• یکشنبه / ۷ اسفند ۱۴۰۱ / ۰۸:۱۴
  • دسته‌بندی: محور مقاومت
  • کد خبر: 1401120704465
  • خبرنگار : 71145

/به روز رسانی شد/

اجلاس العقبه با حضور مقامات اسرائیل و فلسطین آغاز به کار کرد

اجلاس العقبه با حضور مقامات اسرائیل و فلسطین آغاز به کار کرد

نشست مسؤولان فلسطینی و اسرائیلی در شهر العقبه اردن امروز، یکشنبه آغاز به کار کرد و قرار است راه‌های برقراری آرامش در اراضی فلسطینی در راس مذاکرات امروز باشد، این در حالی است که بسیاری از گروه‌های مقاومت این نشست را محکوم کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع گزارش داد، مسؤولان اسرائیل و فلسطین مذاکرات خود را در شهر العقبه در سواحل دریای سرخ آغاز کردند. هدف از این نشست بازگرداندن آرامش به فلسطین در آستانه ماه رمضان است.

منابع به روزنامه العربی الجدید قطر گفته بودند، علاوه بر آمریکا، مصر، اردن، انگلیس نیز در اجلاس سران امنیتی شرکت کرده است. در این اجلاس نمایندگان تشکیلات خودگردان فلسطین در راس آن حسین الشیخ، وزیر امور مدنی و ماجد فرج، رئیس سازمان اطلاعات فلسطین و هیئت اسرائیلی شامل رونین بار، رئیس شاباک حضور دارند.

در این نشست استفن هیکی، دیپلمات ۴۷ ساله انگلیسی که مدیر امور خاورمیانه و شمال آفریقا در وزارت خارجه و توسعه انگلیس است و به عنوان دیپلمات انگلیس در مصر، سوریه، لیبی و عراق به مدت ۲۰ سال فعالیت داشته و به خوبی به زبان عربی صحبت می‌کند، حضور دارد.

از طرف فلسطین، در کنار الشیخ و فرج مجدی الخالدی، مشاور دیپلماتیک محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، نبیل ابو ردینه عضو کمیته اجرایی حضور دارند. آنها عصر جمعه به دستور محمود عباس به این تیم پیوستند.

از طرف دولت اشغالگر، تساحی هنگبی، رئیس شورای امنیت داخلی، رونین لِوی، نماینده وزارت خارجه اسرائیل، درور شالوم، رئیس شعبه سیاسی امنیتی وزارت جنگ، غسان علیان، هماهنگ‌کننده عملیات دولت و رونین بار، رئیس شاباک حضور دارند.

هنگبی از رهبران حزب لیکود و نزدیک به بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر است. رسانه‌های اسرائیلی چند روز پیش اعلام کردند، نتانیاهو، هنگبی را مامور کرده با فلسطینی‌ها تماس برقرار کند و با حسین الشیخ در دوره گذشته چندین دیدار غیر علنی داشته است.

اما لوی، ماه گذشته در وزارت خارجه منصوب شد و نقش اساسی در توافقات عادی سازی روابط با کشورهای عربی داشته و طی سالیان گذشته به شکل سری فعالیت داشته است؛ اما نامی از او برده نشده بود. نام مستعار او «ماعوز» است. لوی در سازمان شاباک به عنوان یک افسر فعالیت دارد و به خوبی زبان عربی صحبت می‌کند.

از طرف آمریکا، باربارا لیو، معاون وزیر خارجه آمریکا و برت مک‌گورک، هماهنگ کننده خاورمیانه و شمال آفریقا در دولت بایدن حضور دارند.

سایت عبری «واللا» به نقل از منابع مطلع گزارش داد، هدف از این نشست در العقبه اردن اجرای تفاهمی است که هفته گذشته بین هنگبی و حسین الشیخ حاصل شده که در چارچوب آن تشکیلات خودگردان فلسطین از تقدیم پیش‌نویس قطعنامه‌ شورای امنیت در محکومیت تصمیم اسرائیل در ساخت هزاران واحد مسکونی در واحدهای شهرک نشین خودداری کرد.

این سایت به کشتاری که اسرائیل در نابلس به رغم توافق هنگبی و الشیخ راه انداخت، اشاره کرد.

واللا توضیح داد، رئیس شاباک اصرار به حضور در اجلاس العقبه داشته چون معتقد است حفظ تشکیلات خودگردان فلسطین مهم است و نباید فروبپاشد.

این سایت افزود: شاباک روی نقش این اجلاس در توانمند سازی تشکیلات خودگردان و مجهز کردن آن به ابزارهایی که آن را قادر به توقف تنش امنیتی در کرانه باختری کند تا انتفاضه سومی رخ ندهد، حساب باز کرده است.

قابل ذکر است، سازمان شاباک بر مدیریت مقابله با مقاومت فلسطین نظارت دارد و مسؤول اصلی جرایم اسرائیل در اراضی فلسطینی اشغالی از جمله کشتار اخیر نابلس است و این سیستم داده‌های اطلاعاتی در زمینه اجرای این عملیات‌ها و کشتار را فراهم می‌سازد.

این سایت اشاره کرد، تشکیلات خودگردان فلسطین به رغم تهدیدهایی که در زمینه تحریم‌های خود در پی کشتار نابلس دریافت کرد، تصمیم به مشارکت در اجلاس العقبه گرفت، در حالیکه اسرائیل از قبل متعهد به توقف عملیات یورش خود به شهرهای فلسطینی نشد.

همچنین اسرائیل از پاسخ به درخواست‌های تشکیلات خودگردان سرباز زده و یوآو گالانت، وزیر جنگ اسرائیل تهدید کرده به عملیات در اراضی فلسطینی ادامه خواهد داد.

در این زمینه شبکه ۱۲ اسرائیل اعلام کرد، نمایندگان تشکیلات خودگردان فلسطین خواستار تشکیل سامانه هماهنگی مشترک با ارتش اشغالگر برای ممانعت از مجوز عملیات یورش گسترده به اراضی فلسطینی و نیز اعطای مجوز برای و انتقال سلاح به سیستم‌های امنیتی تشکیلات خودگردان خواهند شد.

این شبکه افزود، تشکیلات خودگردان همچنین خواستار توقف سازوساخت بیشتر واحدهای مسکونی در کرانه باختری خواهد شد.

یک منبع سیاسی اسرائیلی به رادیو اسرائیل گفت، هدف از اجلاس سران العقبه تقویت اعتماد به همکاری با هم به منظور آرام کردن میدان و منع وقوع دور جدید درگیری در ماه رمضان است.

این مسؤول سیاسی اسرائیل افزود: هدف از اجلاس مذکور ایجاد فضایی از اعتماد و راهکاری برای ارتباط جهت آرام کردن میدان است. هیچ پیش شرطی از طرفین مطرح نشده و همه لزوم انجام کاری برای کاهش تنش را درک کرده‌اند و فلسطینی‌ها خواهان کاهش یورش‌ها به شهرهای فلسطینی هستند.

او ادامه داد، واقعیت پیوستن رئیس شاباک دال به تمایل اسرائیل برای بررسی میزان جدیت تشکیلات خودگردان فلسطین در انجام مسؤولیت خود در اماکنی مثل جنین است که نیروهای اسرائیلی در آنجا حضور ندارند.

شبکه عبری «کان» نیز اعلام کرد، انتظار می‌رود در اجلاس العقبه تشکیلات خودگردان فلسطین از اسرائیل بخواهد ورود و یورش به مناطق A  به خصوص نابلس و جنین را تا حد زیادی کاهش دهد.

گروه‌های فلسطینی: نشست عقبه فرصتی برای تشدید جنایات رژیم صهیونیستی است

گروه‌های مقاومت فلسطین در جنین مشارکت تشکیلات خودگردان در نشست عقبه با حضور مسؤولان اسرائیلی تحت نظارت آمریکا را به شدت محکوم کردند.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، این گروه‌ها روز شنبه در کنفرانس مطبوعاتی در جنین تاکید کردند که این نشست به هیچ وجه به نفع ملت فلسطین نیست بلکه خدمتی مجانی به دشمن اشغالگر صهیونیستی است که لحظه‌ای از جنایت علیه ملت، سرزمین و مقدسات فلسطین دست نمی‌کشد.

گروه‌های فلسطینی افزودند که مشارکت تشکیلات خودگردان در این نشست کاملا خلاف اجماع ملی است.

این گروه‍ا تاکید کردند که عدم حضور در این نشست، کمترین کاری است که تشکیلات خودگردان می‌تواند در واکنش به جنایات دشمن صهیونیستی و ارتش تروریستی آن انجام دهد.

در این کنفرانس مطبوعاتی بیان شد که هدف اصلی این نشست، فراهم کردن زمینه برای دشمن صهیونیستی جهت ارتکاب جنایات بیشتر علیه ملت فلسطین و اعمال فشار بیشتر بر اسرای فلسطینی است.

این گروه‌ها بیان کردند که تشکیلات خودگردان بار دیگر در دام دولت آمریکا که هدفی جز خدمت به رژیم اشغالگر و تامین امنیت آن ندارد، گرفتار شد.

گروه‌های مقاومت تاکید کردند که بهترین کار در مرحله کنونی، حرکت در مسیر تحقق وحدت ملی و یکپارچه‌سازی مقاومت مسلحانه است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۱۲-۰۷ ۰۹:۴۶

درشرایط کنونی فقط وفقط اتحادو اتحادو اتحادو وحدت گروههای فلسطینی برای عملیاتهای مستمر و ادامه دار است و هرطور وبه هرترتیبی که هست باید کرانۀ باختری مسلح و تسلیح شود...............