احسان عظیمیراد در گفتوگو با ایسنا با تاکید بر لزوم اصلاحات ساختاری و اخذ تصمیمات کلان برای کشور ،اظهار کرد: یکی از اقدامات مهمی که برای ایجاد تحول در ساختار کشور لازم است، تحول در ساختار اداری و ساختارهایی است که نظام تصمیمگیری و تصمیمسازی کشور را دربرمیگیرد. از نظر من در تمامی قوای سهگانه، این موضوع بسیار مهمی است و حرکت بر روی این ریل سبب پیشرفت کشور خواهد شد.
وی با اشاره به سخنان رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب، افزود: رهبری در بخش اول بیانیه میفرماید ما انقلاب کردیم و انقلاب ما حائز ویژگیهای بسیار شاخص و مهمی است و یکی از ویژگیهای شاخص انقلاب اسلامی را بدیع و نو بودن و همچنین حرکت به سمت تحول و نوآوری میدانند؛ اینکه نظام جمهوری اسلامی دچار خمودگی و سکونت نیست، در هر جا که نیاز باشد خود را بهروز کرده و به نفع کشور خود را تطبیق میدهد که این جزو خصلتهای برجسته انقلاب اسلامی ایران است.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: ساختار نظام کشور بر مبنای چنین انقلابی شکل گرفته و باید به طور دقیق و متناسب با نیاز زمان متحول شود. حرکتها باید به سمت تحول، آرمانها و رشد و پیشرفت کشور باشد.
عظیمیراد با بیان اینکه اکنون جهتگیریهای متفاوتی را در حوزههای گوناگون کشور شاهد هستیم، گفت: تمام جهتگیریها باید در راستای قانون و آرمان کشور، فرمایشات رهبر و منطبق بر سیاستهای کلان جمهوری اسلامی باشد. هر تغییر ساختار در آییننامه و قوانین باید مبتنی بر ساختار سیاست کلی نظام صورت گیرد، سعادت کشور باید اولویت اصلی در تغییرات باشد.
وی در خصوص لازمههای تغییر و اصلاحات، بیان کرد: برای اینکه تحول ساختاری ایجاد کنیم، مشارکت مردم و نخبگان بسیار حائز اهمیت است، به این منظور که موضوع را در جامعه و در جوامع نخبگانی مطرح کنیم، هر تغییر و تحول اگر از بدنه نخبگانی و جامعه مردم بجوشد، تبدیل به یک گفتمان خواهد شد؛ زمانی میتوان حرکت را به یک گفتمان تبدیل کرد که باور در عموم مردم و جامعه شکل گرفته باشد و در غیر این صورت گفتمان با شکست مواجه خواهد شد. نظر نخبگان میتواند تغییر و تحول و اصلاحاتی در ایده ما اجرا کند و این موضوع بسیار مهمی است.
سخنگوی مجمع نمایندگان خراسان رضوی با تاکید بر لزوم توجه به وحدت و وفاق ملی، اظهار کرد: غیر از اینکه عموم مردم و نخبگان را باید در این تصمیمگیری بسیار مهم شریک کرد، باید وفاق و همدلی بین مسئولین کشور ایجاد کنیم زیرا هر نوع تغییر و تحول مثبتی نیاز به همدلی و همافزایی دارد و این انسجام است که سبب میشود نتیجه تغییر و تحول مثبت تحقق پیدا کند.
عظیمیراد تاکید کرد: نباید محدودیتهایی که جامعه بینالملل به ویژه آمریکا و سایر کشورها با تحریمها برای ما ایجاد کردهاند را نادیده بگیریم، گاهی اوقات این فشار و محدودیتها سبب ایجاد آسیب شده است؛ اگر به توان داخلی اتکا کرده و بر اساس ظرفیتهای نظام جمهوری اسلامی ایران که بسیار تعیینکننده است، اصلاحات را انجام دهیم، موفق خواهیم شد. توجه به محدودیتها و فشارهای خارجی نباید ما را از حرکت به سمت تحول اساسی و رفع مشکلات کشور باز بدارد.
وی ادامه داد: قوای سهگانه، مجلس و دولت بر اساس ظرفیتهای بزرگی که کشور دارد، باید اصلاحات را انجام دهد؛ ایران ظرفیتهایی مانند نیرو انسانی، منابع طبیعی و معدنی، جغرافیای عظیم و... دارد. قوای سهگانه با شناخت دقیق از ظرفیتهای کشور میتوانند تصمیمات بسیار تعیینکننده بگیرند.
نماینده مردم مشهد و کلات با تاکید بر توجه به موضوع بهرهوری اظهار کرد: ما بهرهوری بسیار پایینی در کشور و ساختارهای اداری داریم به طوری که اعلام میکنند که در یک شبانهروز کاری، بهرهوری ما یک ساعت هست و در واقع این موضوع بسیار تاسفآور است؛ باید با ایجاد تغییرات در نظام اداری کشور این بهرهوری را افزایش دهیم و این پاشنه آشیل بزرگی برای کشور است و اگر نتوانیم بهرهوری را افزایش دهیم، رشد و پیشرفت مدنظر محقق نخواهد شد. امیدوارم مجلس در حوزه قانونگذاری و نظارت و دولت در حوزه اجرا بتواند تحول و اصلاح ساختاری را به خوبی انجام دهد.
عظیمیراد اضافه کرد: وقتی موضوع تغییرات و اصلاح ساختاری در جامعه مطرح شود، سبب ایجاد اعتماد و حرکت به سوی گفتمان ساختاری خواهد شد و باید دقت کنیم کاری که مجلس میتواند در این زمینه انجام دهد، کمک به قانونگذاری دقیق است که کمک شایانی در راستای اصلاحات دارد. جلسات سران قوا، شورای عالی و امنیت ملی و همگی نیز در این زمینه کمککننده هستند. عدم وحدت بین مسئولین، عدم مشارکت نخبگان و مردم و عدم توجه به برنامه کلان کشور و قانون اساسی سه مانع عامل اصلی در ایجاد تحول ساختاری است و با برطرف کردن این سه عامل میتوانیم مطمئن شویم ساختار و اصلاح کارآمد و دقیق رخ دهد.
انتهای پیام
نظرات