حمیدرضا چغازردی در گفت و گو با ایسنا، یکی از راهکارهای موثر در راستای افزایش درآمد کشاورزان را رعایت الگوی کشت عنوان کرد و افزود: تدوین و ابلاغ الگوی کشت چند وقتی است که از سوی وزارت جهاد کشاورزی مورد توجه قرار گرفته و این وزارتخانه در پی برنامه دادن به کشاورزان برای کشت محصولات کشاورزی است.
چغازردی افزود: با ابلاغ و اجرایی شدن الگوی کشت دیگر کشاورزان بر اساس تقاضای لحظهای بازار تصمیم به کاشت یک محصول خاص نخواهند گرفت و نتیجه این می شود که دیگر مشکل انباشتگی محصول را در فصول خاصی از سال نخواهیم داشت.
عضو هیئت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه ادامه داد: تا پیش از این کشاورزان بر اساس تقاضای لحظهای اقدام به کشت محصولات کشاورزی میکردند، لذا همه ساله در فصل برداشت محصول شاهد انباشتگی برخی از محصولات کشاورزی بودیم که این انباشتگی محصول عرضه و تقاضا را به هم ریخته و به دلیل عرضه زیاد یک محصول خاص، قیمت آن در یک مقطع کاهش پیدا کرده و این کاهش قیمت به ضرر کشاورزان تمام شده و درآمد آنها را کاهش خواهد داد.
وی افزود: اجرای الگوی کشت سبب خواهد شد تا بین عرضه و تقاضای محصولات کشاورزی در فصل برداشت همخوانی وجود داشته و کشاورزان متضرر نشوند.
مدیر مزرعه آموزشی و پژوهشی پردیس کشاورزی دانشگاه رازی کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه آشنایی کشاورزان با روش های علمی یکی دیگر از راهکارهای افزایش تولیدات و نهایتا درآمد کشاورزان خواهد بود، گفت: کشاورزان برای افزایش درآمدشان باید خود را به علوم روز مجهز کرده و از این طریق تولیدات خود را بالا ببرند.
وی در ادامه کم کردن فاصله بین کشاورزان پیشرو و معمولی را در افزایش درآمد کشاورزان تاثیرگذار دانست و گفت: باید با آموزش کشاورزان این فاصله را کم کرده و از این طریق در جهت افزایش تولیدات و درآمدهای آنها تلاش شود.
انتهای پیام
نظرات