• جمعه / ۲۱ بهمن ۱۴۰۱ / ۰۹:۳۱
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 1401112116150
  • منبع : نمایندگی دانشگاه هنر

رییس جهاد دانشگاهی هنر:

تبیین دستاوردهای کشور و نشان دادن پیشرفت ایران، بدون استفاده از هنر ممکن نیست

تبیین دستاوردهای کشور و نشان دادن پیشرفت ایران، بدون استفاده از هنر ممکن نیست

رییس جهاد دانشگاهی هنر در آستانه سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران گفت: جامعه امروز ما بیش از هر زمانی به خودباوری و ایجاد اعتماد عمومی در آن، نیازمند است و تبیین و معرفی پیشرفت ها و فعالیت‌هایی که از نظر علمی و فرهنگی ارزشمند هستند، در این زمینه کار مهمی است؛ اما این کار مهم، بدون به خدمت گرفتن درست هنر، ناقص بوده و جذب‌کننده نخواهد بود.

به گزارش ایسنا، بهزاد رشیدی، رییس جهاد دانشگاهی با اشاره به دغدغه‌های مقام معظم رهبری در خصوص جهاد تبیین، گفت: ایشان به صراحت اعلام می کنند در زمینه انعکاس پیشرفت های کشور کم‌کاری داریم و از همه می خواهند که در موضوع جهاد تبیین با شیوه‌های جدید و با نوآوری، سخن نو و شیوه‌ نو به میدان بیاورند.

وی، توسعه نوآوری، فناوری و صنعت را تضمین‌کننده رشد اقتصادی کشور دانست و تاکید کرد: توسعه در کشور محقق نخواهد شد، مگر اینکه «ادبیات پیشرفت»، «اندیشه پیشرفت» و «باور به توان بومی و خودباوری ملی» در جامعه نهادینه شده باشد و مردم و به ویژه مدیران کشور، با مفاهیم مرتبط با اقتصاد دانش بنیان مقاومتی، توسعه فناوری و صنعت و به ویژه اقتضائات و الزامات پیشرفت آشنا شوند.

رشیدی با اشاره به فعالیت‌های جهاد دانشگاهی هنر در زمینه فرهنگ سازی و ساخت و تولید فیلم های مستند و پویا نمایی مرتبط با ابعاد گوناگون دستاوردها و توانمندی‌های کشور، افزود: ما در مرکز مستندسازی دانش و فناوری این واحد تلاش داریم ضمن ارائه محصول و مصداق مستند با کیفیت با موضوع فناوری و صنعتی، در زمینه «مستندسازی دانش و فناوری» و فرهنگ‌سازی در جامعه به کمک هنرهای تصویری نقش آفرینی کنیم.

رییس جهاد دانشگاهی هنر در ادامه گفت: در ۱۲ سال گذشته حدود ۳۰۰ عنوان فیلم در گونه‌های مختلف در مرکز مستندسازی دانش و فناوری ساخته شده و اغلب دانشگاه‌های مهم کشور و مراکز علمی و دانش بنیان و همچنین واحدهای موفق جهاد دانشگاهی از جمله مشتریان  این مرکز هستند.

وی  با اشاره سرمایه‌ها و ظرفیت بالای کشور، گفت: وجود نیروهای آموزش دیده سینما و تعداد بالای فیلم کوتاه و مستند در سطح کشور و همچنین وجود حدود ۱۰۰ هزار شرکت صنعتی و ۷ هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور فرصت مغتنمی است.

جهاد دانشگاهی هنر با ایجاد دبیرخانه دائمی جشنواره فیلم و عکس فناوری و صنعتی، سعی می‌کند با استفاده از این سرمایه‌ها، فضای گفت و گو و تعامل بین دانشگاه، صنعت، فناوری و هنر را فراهم آورد و در این خصوص برنامه های فرهنگی، ترویجی و تولید اثر را در دستور کار خود دارد.

رشیدی با تشریح فعالیت های فرهنگی، آموزشی و خدمات تخصصی واحد هنر در زمینه مستندسازی دانش و فناوری، گفت: تجربه ۱۲ ساله این واحد باعث شده، این زمینه تخصصی بارور شود و انشالله به زودی این فعالیت‌ها در سطحی گسترده تر و با برندی جدید ادامه فعالیت بدهد.

وی با اشاره به رویکرد فرهنگی تیم جدید مدیریت جهاد دانشگاهی و ضرورت‌های اجتناب‌ناپذیر کشور در زمینه فرهنگ‌سازی و تبیین جهادیِ پیشرفت و اندیشه پیشرفت در کشور، افزود: جهاد دانشگاهی در دهه پنجم فعالیت خود، همسو با بیانیه گام دوم انقلاب می‌بایست تحولات اساسی در ساختارها و ساز و کارهای حوزه فرهنگی و هنر خود ایجاد کرده و از این فرصت تاریخی استفاده کند.

رشیدی ادامه داد برای ایجاد این تحولات در سطح این نهاد انقلابی، نسخه اولیه نقشه راه جهاد دانشگاهی در عرصه هنر که در جهاددانشگاهی هنر تهیه شده می تواند به کمک مدیران بیاید.

رییس جهاد دانشگاهی هنر اصلی‌ترین ماموریت جهاد دانشگاهی را در حوزه فرهنگ و دانشگاه عنوان کرد و گفت: «هنر» هم بخش مهمی از فرهنگ است و هم مهم‌ترین ابزار پیش برنده فرهنگ و فعالیت های فرهنگی است و هر مدیر باید بداند که فعالیت2های فرهنگی، بدون جاری بودن درست هنر در آن،  فعالیت‌هایی کم اثر است.

وی ابراز امیدواری کرد: استفاده از قابلیت‌های هنر، در دوره جدید در جهاددانشگاهی بیشتر مورد توجه و اولویت قرار گیرد و متناسب با نیازهای کشور، شاهد شکوفایی طرح های نوآورانه در عرصه هنر نیز باشیم.

رشیدی در ادامه به فعالیت‌های فرهنگی و دانشجویی جهاد دانشگاهی هنر پرداخت و گفت: شعبه سازمان دانشجویان دانشگاه هنر با هدف ارتقای دانش و ایجاد شور و نشاط در بین دانشجویان و با همکاری دانشجویانی از این دانشگاه، اداره می شود و در آن برنامه هایی  همچون تولید محتوای دانشجویی، معرفی آثار هنری دانشجویی، جلسات بحث و نقد و بررسی کتاب‌های تخصصی هنر و... انجام می‌شود. رویکرد جهاد دانشگاهی هنر، استفاده از دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاه هنر در فعالیت های آموزشی، پژوهشی، خدماتی و فرهنگی است و خوشبختانه با تلاش همکاران این واحد، برنامه‌های متنوعی در حال اجرا است.

وی تاکید کرد: معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی هنر تلاش می‌کند در قالب برنامه هایی همچون جشنواره ملی فیلم و عکس فناوری و صنعتی «فردا»، جشنواره ملی مد و لباس دانشجویی «دیبا»، جشنواره ملی نقش تن پوش، دفتر خبرگزاری ایسنا در دانشگاه هنر، سازمان دانشجویان شعبه هنر و دفتر مطالعات فرهنگی فرصت تبادل دانش، تجربه، نوآوری و مهارت را برای دانشجویان فراهم کرده و به شور و نشاط و تعالی جوانان و کشف استعدادها و پرورش نیروهای جوان و نخبه؛ آشناسازی جوانان با فضای کسب و کار و زیست بوم فناوری و اشتغال کمک کند.

رییس جهاد دانشگاهی هنر گفت: رویکرد اغلب فعالیت های واحد هنر ارتباط بین دانشگاه، صنعت و هنر است. در این راستا جشنواره ملی نقش تن پوش، با محوریت طراحی بر روی لباس و با تلاش برای الگوسازی و ترویج نقش های ایرانی متناسب با فرهنگ و نیاز جامعه و ترغیب هنرمندان جوان به خلق تصاویر زیبا بر روی تن پوش که تا کنون هشت دوره آن درسطح ملی و با مشارکت هنرمندان و دانشجویان علاقه مند به این حوزه برگزار می شود. همچنین در جشنواره ملی مد و لباس "دیبا" آثار ارسالی  طراحان جوان کشور که با توجه به نیاز بازار روز پوشاک تهیه می شوند، توسط تولید کنندگان پوشاک ایران مورد ارزیابی و  داوری قرار گرفته و پس از انتخاب طرح های منتخب‌، طراحان به واحد های صنعتی تولید پوشاک دعوت شده و برای تولید آثار خود در واحد های تولیدی حضور می یابند و عملا در صنعت پوشاک جذب کار می شوند.

رشیدی در ادامه افزود: این واحد با برگزاری جشنواره فیلم و عکس فناوری و صنعتی در تلاش برای روایت دستاوردهای ایران در حوزه‌های صنعتی و فناوری است و سعی می کند دانشگاهیان، صنعتگران و هنرمندان و شرکت‌های دانش‌بنیان را به یکدیگر نزدیک کند که این امر با تولید آثاری به شکل مستند و یا ثبت عکس‌های صنعتی، تبلیغاتی و هنری از روند تولیدات صنعتی و تجارب مدیریتی در حوزه صنعت و فناوری انجام می‌شود.

وی، روایت هنرمندانه پیشرفت های علمی، فناوری و صنعتی کشور، ایجاد امید و خودباوری در جوانان، ثبت و انتقال دانش و تجربه های مدیریتی، معرفی و نمایش خدمات، دستاوردها و توانمندی های ایرانی را نتیجه کار مرکز «رسان فیلم» یا همان «مرکز مستندسازی دانش و فناوری» دانست و گفت: ساخت مستندهای معرفی دانشگاه های صنعتی شریف، علم و صنعت، علوم بهزیستی و چند دانشگاه و سازمان علمی دیگر، از فعالیت‌های مرکز مستندسازی جهاد دانشگاهی هنر در سال ۱۴۰۱ است. هریک از این فیلم‌ها بخشی از دانش بومی و دستاوردهای کشور را منعکس می کنند و ضمن انتقال دانش و تجربه، باعث ایجاد خودباوری، غرور و افتخار در جامعه می‌شوند.

رشیدی، فعالیت‌های آموزشی جهاد دانشگاهی هنر را تشریح کرد و افزود: رویکرد اصلی مرکز آموزش‌های تخصصی کاربردی جهاد دانشگاهی هنر آموزش مهارت‌محور رشته‌های هنری تخصصی و کاربردی و هدایت جوانان و دانشجویان به سمت اشتغال و کارآفرینی است. سرفصل‌های آموزشی به روز، استفاده از الگوهای جدید آموزش هنر، بهره‌گیری از استادان و هنرمندان برجسته کشور و هزینه‌های پائین دوره‌ها از جمله مزیت‌های آموزش در جهاد دانشگاهی هنر است. در هر سال حدود ۴۰۰۰ نفر در کلاس‌ها و دوره‌های آموزشی جهاد دانشگاهی هنر شرکت کرده و مهارت‌های لازم در رشته های هنری را کسب می‌کنند.

رییس جهاد دانشگاهی هنر با اشاره به تغییرات مدیریتی جهاد دانشگاهی در سال ۱۴۰۱ گفت: متاسفانه این تغییرات مدیریتی و معطل ماندن برخی امور، باعث شد طرح فناورانه این واحد با عنوان «تدوین و بومی‌سازی دانش فنی هنرهای نمایشی کاربردی و بهره‌برداری از قابلیت‌های گوناگون هنرهای نمایشی کاربردی متناسب با نیازهای جامعه» که مصوب شده بود و قرار بود در خرداد ماه ابلاغ شود، معطل بماند. در قالب این طرح فناورانه زمینه رشد و توسعه هنرهای نمایشی کاربردی فراهم شده و در شش دپارتمان تئاتر تعلیمی و تربیتی، تئاتر درمانی، تئاتر شورایی، تئاتر اجتماعات، تئاتر میراث و تئاتر خلاق کودکان به ارایه خدمات تخصصی، پژوهشی و آموزشی می‌پردازد.

رشیدی ابزار امیدواری کرد: این طرح هرچه سریعتر ابلاغ شده و مورد حمایت حوزه پژوهشی جهاد دانشگاهی قرار گیرد تا سرعت حرکت آن بیشتر شود.

انتهای پیام

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha