• یکشنبه / ۲۰ آذر ۱۴۰۱ / ۱۷:۲۳
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 1401092013561
  • خبرنگار : 71091

گزارشی از افتتاحیه سینما حقیقت

«ورای همه مشکلات، سینما و هنر زنده می‌ماند»

«ورای همه مشکلات، سینما و هنر زنده می‌ماند»

محمد حمیدی‌مقدم در آیین افتتاحیه شانزدهمین جشنواره «سینماحقیقت» گفت: هنر، همان امیدی است که در قلب ما، شعله حرکت، تلاش و پیش آمدن را روشن نگاه می‌دارد.

به گزارش ایسنا، دبیر جشنواره در آیین افتتاحیه این رویداد که عصر امروز ۲۰ آذر ماه در پردیس ملت برگزار شد، ضمن خیر مقدم به حاضران گفت: «تجربه چهار دوره حضور در جشنواره «سینماحقیقت» به عنوان دبیر، برای من سرشار از تجربه‌ها و خاطرات است. روزهای سخت و لحظاتی شیرین را در این جشنواره پشت سر گذاشته‌ام و بیش از همیشه به این باور رسیده‌ام که ورای همه رخدادها و مشکلات، این سینما و هنر است که زنده می‌ماند.

جشنواره‌ها از جمله جشنواره «سینماحقیقت» فرصت‌هایی برای گفتگو کردن، فاصله گرفتن از روزمرگی و درگیر شدن در فضایی است که به شکل روزمره کمتر می‌توان از آن سراغ گرفت. ما از امروز تا جمعه به بهانه این جشنواره، کنار هم خواهیم بود تا از سینمای مستند ایران صحبت کنیم و به تماشای آثاری بنشینیم که بسیاری از آنها امیدبخش و باطراوت هستند و در ستایش زندگی ساخته شده‌اند. در بخش بین‌الملل میزبان مستندهایی هستیم متنوع و متکثر که پنجره‌هایی تازه مقابل دیدگانمان باز خواهند کرد. آنچه از سینمای مستند ایران، در این دوره خواهید دید، آثاری زیبا و جذاب درباره اقلیم، سنت‌ها، آیین‌ها، طبیعت و زنان و مردانی است که در این سرزمین پهناور و کهن زندگی می‌کنند و مستندهای جشنواره شانزدهم، سیمای آنان را برای شما و آیندگان به یادگار خواهد گذاشت.وجه تمایز جشنواره شانزدهم با ادوار قبلی، توجه ویژه به مستندسازان و جوانانی است که در استان‌ها زندگی می‌کنند و پیش از این، با برگزاری آنلاین جشنواره توانسته بودیم سهیم شدن آنان در این رخداد را جدی تر و پررنگ‌تر کنیم. امسال میزبان مستندسازان جوانی هستیم که خارج از پایتخت فعالیت می‌کنند و تعدادی از آنها در این سال‌ها در قالب مستندساز، درخشیده و آثارشان در جشنواره‌های معتبر داخلی و بین‌المللی تحسین شده‌اند.

وی خاظرنشان کرد: جشنواره شانزدهم ضیافتی بزرگ است تا این مستندسازان علاوه بر تماشای آثار، در کارگاه‌ها شرکت کرده و گنجینه‌ای از دانش و تجربه را با خود همراه ببرند تا در آثار دیگرشان، از آن بهره بگیرند. به این نسل جوان و نوجو و به این میهمانان ویژه، سلام می‌گویم و امیدوارم این جشنواره، از خاطرات به یادماندنی زندگی حرفه‌ای آنها باشد.



حمیدی مقدم تاکید کرد: با صراحت می‌گویم که کشف استعداد تنها هدف ما نیست و خود را متعهد می‌دانیم که سینماگران جوان را حمایت کرده و زمینه فعالیت مستمر آنها را فراهم کنیم.سینمای مستند، همیشه رویکردی خردمندانه و اندیشه محور داشته است. نمی‌توان از جشنواره «سینماحقیقت» سخن گفت و به کارگاههای انتقال تجربه و گپ و گفت های تخصصی با سینماگران در این فضا اشاره نکرد. امسال در این بخش، برایتان تدارک ویژه دیده‌ایم و شما دوستداران هنر سینما و سینمای مستند را در معرض تجربه‌های اساتیدی قرار داده ایم که صاحب نام و با دانش هستند. حضور در کلاس درس آنها به بهانه این جشنواره، هدیه‌ای است که قطعا از آن استقبال خواهید کرد. نکوداشت زنده یاد نادر طالب زاده، مستندساز و سیدمحسن طباطبایی‌پور مستندساز باسابقه یکی دیگر از مهمترین بخش‌های جشنواره امسال خواهد بود.

دبیر جشنواره سینما حقیقت گفت: می‌خواهم در آخر این صحبت‌های کوتاه باز هم از امید بگویم، نورِ روشنی که ما را در پناه خود خواهد گرفت تا از دشوارترین بخش‌های زندگی عبور کرده و به روزهای پرفروغ آینده برسیم. هنر، همان امیدی است که در قلب ما، شعله حرکت، تلاش و پیش آمدن را روشن نگاه می‌دارد. سینمای مستند هنوز ما را امیدوار می‌خواند و جشنواره «سینماحقیقت» پاسخی به این ندا است. امیدوارم روزهایی خوب در جشنواره «سینماحقیقت» داشته باشیم.

حمیدی مقدم در بخش پایانی سخنانش گفت: فکر نمی‌کردم این تعداد علاقه‌مند، دوستان مستندساز در مراسم افتتاحیه حضور پیدا کنند. چون معمولا افتتاحیه‌های بسیار جمع‌وجور برگزار می‌کردیم و این حضور شما شور مضاعفی را به جشنواره می‌دهد. همان‌طور که در جلسه مطبوعاتی گفتم، جشنواره حقیقت و حقیقت انکار شدنی نیست و ما جشنواره را برای گفتگو کردن و دیدن و تعامل برگزار می‌کنیم. باز هم از شما حاضران، مدیران و معاونت‌های سازمان سینمایی، مدیران کل و همه فیلمسازان که امروز اینجا هستند سپاسگزارم. سینماحقیقت روزهای مهمی را پشت سر گذاشت و این مهم است که این پرچم بالاست و ما امروز شاهد این مراسم خواهیم بود و ان شالله پنج روزی پرشور را باهم بگذرانیم. امروز فیلم مهمی (مستند «دنیای وحش زاگرس») را نمایش می‌دهیم. درواقع قسمتی از ژانری که در سینمای مستند موردغفلت قرار گرفته است، سینمای مستند حیات وحش. مستندی که هزینه‌بر است و زمان زیادی می‌گیرد و رنج بسیاری برای مستندساز به همراه دارد. با این هدف افتتاحیه را براساس یک گونه مهم سینمای مستند قرار دادیم تا ان شالله مدخلی برای توجه در بودجه و برنامه‌ریزی شود تا زیبایی‌های کشور را بیش از گذشته به نظر هم هم‌وطنان و بینندگان بین‌المللی به نمایش بگذارد.

از دیگر برنامه‌های مراسم افتتاحیه که با اجرای محمد طیب همراه بود، در ابتدا بعد از پخش سرود و قرائت قرآن، تیزر شانزدهمین جشنواره «سینماحقیقت» پخش شد.

طیب ضمن خوشامدگویی به حاضران گفت: مطابق رسم سال‌های اخیر جشنواره «سینماحقیقت» مراسم پرشوری از منظر تدارکات برای افتتاحیه نداریم و خیلی پرشور از منظر مخاطبان است و درحقیقت این آغازگر رویداد و جشن سالانه است تا ورقی بزنیم و بهترین‌های سینمای مستند سال کشور را ملاحظه کنیم و جشن واقعی و افتتاحیه واقعی همین حضور گرم شما بزرگواران در این نشست و سالن است.

بخش تیزر بخش‌های مختلف جشنواره حقیقت نیز از دیگر بخش‌های برنامه بود.

افتتاحیه جشنواره سینما حقیقت با نمایش مستند «دنیای وحش زاگرس» به کارگردانی فرشاد افشین‌پور به پایان رسید.

در حاشیه: 

در اولین روز جشنواره سینما حقیقت، مجتبی امینی دبیر جشنواره فیلم فجر هم بازدید سرزده‌ای از پردیس سینمایی ملت داشت و در مراسم افتتاحیه حاضر شد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha