به گزارش ایسنا، از پایان چرخهی تعطیلی رویدادهای موسیقی به دلیل شرایط کرونا، کمتر از یک سال میگذرد و بعد از آن، چند ماه کار در ازای دو ـ سه سال تعطیلی. در مدت کرونا اهالی موسیقی حتی در بخش پاپ، با ضرر و زیانهای مالی بسیاری مواجه شدند و آسیبهای معیشتی در حدی بود که بعضی از آنها برای گذران زندگی خود حتی مجبور به فروش سازهایشان شدند، برخی به شغلهای دیگر روی آوردند و عدهای هم برگزاری کنسرت در خارج از کشور را تنها راهحل موجود در تعطیلیهای کرونایی دانستند.
هرچند در آن دوره، حمایتهای محدودی از جمله برگزاری کنسرتهای رایگان مجازی یا وامهای کرونا و ... با همراهی وزارت ارشاد برای برخی هنرمندان موسیقی نواحی و سنتی اعمال شد، ولی این کمکها هم در حدی نبود که بتواند مشکلات هنرمندان را آنطور که باید و شاید سر و سامان دهد.
این در حالی بود که در همان دوران کرونا همانند شرایطی که این روزها با آن مواجهیم، با هر بار فروکش کردن موجهای ویروس، بخشهایی از حوزه فرهنگ و هنر (مانند سینماها یا تئاترها) فعالیت خود را از سر میگرفتند، اما برگزاری کنسرتها و جریان موسیقی همچنان مسکوت مانده بود. همچنان که در حال حاضر هم با توجه به اینکه مدت زمان چندان زیادی از بازگشت جریان موسیقی در کشور به حالت عادی نمیگذشت، این بار موجِ ناآرامیها، هنرمندان موسیقی را مجددا به حاشیه رانده است.
با در نظر گرفتن این مسائل و البته لحاظ کردن توقف کنسرتها در مناسبتهایی مانند رمضان و محرم و صفر، به نظر میرسد تلاش برای بازگشت تدریجی جریان موسیقی در کشور به شرایط معمول گذشته، خصوصا در شرایطی که چندی دیگر با برگزاری جشنواره موسیقی فجر هم مواجه خواهیم بود، پیچیده و در عین حال ضروریتر به نظر میرسد.
خصوصا که تجربهی کرونا نشان داد، جریان موسیقی آنقدر پویاست که پس از مدتها تعطیلی با مدیریتها به صورت خودجوش بار دیگر به جریان بیفتد. ضمن اینکه در چنین شرایطی برگزاری نشستهای تعاملی با محوریت راههای برونرفت از شرایط حال حاضر موسیقی، میتواند در رسیدن به راهحل احتمالی کمککننده باشد؛ اتفاقی که در روزهای اخیر با حضور مسوولانی از دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و انجمن موسیقی محقق شد و انتظار میرود که ادامهدار باشد.
راههای برگزاری مجدد کنسرتها، پیگیری وضعیت معدود هنرمندان موسیقی بازداشتشده، اثرگذاری برپایی جشنوارههای موسیقی (فجر و نواحی) در بازگشت فعالیت هنرمندان موسیقی به روال عادی، ضرورت فراهم کردن فضای گفتوگو با هنرمندان موسیقی و شنیدن نقدها و پیشنهادها و همچنین تعامل بیشتر با رسانهها از جمله دغدغههایی است که به بحث گذاشتن آنها در نشستهای هماندیشی و پس از آن، در عمل، ضروری به نظر میرسد.
انتهای پیام
نظرات