به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فلسطینی سما، یک منبع اردنی اعلام کرد: اخبار رسانههای عبری زبان درباره اینکه هدف از نشست امنیتی فلسطین و اسرائیل در العقبه آموزش نیروهای امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین در پایگاههای اردن برای جنگ با گروههای مقاومت در کرانه باختری است، درست نیست. منبع این اخبار افراطیهایی هستند که میخواهند تلاشها برای توقف اقدامات یکجانبه و عملیات نظامی و آتشبس را ناکام بگذارند.
این منبع اعلام کرد: این نشست یک تحول است چراکه اولین نشستی است که مسؤولان سیاسی و امنیتی فلسطینی و اسرائیلی با حضور طرفهای منطقهای و بینالمللی گردهم می آیند. واضح است که «گروههای افراطی» خواهان تحول سیاسی که اقدامات بکجانبه را متوقف کند، نیستند.
این در حالی است که باسم نعیم، رئیس دفتر سیاسی و روابط خارجی حماس در غزه برگزاری نشست پنججانبه امروز در العقبه اردن با مشارکت تشکیلات خودگردان فلسطین در کنار رژیم صهیونیستی را محکوم کرد.
وی گفت: هدف این نشست بررسی چگونگی مهار تنشها و خشونتها در اراضی فلسطینی است؛ اما در حقیقت هدف بررسی اجرای طرح امنیتی آمریکا به دست تشکیلات خودگردان فلسطین برای سرکوب مقاومت و مهار آرمانهای آن برای تحقق آزادی و استقلال است.
باسم نعیم گفت: تمام طرحهای امنیتی سابق آمریکا در سرکوب اراده ملت ما برای مقاومت و رهایی از اشغال شکست خورده است و هرگز شما را در برابر خشم ملت ما محافظت نخواهد کرد. شما به رغم شکست طرح سیاسیتان و حساب باز کردنتان بر گروههای خارجی برای اهداف ملی در سمت اشتباه تاریخ ایستادهاید و میخواهید مزدور طرحهای اشغالگران باشید. هنوز فرصت این را دارید که به مردم خود بپیوندید که با سرعت و ثبات به سمت قدس و مسجد الاقصی میروند.
وی گفت: تشکیلات خودگردان فلسطین باید مشارکت خود را در این نشست مشکوک لغو کرده و استراتژی ملی را براساس شراکت ملی و مقابله با اشغالگران با تمام ابزارهای لازم از طریق ایجاد نهادهای سیاسی ملی ایجاد کند.
حزب خلق و جبهه دموکراتیک آزادی فلسطین نیز خواهان عدم مشارکت تشکیلات خودگردان فلسطین در این نشست و لغو آن شدند.
این دو گروه خواهان برگزاری نشست فوری کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین(ساف) برای ارزیابی نتایج تحرکات قبلی فلسطین و اتخاذ تصمیم عدم مشارکت در نشست العقبه شدند.
این دو گروه اعلام کردند: هدف اصلی اسرائیل و آمریکا ناکام گذاشتن موضع فلسطین درباره توقف هماهنگی امنیتی با اسرائیل است.
صالح رأفت، عضو کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین گفت: نمیتوان به هیچ توافقی با دولت اسرائیل رسید.
عبداللطیف القانوع، سخنگوی جنبش حماس نیز گفت: ملت ما تنها یک گزینه دارند و آن مقاومت است. تشکیلات خودگردان فلسطین باید از ملت خود جانبداری و از پیگرد اعضای مقاومت در کرانه باختری خودداری کند.
جنبش طرح ملی فلسطین نیز از تشکیلات خودگردان فلسطین خواست در نشست العقبه شرکت نکند.
این جنبش نسبت به خطر فشارهای آمریکا و اسرائیل که فلسطینیها را به نزاعهای داخلی میکشاند، هشدار داد.
جبهه مردمی آزادی فلسطین نیز نسبت به تبعات نشست العقبه هشدار داد و از تشکیلات خودگردان فلسطین خواست آن را تحریم کند.
این جبهه اعلام کرد: این نشست در زمانی صورت میگیرد که دشمن جنایتهای خود را علیه ملت ما افزایش داده است. این اقدام یک سرپوش سیاسی برای این جنایتها است.
این در حالی است که ریاست نشست العقبه را هماهنگ کننده امنیتی آمریکا در کرانه باختری و غزه برعهده دارد.
در این نشست اردن قصد دارد درباره توقف اقدامات یکجانبه صحبت کند؛ اما این نشست به منزله سکوی نخست برای احیای روند سیاسی است.
از رژیم صهیونیستی نیز دو افسر ارشد شاباک و ریاست ستاد ارتش حضور دارند. همچنین نماینده ریاست ستاد ارتش اردن، مدیر وزارت خارجه اردن، دو فرستاده مصری از سازمان اطلاعات مصر و مدیرکل وزارت خارجه مصر نیز حضور دارند.
به نظر میرسد اهداف محرمانه و اعلام نشده این نشست ایجاد طرحی برای پایان دادن به گروههای مسلح «غیرقانونی» در شهرهای کرانه باختری و ممانعت از گسترش و استقرار آن در شهرکها و اردوگاههای شمال کرانه باختری است.
منابع دیپلماتیک و امنیتی متخصص اعلام کردند که گروههای عرین الاسود و الکتائب قبلا در لیست «بازداشت یا قتل» در روزها یا هفتههای آینده و مشخصا در مارس و آوریل قرار گرفتهاند.
منابع اعلام کردند که به زودی حمله نظامی به غزه صورت گرفته و نیروهای اسرائیلی وارد غزه میشوند. سناریویی که آمریکاییها با آن مخالف نیستند این است که اداره نوار غزه در مرحله آتی به صورت موقت تا زمان تشکیل یک رهبری برای کرانه باختری و نوار غزه با کمک مصر تحویل داده شود.
به نظر میرسد نشستهای العقبه بخش حیاتی از رویکردهای آمریکا برای آتشبس و تدابیر اقتصادی و شروط ضمنی راستگرایان اسرائیلی برای آغاز روند مذاکرات است.
انتهای پیام
نظرات