• پنجشنبه / ۲۷ دی ۱۴۰۳ / ۲۰:۱۶
  • دسته‌بندی: فرهنگ عمومی
  • کد خبر: 1403102719837
  • خبرنگار : 71635

مرور اخبار فرهنگ و هنر در هفته‌ گذشته

خبرهایی از اصغر فرهادی، ادامه نفوذ شریفی‌نیا در سینما و حواشی یک هدیه جنجالی

خبرهایی از اصغر فرهادی، ادامه نفوذ شریفی‌نیا در سینما و حواشی یک هدیه جنجالی

مشخص شدن سانس‌های نمایش فیلم‌های جشنواره فجر، ساخت فیلم جدید اصغر فرهادی در نیویورک، ناخدای کشتی کتاب و تلاطم دریای فرهنگ، بازنگری بافت همدان؛ تهدیدی برای ثبت جهانی هگمتانه؟، «ارتباط دولتمردان و رسانه»؛ گمشده این روزها، قصه آرشیو صداوسیما،‌ تکذیب آمار ۷۰ درصدی قاچاق اسباب‌بازی و ... از جمله اخبار این هفته فرهنگی هنری ایسنا بودند.

به گزارش ایسنا، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نخستین نشست خبری خود با اشاره به اینکه عوامل مختلفی باعث گسست در سرمایه اجتماعی فرهنگی و هنر نسبت به نظام حکمرانی شده، درباره انتصاب‌ مدیران خود، ممیزی، ممنوع‌الکاری و پیگیری‌ها برای بازگشت شبکه نمایش خانگی به وزارت ارشاد توضیحاتی را ارائه کرد.

کاراکترهای ماندگار فیلم فجر؛ از «نایی‌جان» تا «هامون»

در چهار دهه برگزاری جشنواره فیلم‌ فجر، فیلم‌هایی نمایش داده شدند که نه بخاطر جایزه‌های فراوان یا استقبال مردم بلکه بخاطر کاراکترهایی خاص در ذهن‌ها ماندگار شدند. بعضی از این کاراکترها توسط بازیگرانی خلق شدند که دیگر در میان ما نیستند اما با نقش‌هایی که ایفا کردند همیشه برای سینمادوستان زنده باقی می‌مانند.

سانس‌های نمایش فیلم‌های جشنواره فجر مشخص شد

مراسم قرعه‌کشی فیلم‌های جشنواره چهل و سوم فجر برای نمایش در سینمای رسانه (برج میلاد) برگزار شد.

پاسخ‌های آرش خوشخو درباره شگفتی‌ها و حسرت‌های انتخاب فیلم‌های فجر

یک عضو هیأت انتخاب جشنواره فیلم فجر با بیان اینکه کیفیت آثار امسال نسبت به دوره‌های پس از شیوع کرونا بیشتر است، گفت: امیدوارم بخش ویژه جشنواره با نمایش فیلم‌هایی همچون «قاتل و وحشی» و «پیر پسر» امکان برپایی پیدا کند چون در این صورت جشنواره با سفره‌ای رنگین میزبان مخاطبانش خواهد بود.

تفاهم‌نامه‌ای که به دنبال حل مشکلات درون خانوادگی سینماست

علیرضا نجف‌زاده بازرس خانه سینما با اشاره به امضا یک تفاهم‌نامه بین انجمن برنامه‌ریزان و دستیاران کارگردان و انجمن بازیگران گفت: برخی مسائل درون خانوادگی در حوزه سینما رخ می‌دهد که قبل از اینکه به یک مشکل بزرگ تبدیل شود سعی می‌کنیم در داخل خانواده سینما آن را حل کنیم.

اطلاعات زیادی از این بانوی تاثیرگذار نداریم

در دوره‌ای که بسیاری از مردم از نعمت سواد بی‌بهره بودند، انتشار یک روزنامه توسط یک روزنامه‌نگار زن، اتفاقی است بسیار شگفت‌انگیز اما متاسفانه ما این بانو را خیلی کم می‌شناسیم چراکه درباره او اطلاعات اندکی وجود دارد.

اصغر فرهادی فیلم جدیدش را در نیویورک می‌سازد

اصغر فرهادی قصد دارد فیلم بعدی خود را کاملاً خارج از ایران و در نیویورک مقابل دوربین ببرد.

ناخدای کشتی کتاب و تلاطم دریای فرهنگ

فرهاد طاهری می‌گوید: تصدی ریاست کتابخانه ملی، با آن بنای پرشکوه و معظمی که از دور، تداعی‌گر کشتی بحر پیما است، در واقع  «ناخدایی کشتی کتاب» است در تلاطم دریای فرهنگ.

حرف‌های قابل تأملی که درباره «حریم» گفته شد

برخی خبرگان و کارشناسان میراث فرهنگی، برنامه هفتم توسعه را در موضوع «حریم آثار تاریخی» دارای ایراد و در تضاد با قوانین جامع میراث فرهنگی می‌دانند و معتقدند در این سند، نیت کارشناسی و فنی وجود ندارد، و تحت‌تاثیر گروه‌های ذی‌نفع قرار گرفته‌ است.

بازنگری بافت همدان؛ تهدیدی برای ثبت جهانی هگمتانه؟

بازنگری بافت شهر همدان در حالی این روزها مطرح شده است که با نگرانی‌هایی درباره تأثیر آن بر میراث جهانی «هگمتانه» و همچنین محدود شدن حدود اختیارات در محافظت از این بافت تاریخی همراه است. با این وجود، معاون میراث فرهنگی استان همدان تأکید دارد که این بازنگری هیچ‌گونه تغییری در محدوده بافت به ویژه محدوده حریم هگمتانه ایجاد نمی‌کند اما در عین حال می‌گوید: در برخی از بخش‌های انتهایی رینگ دوم این بافت، تغییرات ارتفاعی در حد یک طبقه پیشنهاد شده است.

تصمیمی که برای «بیابان لوت» گرفته شد

بعد از اعتراض‌ها به اجرای پروژه یک شرکت هواپیمایی در بیابان لوت، کارگروه فنی پایگاه‌های میراث جهانی و ملی، تشکیل جلسه داد و تصمیم گرفت طرح این شرکت متوقف شود، اما پلان مدیریتی مشترک بین پایگاه میراث جهانی بیابان لوت و آن شرکت هواپیمایی، تهیه و تصویب شود. با این وجود، معترضان به دخل و تصرف در بیابان لوت که در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است، معتقدند پروژه این شرکت هواپیمایی به طور کامل و برای همیشه باید متوقف شود.

وضعیت «دروازه تخت جمشید» پس از باران‌های فصلی

یک کنشگر میراث فرهنگی با انتشار تصاویری از آخرین وضعیت «تُلِ آجری» یا دروازه شهر پارسه (تخت جمشید) یا دروازه کورش گفت: باران‌های اندک پاییزی به درون این محوطه هخامنشی رخنه کرده و سبب آب گرفتگی در آن و آسیب به پوشش‌های حفاظتی آن شده است.

تلاش تلویزیون برای خروج از جعبه جادو

شبکه‌های سه و یک سیما به ترتیب با اختصاص بیش از ۴۸ و ۲۸ میلیون بازدید در پلتفرم تلوبیون، در صدر جذب مخاطب در فضای مجازی قرار گرفتند.

«ارتباط دولتمردان و رسانه»؛ گمشده این روزها

«ارتباط دولتمردان و رسانه»؛ گمشده‌ای که این روزها از حد طرح مساله پا را فراتر گذشته و حالا با پذیرش از سوی برخی مقامات ارشد فرهنگی، شاید فضای جدیدی را انتظار بکشد. مسیری که در نهایت برای تحقق «عدالت اجتماعی» ترسیم می‌شود و یک رویکرد اساسی را پیش‌رو می‌بیند: پذیرش رسانه به عنوان رکن چهارم دموکراسی و احترام به این جایگاه.

واکنش‌ها به هدیه جنجالی هادی عامل

اهدای هدیه‌ای متفاوت به هادی عامل در یک برنامه تلویزیونی پس از آنکه ویدیوی تقطیع‌شده از آن در فضای مجازی دست به دست شد، با واکنش‌های فراوانی مواجه شده است. انتقادهایی که حالا با همراهی رییس صداوسیما هم همراه شده و تولید این صحنه‌ها را با هر هدف و تحت هر عنوانی را خطا دانسته است.

توضیحات برنامه حاشیه‌ساز با حضور هادی عامل

معاون سیاسی صداوسیما درباره اخبار آتش‌سوزی آمریکا چه می‌گوید؟

معاون سیاسی صداوسیما درباره نحوه پوشش اخبار آتش‌سوزی‌های گسترده آمریکا در رسانه‌ها، به این پرسش پاسخ داد که «چرا ماجرای آتش‌سوزی کالیفرنیا تا این اندازه مورد توجه رسانه ها قرار گرفته و در محافل خبری دنیا دست به دست می‌شود» او در عین حال به صورت مصداقی از معیارهای دوگانه‌ای گفت که غربی‌ها در قبال رویدادهای مشابه دارند.

از تفسیرهای غیرحرفه‌ای درباره آتش‌سوزی لس‌آنجلس خودداری کنیم

«فریدون شهبازیان» هیچ‌گاه نمی‌میرد!

همیشه افرادی هستند که گویی مرگ برایشان تعریف نشده و هیچ‌گاه نمی‌میرند. این افراد قرن‌ها هم که بگذرد، نامشان زنده می‌ماند و در دل میراثی که جای گذاشته‌اند، زندگی می‌کنند. فریدون شهبازیان یکی از همین افراد است. او نیز به راستی هیچ‌گاه نخواهد مرد و تا ابد در میراثی که به جای گذاشته است، زنده خواهد بود.

تکذیب آمار ۷۰ درصدی قاچاق اسباب‌بازی

احسان منشی - رییس انجمن تولیدکنندگان اسباب‌بازی در یک نشست خبری در پاسخ به ایسنا،‌ گفت: آمار ۷۰ درصدی وجود اسباب‌بازی‌های قاچاقی در بازار غلط است. عدد درست را قاچاقچی می‌تواند بگوید نه بنده. یکی از درخواست‌های ما از شورای نظارت بر اسباب‌بازی این بود که باید آمار درستی از صنعت اسباب‌بازی احصا کنیم. تولیدکنندگان با همراهی شورای نظارت بر اسباب‌بازی به دنبال ایجاد یک فضای شفاف هستیم.

فرهنگ و هنر چه زمانی به ترویج خشونت دامن می‌زنند؟

افزایش خشم و شکل‌گیری نزاع‌های جمعی برایندی از عوامل مختلف است و عموما فرهنگسازی با ابزارهای مختلف هنری را راهی برای جلوگیری از این چالش معرفی می‌کنند؛ ابزاری نرم که البته این روزها اگر به میزان خشونت افراد اضافه نکرده باشد، باری هم از آن کم نکرده است!

پیشنهادهایی برای خواندن: 

عملیات کربلای ۵ و چند نکته

شریفی‌نیا: هنوز هم نفوذ دارم اما چراغ خاموش

وقتی در شلمچه آتش حرف اول را می‌زد

خانه سلبریتی‌های هالیوودی که خاکستر شد

ماجرای شهادت یک فرمانده

قصه آرشیو صداوسیما به کجا رسید؟

آیین‌های ایرانی حاجت‌خواهی در ۱۳ رجب؛ از آش مخصوص تا آردِ قرضی همسایه!

یک خاطره ماندگار از آبادان

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha