علی افشاری از رزمندگان گردان سلمان لشکر۲۷ محمد رسوال الله(ص) در دوران دفاع مقدس با اشار به نقش مردم در دوران جنگ تحمیلی در گفت وگو با ایسنا، بیان کرد: عموما در روایتها از جنگ تحمیلی بیشتر به رزمندگان حاضر در جبهه اشاره شده است؛ در حالی که مردم به عنوان پشتیبان رزمندگان نقش محوری و حساسی ایفا کردند. در این میان زنان به طور خاص نقش محوری داشتند.
وی ادامه داد: اگر پشتیبانی مردم در جنگ نبود، در تمامی عرصههای جنگ تحمیلی با مشکل روبهرو میشدیم. کمکهای مردمی به اشکال گونان ارائه میشد. یکی از این حمایتها در کنار حمایتهای مادی، کمک روحی و معنوی به رزمندگان و خانودههای آسیب دیده از جنگ بود. در طول دوران هشت سال دفاع مقدس مادران و خانمهای بسیاری همسران یا فرزندان خود را از دست دادند. این زنان به دلیل آگاهی مسیری که فرزندانشان برای آن جان خود را فدا کردند، پس از مدتی روحیه خود را باز مییافتند و خودشان در عرصه حمایت از نیاز کشور اقدام میکردند.
این رزمنده دوران دفاع مقدس با اعلام اینکه در جنگ تحمیلی حمایت مردم از یکدیگر به عنوان یک وظیفه قلمداد میشد، توضیح داد: مردم اهداف و مسیر خود را از روی اعتقاد انتخاب کرده بودند و اگر فرزند کسی شهید، مجروح، مفقود یا اسیر میشد، جامعه خانواده آن شخص را تنها نمیگذاشتند. حفظ ارتباطات و یاری رسانی به خانوادهها موجب شده بود تا مردم علیه دشمن با یکدیگر متحد شوند. به همین دلیل است که در طول جنگ تحمیلی شاهد برقراری یک زندگی معمولی در بطن جامعه بودیم.
افشاری با اشاره به شرایط فعلی کشور در پایان گفت: اکنون مردم باید با افزایش آگاهی و بصیرت به اتحاد کشور کمک کنند. مسئولان هم باید در دعوت خود خوش سلیقگی داشته باشند و بدانند که با نسل جدید چگونه ارتباط برقرار کنند. همچنین در حوزه امر به معروف و نهی از منکرباید این اصل را در نظر داشته باشیم که نیاز اساسی این اقدام اثر گذاری باشد و اگر اثر گذار نبود اقدامی انجام نشود. ملت ایران اشتراکات ارزشی و ملی بسیاری دارد که میتوانیم با توسل به آن همه زیر یک پرچم در کشور خود زندگی کنیم.
انتهای پیام
نظرات