشق رومی نامگذاری شده است، در روز ۱۴ فوریه درخشان‌تر و زیباتر از همیشه خواهد بود.

به گزارش ایسنا و به نقل از لایوساینس، ونوس، سیاره‌ای که به نام الهه عشق رومی نامگذاری شده است، امسال به‌طور شایسته‌ای درخشان‌ترین حالت خود را در روز (۱۴ فوریه) خواهد داشت.

ونوس که در حال حاضر پس از غروب خورشید بر آسمان شب حکمرانی می‌کند، کاملاً شایسته لقب «ستاره شامگاهی» است. این سیاره که همیشه درخشان‌ترین سیاره آسمان شب محسوب می‌شود و پس از خورشید و ماه در رتبه سوم درخشندگی قرار دارد، در اواسط فوریه به قدر روشنایی ۴.۹ می‌رسد و به بیشترین درخشندگی خود دست می‌یابد. طبق گزارش EarthSky، ونوس تا سپتامبر ۲۰۲۶ دیگر به این میزان درخشندگی در آسمان شامگاهی نخواهد رسید.

ونوس در تاریخ ۱۰ ژانویه به بالاترین نقطه خود در آسمان شب رسید و در ۲۲ مارس در درخشش خورشید محو خواهد شد. درخشان‌ترین حضور این سیاره در آسمان شب، دقیقاً در میانه این دو تاریخ رخ می‌دهد.

قابلیت مشاهده و درخشندگی ونوس به موقعیت مداری آن در منظومه شمسی بستگی دارد. به‌عنوان دومین سیاره نزدیک به خورشید، ونوس همیشه درون مدار زمین قرار دارد و به همین دلیل، از دید ناظران زمینی دارای فازهایی مشابه ماه است. هرچه ونوس به زمین نزدیک‌تر شود، شکل آن به یک هلال باریک‌تر تغییر می‌کند.

با وجود اینکه در ۱۴ فوریه تنها ۲۷درصد از سطح ونوس روشن خواهد بود، نزدیکی زیاد آن به زمین باعث می‌شود که درخشان‌ترین نمای خود را در طول سال ارائه دهد. تا یکم مارس، میزان روشنایی سطحی ونوس به ۱۴ درصد کاهش خواهد یافت، بنابراین اکنون بهترین زمان برای مشاهده آن از طریق یک تلسکوپ خانگی یا یک جفت دوربین دوچشمی مناسب برای رصد آسمان است.

درخشندگی چشمگیر ونوس فقط به دلیل نزدیک شدن آن به زمین نیست. این سیاره نسبتاً بزرگ است (قطری تنها چند صد مایل کوچک‌تر از زمین دارد) و لایه‌های ابری آن بسیار بازتابنده هستند.

 روز ولنتاین از دیدن ونوس در آسمان پس از غروب لذت ببرید، زیرا پس از آن، درخشندگی آن به‌تدریج کاهش می‌یابد و به یک هلال باریک‌تر تبدیل می‌شود. در ماه مارس، مشاهده ونوس در آسمان شامگاهی دشوارتر خواهد شد. این سیاره پس از عبور از درخشش خورشید در اواخر مارس، در آسمان سحرگاهی ظاهر می‌شود و در ۲۷ آوریل به بیشترین درخشندگی خود در آسمان صبحگاهی می‌رسد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha