• دوشنبه / ۲۱ آذر ۱۴۰۱ / ۱۱:۵۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401092113981
  • خبرنگار : 50088

شهردار منطقه ثامن مشهد:

جریان اخلاقی و آداب زیارت به عنوان میراث معنوی ثبت شود

جریان اخلاقی و آداب زیارت به عنوان میراث معنوی ثبت شود

ایسنا/خراسان رضوی شهردار منطقه ثامن مشهد گفت: جریان اخلاقی و آداب جریان زیارت می‌تواند به عنوان میراث معنوی ثبت شود و شایسته ماندگاری است.

ساسان نورین‌مقدم در گفت‌وگو با ایسنا و با اشاره به اینکه اسکان‌های جمعی در قالب موکب‌ها، حسینیه‌ها و تکیه‌ها دربردارنده تظاهرات فرهنگ‌های متفاوتی از اقصی نقاط کشور است و هر کدام از این‌ها دارای علقه فرهنگی خاص خود هستند، گفت: حضور فرهنگ‌ها در قالب دسته‌های عزاداری در منطقه ثامن صورت می‌گیرد به گونه‌ای که تظاهر آن در فضای شهری در خیابان‌های اصلی اطراف حرم در ایام عزاداری قابل مشاهده است.

وی با اشاره به تجمیع برخی حسینیه‌ها اظهار کرد: تعداد ۲۰۰ مسجد و حسینیه در مسیر خیابان‌ها و پروژه‌های منطقه ثامن وجود دارد که هر یک نمادی از فرهنگ‌های اقوام مختلف ایران است و مراسم عزاداری و آیین‌های خاص‌ خودشان را اجرا می‌کنند.

شهردار منطقه ثامن مشهد افزود: در آداب تمامی این فرهنگ‌ها این موضوع وجود دارد که در پایان مراسم به حرم مطهر رضوی مشرف می‌شوند و این حرکت از مسیرهایی موسوم به گذرهای تشرف، اتفاق می‌افتد.

وی تأکید کرد: خدمت خاص و متمایز منطقه ثامن، همین خدمت معنوی است که رد پای مکانی جغرافیایی ندارد و تمامی این آداب جریان زیارت می‌تواند ثبت شود و شایسته ماندگاری است.

شهردار منطقه ثامن مشهد با بیان اینکه خانه داروغه به‌عنوان اثر تاریخی ثبت شده، اما هیچ‌گاه به این موضوع پرداخته نشده که متولی آن،۱۰  روز خانه را وقف تجمع اهالی یزدی در مشهد کرده است، گفت: جریان اخلاقی و آداب زیارت، به‌عنوان میراث معنوی ثبت نشده است.

در ایام پیک به ۱۰ هزار چشمه سرویس بهداشتی در اطراف حرم نیاز داریم

شهردار منطقه ثامن مشهد با اشاره به جمعیت ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری زائران در دهه آخر صفر و جمعیت قابل توجه زائران پیاده که در مسیر تشرف نیاز به امکانات بهداشتی از جمله حمام و سرویس بهداشتی دارند، گفت: اگر ۳ میلیون تشرف در هر روز داشته باشیم و با احتساب اینکه هر چشمه سرویس بهداشتی در هر روز بین ۱۷۰ تا ۲۲۰ نفر را خدمت دهد و همچنین با تخمین اینکه تنها ۵۰ درصد جمعیت به سرویس بهداشتی نیاز داشته باشند، چیزی حدود ۱۰ هزار چشمه سرویس بهداشتی پیرامون حرم در ایام پیک نیاز است.

وی ادامه داد: این نیاز در حالی است که در داخل حرم حدود ۱۷۰۰ چشمه سرویس بهداشتی وجود دارد و تا قبل از ماه صفر  با مشارکت مدارس و مساجد ۴۱۶ چشمه ظرفیت دیگر هم داشتیم که البته به همت همکاران منطقه ثامن و پشتیبانی شهردار ۴۵۳  چشمه دیگر نیز اضافه شد. تا رسیدن به تعداد ۵۰۰۰ چشمه سرویس بهداشتی، نیاز  به حداقل دو برابر تعداد حاضر داریم. 

‌نورین مقدم بیان کرد: خدمت متناظر با زائر خدمتی متمایز از سایر مناطق است که در منطقه ثامن تعریف می‌شود و چنین تعریف خدماتی مانند سرویس بهداشتی، حمام و ... در سایر مناطق وجود ندارد، حدود ۴۰ چشمه دوش در حرم مطهر رضوی وجود دارد که نیاز است حداقل این تعداد در اطراف حرم دو برابر شود.

رفع مشکل کمبود سرویس بهداشتی با کمک مجاوران

شهردار منطقه ثامن مشهد تشریح کرد: کمبود ۲۵۰۰ سرویس بهداشتی در ایام پیک با همکاری و مشارکت مردم منطقه که در خانه‌هایشان را روی زائران گشودند و شهرداری هم نظافت آن را بر عهده گرفت، تا حدودی رفع شد.

۲۴ خانواده دوش و حمام خود را در اختیار زائران قرار دادند

وی با اشاره به احداث موکب مشترک شهرداری و آستان قدس رضوی افزود: مردم خانه‌های اطراف آن موکب، عهده‌دار شستن لباس‌های زائران ساکن موکب شدند و ۴ لباسشویی روز اول تا روزهای آخر به ۱۶ لباسشویی رسید. همچنین ۲۴ خانه، دوش و حمام خود را در اختیار زائران قرار دادند.

شهردار منطقه ثامن مشهد با بیان اینکه در دهه آخر ماه صفر آمار جمعیت متغیر، ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر بوده است، تأکید کرد: این آمار روزهای خاص مانند تاسوعا، عاشورا، ایام نوروز، اربعین، روزهای زیارتی و ... است و متوسط جمعیت زائر در ۳۶۵ روز سال حدود ۳۰ میلیون نفر است.

وی با تأیید جهش جمعیت زائر در دوران پساکرونا گفت: باید این افزایش حضور را به فنری که تحت فشار بوده و اکنون رها شده، تشبیه کرد که از اقتضائات پساکرونا است.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha