• سه‌شنبه / ۱۵ آذر ۱۴۰۱ / ۱۲:۱۶
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1401091509929
  • خبرنگار : 71461

چهارمین همایش ملی خیر ماندگار برگزار می‌شود

چهارمین همایش ملی خیر ماندگار برگزار می‌شود

چهارمین همایش خیرماندگار به همت سازمان اوقاف و امور خیریه، دانشگاه اصفهان و بنیاد خیریه راهبری آلاء در نیمه دوم اسفندماه برگزار خواهد شد و علاقمندان می‌توانند مقالات خود را تا ۱۴‌دی‌ماه به دبیرخانه این همایش ارسال کنند. 

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام شرفخانی -رییس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه- در نشست خبری چهارمین همایش ملی خیر ماندگار که پیش از ظهر امروز سه‌شنبه(۱۵آذرماه) در سالن جلسات ساختمان شهید سلیمانی سازمان اوقاف برگزار شد با بیان اینکه یکی از سر فصل‌های اصلی سازمان اوقاف امور خیر است، اظهار کرد: نمی‌توان امور خیریه را ذکر کرد اما از وقف نامی نبرد زیرا یکی از شاخصه‌های وقف امور خیر است، تلاش ما در سازمان اوقاف هم تبلیغ امور خیر و هم تسهیل‌گری برای تشکل‌های اجتماعی و نهادی خیریه در این مسیر است.


وی ادامه داد: امر پژوهش، تحقیق و توسعه خیر یکی از مبانی است که ما تلاش می‌کنیم به آن ‌پرداخته تا یک راهبری درست را در سازمان داشته باشیم، از این رو با کمک پژوهشکده آلاء همایش‌های پژوهشی شکل گرفته و تلاش ما در این سال‌ها این بوده که امر پژوهش را از پیشینه گذشته تا آینده بررسی کنیم. 

رییس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف تصریح کرد: پیشینه امر خیر در کشور ما به امر انفاق، احسان و باقیات و صالحات و مهم ترین آن وقف بازمی‌گردد، پیشرف کشور ما بخشی از آن مدیون وقف است زیرا بسیاری از کتابخانه‌ها، دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه موقوفه است، در کشوری زندگی‌ می‌کنیم که ساختار وقف ابتدا در مساجد و سپس در ترویج موضوعات علمی با تجهیز کتابخانه‌ها و امر آموزش شکل گرفت. بعد از مدتی امور خیر در موضوعات اقتصادی و اجتماعی هم ورود داشت. امروز ۱۰۲۷بیمارستان و مراکز رمانی در کل کشور موقوفه است. در واقع بخشی از امر سلامت برعهده امور خیریه است.

شرفخانی یادآور شد: امروز شاهد هستیم موقوفات قابل توجهی در کشور برای کمک به نیازمندان در موضوعات مختلف داریم، ۵۸ محل نگهداری ایتام داریم که تعداد ۴هزار موقوفه برای پشتیبانی این ایتام راه‌اندازی شده است. پیشرفت و توسعه کشور حتی در توسعه شهری و روستایی و ایجاد شهرسازی بر مبنای موقوفات شکل گرفته است.

وی افزود: برای امر خانواده و تحکیم کانون خانواده نیز موقوفات زیادی داریم. این موقوفات تلاش دارند اختلافات خانوادگی را از بین ببرد. همچنین در امر ازدواج موقوفات قابل توجهی برای تامین جهیزیه و برپایی مراسم داریم.

رییس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف تاکید کرد: ساختار موقوفات تشکلی و مردمی است، قبل از تشکیل شدن موسسات و ساختارهای تشکلی؛ موقوفات جای این بخش‌ها بوده است، در اصل وقف‌ها بخش قابل توجی از آنها به صوت جمعی شکل می‌گرفته است، اما جدای از ساختار وقف بخش‌های حاکمیتی باید کارهای تسهیل گری برای وقف داشته باشند، سازمان اوقاف این وظیفه را برعهده دارد، البته این راهبری نیازمند یک کار جمعی و علمی است که یک از راه‌های این امر برگزاری همایش‌های علمی است که امسال نیز در چهارمین همایش ملی خیر ماندگار با عنوان «ظرفیت‌ها و کارکردهای نیکوکاری و وقف در پیشرفت ایران» برگزار خواهد شد.

محمدصالح طیب‌نیا رییس چهارمین همایش خیر ماندگار در بخش دیگری از این نشست با اشاره به موضوع امسال همایش گفت: باتوجه به اینکه بیانیه گام دوم انقلاب از سوی رهبر معظم انقلاب صادر شده است ‌ما باید پیشرفت‌های خود را در این موضوع تبیین‌ کنیم، از یک طرف گذشته درخشان در حوزه وقف داریم و می‌توانیم دستاوردهای کشورهای دیگر در امر خیر را بررسی و الگو گرفته و خودمان نیز یک‌ طرح بومی‌ را باتوجه به پیشینه خوب خودمان ترسیم کنیم.

وی ادامه داد: فرصت ارسال مقالات به چهارمین همایش خیر ماندگار تا ۱۴دی‌ماه خواهد بود، البته ممکن است این زمان تمدید شود، زمان برگزار همایش دهه دوم اسفندماه است که در دو روز برگزار خواهد شد، ابتدا مراسم مربوط به افتتاحیه را داریم که در یک‌ نیم روز برگزار می‌شود و روز بعد نیز پنل‌های تخصصی پژوهشی خواهیم داشت که بخشی از آن مجازی و بخش نیز حضوری خواهد بود.

طیب‌نیا اضافه کرد: در دبیرخانه اجرایی نیز همکاران ما بخش جنبی همایش را پیگیری می‌کنند که قرار است نمایشگاهی از دستاوردهای خیریه‌ها برای پیشرفت ایران را به نمایش بگذارند، همچنین در کنار این نمایشگاه یک کارگاه تخصصی برای امر خیر خواهیم داشت.

به گفته وی علاقمندان برای اطلاعات بیشتر از چهارمین همایش خیر ماندگار می‌توانند به آدرس conf.ala.org.ir مراجعه کنند.

در بخش پایانی این نشست علی دیانی مدیرعامل بنیاد خیریه راهبری آلاء اظهار کرد: با کمک دانشگاه اصفهان پژوهشکده آلاء تاسیس شده که در امر دانش بنیان بسیار به ما کمک‌ کرده است، البته با کمک این دانشگاه و سازمان‌اوقاف ما شاهد برپایی همایش‌های سالیانه در حوزه امور خیر هستیم که امیدواریم این روند ادامه داشته باشد تا دستاوردهای بیشتری را داشته باشیم.

وی افزود: امیدواریم در این همایش‌ها زمینه‌ای فراهم شود تا بین حاکمیت، دولت و مراکز خصوصی ارتباطی شکل بگیرد تا چالش‌های امر خیر را پیدا و راه‌حل‌های آن ‌را مشخص کنیم و خیریه‌ها را ترغیب و تشویق کنیم تا براساس موضوعات دانش بنیان فعالیت کنند، همچنین در این همایش‌ها در تلاش هستیم که یک گفتمان خوب بین پژوهشگران به وجود بیاید تا در نگاه سیاست‌گذاران‌ عمومی و خصوصی جلب توجهی کنیم تا نقش امر خیر در جامعه بیشتر دیده شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha