• یکشنبه / ۲۹ آبان ۱۴۰۱ / ۱۰:۱۸
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1401082919903
  • منبع : نمایندگی مرکزی

برنامه پژوهشکده علوم ورزشی دانشگاه اراک برای سالمندان اراکی

برنامه پژوهشکده علوم ورزشی دانشگاه اراک برای سالمندان اراکی

ایسنا/مرکزی مدیر پژوهشکده مطالعات کاربردی علوم ورزشی دانشگاه اراک از برگزاری همایش ملی "فعالیت بدنی، سلامت و سالمندی" در روزهای هشتم و نهم آذرماه ۱۴۰۱ در این دانشگاه خبر داد. 

دکتر علیرضا بهرامی با تاکید بر اینکه توجه به ورزش سالمندی یکی از ضروریات آینده کشور و بویژه استان مرکزی است، در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: در روز اول همایش قرار است متخصصین این حوزه از سراسر کشور که اقدامات علمی در حوزه سالمندی انجام داده اند، مقاله های علمی خود ارائه دهند، اما هدف ما این است که فقط به ارائه مقاله اکتفا نکنیم به همین دلیل در روز دوم، از سالمندان دعوت خواهیم کرد تا در کارگاه هایی که با هدف تغییر سبک زندگی بر اساس فعالیت بدنی به صورت تئوری و عملی برگزار می شود شرکت کرده و بتوانند اطلاعاتی کسب کنند.

بهرامی گفت: تفاوت این همایش با سایر همایش ها این است که در روز دوم این همایش، به سالمندان در سالن ورزشی و استخر دانشگاه یکسری حرکات مخصوص در حوزه ورزش سالمندی آموزش داده خواهد شد، لذا ما از همه سالمندان شهر اراک تقاضا می کنیم در روزهای هشتم و نهم آذرماه در این همایش حضور پیدا کنند، همچنین قرار است در حاشیه این همایش یک کرسی نظریه پردازی پیرامون ورزش در دوران سالمندی برگزار شود .

بهرامی با تاکید بر اینکه هدف اصلی این همایش این است که تلاش کند تغییری در سبک زندگی سالمندان با هدف بکارگیری فعالیت بدنی به منظور سلامت و افزایش بهره وری صورت بگیرد، افزود: در این مسیر متاسفانه نهادهایی در استان از جمله اداره کل بهزیستی با ما همکاری نکردند اما پژوهشگاه علوم ورزشی کشور و سازمان تامین اجتماعی از این اقدام استقبال و همکاری کردند که شایسته تقدیر است.

وی با بیان اینکه شرکت فولاد حمایت مالی این همایش را بر عهده گرفته است، افزود: اداره کل ورزش و جوانان قول همکاری داده و هیئت های ورزش همگانی، پزشکی و ورزشی، شنا و هندبال استان نیز با این همایش همکاری دارند ‌.

عضو هیئت علمی دانشگاه اراک اظهار کرد: بر اساس تحقیقات انجام شده فعالیت های ورزشی یکی از ابزارهای قدرتمندی است که می تواند به بهبود و افزایش سلامتی بویژه در سالمندان کمک کند، لذا به جهت اهمیت ورزش در دوران سالمندی و تاثیر آن بر جامعه، در این همایش از حمایت معاونت پژوهشی دانشگاه اراک و ریاست دانشگاه برخوردار هستیم.

بهرامی با اشاره به اینکه استان مرکزی دومین استان سالمند کشور است و از کل جمعیت استان، ۱۵۸ هزار نفر سالمند هستند، تصریح کرد: به نظر می رسد برنامه نظام مندی در این استان توسط نهادهای که وظیفه ورزش سالمندی را بر عهده دارند، تدوین نشده است. این همایش تلاش می کند تلنگری به برنامه ریزان استان بزند تا در حوزه ورزش سالمندی برنامه داشته باشد و ما تلاشمان را میکنیم و دست نهادهای استان را میفشاریم و هر کمکی از دستمان بربیاید انجام خواهیم داد . ضمن اینکه با هر نهادی که جلسه داشتیم ما تقاضای مادی از آن ها نداشتیم و تقاضا های ما معنوی بوده است .  

وی با بیان اینکه در آزمایشگاه دانشکده علوم ورزشی دستگاه هایی داریم که شاید در کل کشور ۲ عدد از آنها وجود داشته باشد و حاضریم سنجش های مختلفی را در این حوزه با استفاده از این تجهیزات انجام دهیم، گفت: علیرغم پیگیری های انجام شده، متاسفانه اشتیاقی از سوی بهزیستی استان برای بهره برداری مطلوب از این ظرفیت ها مشاهده نشد، گفت: باید از طریق شورای ورزش همگانی در استان یکی از برنامه ها را ورزش سالمندی قرار دهیم و در ورزش سالمندی اهداف و برنامه ها را تشدید کنیم که این کار شدنی است، کار سختی نیست و هزینه ای هم ندارد.

رئیس پژوهشکده علوم ورزشی دانشگاه اراک درباره اثرات مثبت ورزش سالمندی از دید روانشناسی ورزشی نیز گفت: وظیفه ماست که بتوانیم به زندگی فعال در دوره سالمندی کمک کنیم، چرا که فعالیت بدنی ابزاری برای کنترل و کاهش بیماری ها و در عین حال افزایش شادی و نشاط است. بهره وری سالمندی که سبک زندگی فعالی دارد بیشتر است، از شادابی بهتری برخوردار است و کمتر دچار بیماری می شود و در محیط خانواده، محله و شهر موجودی اثربخش است.

وی تصریح کرد: وظیفه ما این است که تلاش کنیم نگرش سالمندان را نسبت به ورزش تغییر بدهیم. اساس مشکلات ما آموزش است زیرا از طریق آموزش و آگاهی، نگرش تغییر خواهد کرد و وقتی نگرش تغییر یابد رفتار نیز تغییر خواهد کرد پس ما باید به سالمندان در ارتباط با انجام فعالیت های ورزشی با هدف بهبود سلامتی و کنترل و کاهش بیماری ها و با هدف افزایش بهره وری، آگاهی و آموزش بدهیم. این آگاهی باعث تغییر نگرش خواهد شد و این تغییر نگرش منجر به تغییر رفتار خواهد شد یعنی اینکه سالمند به این باور می رسد که اگر ورزش کند زندگی بهتری خواهد داشت، لذا به ورزش می پردازد. او در جریان فعالیت ورزشی ارتباط اجتماعی برقرار خواهد کرد و این ارتباط کمک خواهد کرد که از شادی و نشاط برخوردار شود .

بهرامی در پایان افزود: اگر بتوانیم ذهن خانواده ها را نسبت به فعالیت های حرکتی و اثربخشی آن در فرآیند زندگی آشنا کنیم قطعا مردم بیشتر به سمت ورزش کردن روی خواهند آورد، چرا که ورزش و فعالیت های هوازی باعث ترشح بیشتر سروتونین، اکسی توسین و اپی نفرین خواهد شد و وقتی این مواد در بدن افزایش ترشح پیدا کند باعث نشاط و شادی خواهد شد .

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha