• جمعه / ۲۲ مهر ۱۴۰۱ / ۰۹:۲۷
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1401072211432
  • خبرنگار : 71021

در مراسمی با حضور مسؤولان گردشگری ایران و افغانستان اعلام شد:

بازگشت هواپیمایی افغانستان به ایران و درخواست لغو ویزا

بازگشت هواپیمایی افغانستان به ایران و درخواست لغو ویزا

پروازهای شرکت هواپیمایی افغانستان به ایران پس از حدود یک سال وقفه، درحالی از سرگرفته شد که فعالان گردشگری در ایران، لغو ویزا بین دو کشور را درخواست کردند.

به گزارش ایسنا، افتتاح رسمی پروازهای شرکت هواپیمایی افغانستان به ایران، شامگاه گذشته (پنجشنبه ۲۱ مهرماه ۱۴۰۱)‌ در حضور مسؤولان گردشگری، تعدادی از نمایندگان مجلس و رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه فراجا و همچنین کنسول و دیگر نمایندگان سفارت افغانستان و شرکت هواپیمایی «آریانا افغان» که یکی از قدیمی‌ترین شرکت‌های هواپیمایی افغانستان به شمار می‌آید، درحالی انجام شد که پیش از این پرواز مستقیم بین ایران و افغانستان از سوی یک شرکت هواپیمایی ایرانی درحال انجام بوده است.

این شرکت هواپیمایی که از سال ۱۹۵۵ در افغانستان تاسیس شده و هم‌اکنون با ۵ هواپیما به ۱۱ مقصد بین‌المللی پرواز دارد، پیش از تحولات اخیر افغانستان پروازهایی به ایران داشت که به مدت یک سال متوقف شده بود. نماینده این شرکت به ایسنا گفت: این هواپیمایی نخستین پرواز خود را چهارشنبه گذشته، ۲۰ مهرماه به مقصد تهران انجام داده و قرار است از این پس، در روزهای سه‌شنبه پرواز کابل ـ مشهد ـ کابل، چهارشنبه پرواز کابل ـ تهران ـ کابل و جمعه پرواز کابل ـ مشهد ـ‌ کابل برقرار باشد.  

هزینه بلیت یکطرفه این پروازها از پنج میلیون تا ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان اعلام شده است.

در مراسم یادشده که به منظور اعلام رسمی برقراری پروازهای یکی از قدیمی‌ترین شرکت‌های هواپیمایی افغانستان به ایران برگزار شد، قرار بود معاون گردشگری حضور داشته باشد که به جای او، یحیی نقی‌زاده محجوب. مدیرکل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری ـ حضور یافت. او در سخنانی گفت که در وضع موجود، هر اقدام مثبت و رو به جلو در گردشگری موجب خرسندی همه فعالان این صنعت می‌شود. توسعه گردشگری و پیشرفت این صنعت در کشور در گرو هماهنگی‌ها و انسجام در داخل است. از این رو، هرچه خطوط پروازی تقویت شود به تقویت صنعت گردشگری منجر خواهد شد.

مدیرکل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری در وزارت میراث فرهنگی، ‌گردشگری و صنایع دستی همچنین اظهار کرد: اولویت دادن به کشورهای همسایه و مسلمان به عنوان بازارهای هدف گردشگری، می‌تواند تحرک و پویایی در عرصه گردشگری کشور ایجاد کند.

نقی‌زاده در ادامه با اشاره به خسارت گردشگری در بحران‌ها از توافق با صندوق ضمانت صادرات ایران برای حمایت از آژانس‌های فعال در زمینه گردشگری ورودی در ریسک‌های سیاسی، خبر داد.

نماینده سفیر افغانستان نیز با بیان این‌که سفارت افغانستان از هیچ همکاری‌ با کشور دوست، ایران دریغ نخواهد کرد، درباره برقراری پروازهای این شرکت هواپیمایی گفت:‌ نام این شرکت از تمدن خراسان بزرگ گرفته شده است که متاسفانه در گذشته به خاطر مسائلی در افغانستان شرکت‌های رقیب خواستند به نحوی در پروازهای آن مشکلاتی ایجاد کنند اما می‌بینید که به حیات خود ادامه می‌دهد.

او همچنین به نمایندگی از سفارت افغاستان آمادگی برای همکاری در زمینه ویزا را با ایران ‌اعلام کرد.

چرا ویزا بین ایران و افغانستان لغو نمی‌شود؟

به گزارش ایسنا، بنا بر اظهارات کنسولگری افغانستان، ویزای این کشور به مبلغ یکصد دلار یک روزه برای اتباع ایرانی صادر می‌شود، ‌ اما سختگیری‌های سفارت ایران در افغانستان برای صدور ویزا بارها باعث گِله اتباع و شهروندان افغانستانی شده است. از همین رو، حرمت‌الله رفیعی ـ رییس هیأت مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران ـ‌ پیشنهاد لغو ویزا بین ایران و افغانستان را مطرح کرد و از نمایندگان مجلس حاضر در این مراسم خواست که پیگیر این مطالبه باشند.

او گفت:‌ با افزایش پرواز بین ایران و افغانستان طبعا انتظار داریم سفارت‌ها در زمینه ویزا همکاری کنند، اما مساله این است چرا نباید با افغانستان لغو ویزا شویم؟ می‌دانید چقدر منافع هر دو کشور تامین می‌شود؟ اتباع دو کشور چقدر باید اذیت شوند؟ البته سفارت افغانستان در ایران همکاری‌های خوبی دارد و ویزا را یکی دو روزه صادر می‌کند، اما چرا با کشورهای دور که گاهی روابط چندانی هم نداریم، لغو ویزا هستیم، اما با کشور همسایه و دوست، لغو ویزا نیستیم؟

او درباره پرواز افغاستان نیز گفت:‌ نخستین پروازی که چهارشنبه گذشته از کابل به تهران نشست، تقریبا ظرفیت تکمیل بود و این پیام خوبی دارد. به‌زودی تعداد این پروازها بیشتر خواهد شد و احتمالا پرواز هرات هم برقرار می‌شود.

رییس هیأت مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران با اشاره به سفری که اخیرا به افغانستان داشته اشاره کرد و گفت:‌ افغانستان هم مثل ایران دچار تبلیغات سوء رسانه‌هاست. من از نزدیک افغانستان را دیده‌ام واقعا از آنچه رسانه‌ها می‌گویند، خبری نیست.

او سپس نمایندگان مجلس را که در این مراسم حاضر بودند، ‌خطاب قرار داد و به گرانی قیمت پروازها اشاره کرد و بازنگری درباره مالیات بر ارزش افزوده در صنعت هوایی را خواستار شد و گفت:‌ اگر قرار است مالیات بگیرید، دست‌کم قانونی این کار را انجام دهید، چرا حمل و نقل زمینی و دریایی معاف از مالیات بر ارزش افزوده است اما حمل و نقل هوایی معاف نشده، یک خطای قانونی صورت گرفته است.  

در ادامه این مراسم، رفعت، نماینده شرکت هواپیمایی افغانستان گفت: این شرکت هواپیمایی قبلاً پروازهایی به مقصد تهران و مشهد داشت، بنا به مشکلاتی این پروازها متوقف شده بود. ازسرگیری دوباره این پروازها یقینا به نفع اقتصاد دو کشور است و عزیزان افغان و ایرانی از این صنعت بهره‌مند می‌شوند. تقاضا و درخواست ما از کلیه کسانی که می‌توانند در رونق این صنعت هوایی و گردشگری افغانستان کمک کنند این است که دریغ نکنند. یقینا این اتفاق باعث رشد و شکوفایی دو کشور می‌شود.

محمدرضا دشتی اردکانی ـ رییس فراکسیون گردشگری مجلس ـ، اقبال شاکری ـ‌ عضو کمیسیون عمران مجلس ـ و منصور شکرالهی ـ‌ عضو کمیسیون انرژی مجلس ـ در سخنانی بر آمادگی مجلس برای همکاری و حمایت از گردشگری و همچنین توسعه صنعت هوایی تاکید کردند.

سال‌ها ترسیدیم و به افغانستان سفر نکردیم!

اکبر غمخوار ـ‌ عضو جامعه تورگردانان ایران ـ‌ نیز با ارائه توضیحاتی درباره شاخصه‌های کشوری که می‌تواند مقصد گردشگری باشد، اظهار کرد:‌ در دسترس بودن یکی از این شاخصه‌هاست که شامل لغو روادید می‌شود. گاهی که درباره لغو ویزا بین ایران و افغانستان صحبت می‌شود این نگرانی را مطرح می‌کنند که این اقدام ممکن است به رسوب اتباع افغانستانی در ایران منجر شود، اما چه اشکالی دارد ویزا برای اتباعی که با گذرنامه، قانونی، منظم و با پرواز به ایران سفر می‌کنند، لغو شود؟ افغانستانی‌های متمولی در سراسر دنیا زندگی می‌کنند که می‌توان آن‌ها را به ایران جذب کرد.

او با اشاره به هشدارهایی که کشورهای اروپایی و آمریکایی درباره منع سفر به ایران داده‌اند، اظهار کرد:‌ معمولا تا گفته می‌شود «گردشگر» همه دنبال آدم‌هایی با چشم آبی و موبور هستند. باید این نگرش را تغییر دهیم. درحال حاضر کشورهای همسایه بهترین گردشگران برای ما هستند، ‌چون دیگران هر روز به یک بهانه بیانیه صادر می‌کنند که «به ایران سفر نکنید» ما که فرش قرمز برای آن‌ها نینداخته‌ایم، ایران مقصد گردشگری است اگر خواستند تشریف بیاورند. به هر حال ما این مشکلات را با کشورهای همسایه نداریم، آمارها هم نشان می‌دهد بیشترین گردشگران ایران از کشورهای همسایه هستند، زبان و فرهنگمان هم که مشترک است.

غمخوار همچنین گفت:‌ اگر این‌طور که تعریف می‌کنند افغانستان کشور امنی است، چرا نباید به آن سفر کنیم؟ شاید بزرگترین ظلمی که به افغانستان شد این بود که ما ایرانی‌ها مخصوصا ما که فعال گردشگری هستیم، ‌در این سال‌ها ترسیدیم و به این کشور سفر نکردیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۲ ۱۰:۲۵

فعالان گردشگری در ایران یک شب به اتوبان کرمان-تهران بیایند و اتوموبیل های حمل افاغنه را ببینند دیگر لغو ویزا بین دو کشور را درخواست نمی کنند.

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۳ ۱۶:۲۹

فکر نمی کنید اگر قانونی وارد شوند مشکلات کمتر می شود. بعدش با بودن ویزا به قول شما از ورود غیرقانونی جلوگیری شده. آیا گذاشتن سد ویزا ورود مهاجران غیر قانونی را کنترل نموده.

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۲ ۱۰:۲۸

قبل از این از سقوط هواپیماهای خودی می ترسیدیم کم بود ، حالا باید حواسمان به هواپیماهای افغانی هم باشد.

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۲ ۱۳:۳۹

نه دادا هواپیماهای افغانی پیشرفته تراز ایرانه

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۳ ۲۲:۴۲

حداقل هواپیماهای افغانستانی ۵ تا ۷ سال جوانتر از مال ایران هست و جای تاسف داره که آنها هواپیما و ماشین آمریکایی و خوب دارند اما ما با کوئیک و ساینا آر و اس سر و کار داریم

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۴ ۰۰:۰۰

یادتان نرود شرکت هوا پیمایی آریانا جز قدیمی ترین شرکتها است

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۲ ۱۰:۲۹

حداقل شرط می‌گذاشتند که مانند سابق از زبان فارسی استفاده شود نه اینکه واژه آریانا به پشتون نوشته شود

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۲ ۱۳:۵۱

مشکل شما با فارسی نوشتنش حل میشه

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۲ ۱۶:۱۴

زبان ملی افغانستان پشتو پس نیاز نمی‌بینه که رو هواپیمایی خودشون فارسی بنویسن

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۲ ۱۸:۴۳

من با نظر ایشان موافقم باید شرایط میگذاشتین این که از زبان فارسی استفاده بشه

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۴ ۰۹:۱۳

معلم که با تبعیض نام یک شرکت مشکل دارد شاگردش چی شود

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۲ ۱۵:۰۳

آقای غمخوارلطفاً حضرتعالی خودت وخانواده ات بمدت حداقل یک هفته برای گردش به افغانستان!!! امن ،مسافرت بفرمائید،تا امنیت برای همه ثابت شود،که بعیدمیدانم چنین کاری را بکنی!!@.

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۳ ۲۲:۴۴

افغانستان فعلا خیلی امن تر از قبل است و جاذبه های گردشگری خوبی دارد به خصوص انواع غذا های خوش مزه و معروف شاید ارزانترین سفر برای ایرانی ها افغانستان باشد و زبان فارسی دری زبان رسمی و ملی افغانستان است لغو ویزا از مسافرت غیر قانونی جلوگیری ۱۰۰درصد میکند با تشکر از تمام ایرانی های مهربان مهمان نواز

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۲ ۱۸:۰۹

اگه ویزا لفوی بشه خیلی خوب میشه روابط دو کشور بیشتر میشه کشورهای که کفرن ویزا ندارن ما که همسایه هم هستیم و الحمدالله مسلمانیم چراه ویزا داشته باشیم به امید روابط بیشتر

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۲ ۲۲:۰۰

واقعا که عالی میشه و مردم مجبور به وارد سدن غیر قانونی به کشور همسایه خود داری می کنن

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۲ ۲۲:۵۳

با عرض سلام ‌‌واحترامات افغانستان و ایران دو کشور هستند که منافع و مشترکات زیادی باهم دارند باید لغو روادید بین این کشور همسایه برداشته شود تا منافع و روابط بهتر تامین شده وازسوی دیگر کشور ایران هم میتواند به عنوان همسایه نزدیک نفع خوبتری را ببرد

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۳ ۲۲:۴۷

هیچ احتیاجی به افزایش روابط با افغانستان نداریم

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۳ ۰۰:۵۷

طالب دشمن درجه یک زبان پارسی است، چه شهروند ایران و چه شهروند افغانستان( اسم جعلی و تحمیلی)، طالب تنها تروریست نیست، طالب دشمن استراتیژیک فرهنگ حوزه تمدنی ایران بزرگ است. درست است که بخاطر گرفتن مشروعیت جهانی و ترس از حمایت ج.ا.ایران از مقاومت، موقتا مناسبات خوبی با ایران دارند، اما سرویس‌های امنیتی ایران خوب میدانند که طالب امروز یا فردا دشمنی‌اش را هویدا خواهد کرد. این گروه مزدور غرب است و مرتب از آنها پول دریافت میکند.

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۴ ۰۸:۳۴

حرف کاملا صحیح و درستیه. نه تنها نوکر غربیها بلکه نوکر وهابیهای عربستانی هم هست و الان بطور سیستماتیک داره مذهب شیعه و زبان دری را از افغانستان محو میکنه

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۳ ۰۲:۳۳

افغانستان سرزمین زیباییه بهترین سنگ نما رو هم داره سنگ سفید هرات ولی رسانه درسته حسابی نداره هرموقعه اسم افغانستان که میادهمه میترسندومیگند جنگو خونروزیه وپات برسه اونجاافغانیامیگیرند میکشنت ولی اینطوری نیست افسوس که دین نابود کرد تمام این کشورها رو

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۳ ۰۳:۰۰

در کشور های اروپایی مرزی. وجود ندارد. با اینکه دین های مختلف دارند اما افغانستان‌ و ایران. هر دو یک دین و مسلمانان. از سنی گفتن و شيعه گفتن. هنوز. خلاص نشدن. اما در حقیت دین یکی. خدا یکی. عجیب است‌

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۳ ۲۲:۴۸

بهتر شما افغانها به جای روضه خوانی برای دیگران فعلا یک ملت شوید پشتون هزاره تاجیک گفتن را تمام کنید برای دیگران اتحادیه اروپا را مثال میزنی

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۳ ۰۶:۴۰

خودم افغانی هستم خوب است اکر ویزا لغوه شود اماه خدا کند امنیت ایران به مخاطره نیفتد چراغ سبز بره انتحاری های امریکائی نباشد

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۳ ۱۵:۰۲

آره ِلغو ویزا ندارید الان دارن تمام َشغل هارو تصاحب میکنن بخدا خیلی ما کارگرا از درده همین اتباع افغان بیکار شدیم یکم به عقلتون مراجعه کنید میخواید لغو ویزا کنید با اروپایی‌ها بکنید ارز به کشور بیار نه اتباع افغان که ارز میبرن

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۴ ۰۰:۳۲

جناب محترم شماهم کمی عقلتون رو بکاربیندازید.ببینید همین ایران شمارو کی آبادکرد.آیامیخواستید بدون حقوق ورایگان براتون کارکنن.اره...کلا ایران بدست همین اتباع آبادشده

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۳ ۲۱:۰۱

مشهد متعلق به ایران است زیارتش به کل مسلمین جهان آزاد

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۳ ۲۲:۴۳

وقتی ویزا می گیرند و دیگر بر نمی گردن با برداشتن ویزا نصف افغانستان به ایران می آیدافغانها وقتی به ایران می آیند دیگر بر نمی گردند آیا از کشورشان بدشان می آید

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۴ ۰۱:۲۴

پس معلومه برادران طالبان را به رسمیت شمردیم

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۴ ۱۰:۱۹

نظر بنده محمدافروز اين است که درست است ایران با افغانستان برادر و همسایه خوبی هست ولی به‌ نظر بنده جه همسایه باشیم چه برادر وچه خواهر باشیم همه چیز رو اصول‌وقانونی باشد بهتر است ومشکلات کمتر به وجود می آید

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۴ ۱۳:۱۴

ما که از بعضی افغانیا بدجور ذکب خوردیم انقد بهشون بها دادن دورو شدن که دو تاشون نزدیک ۳۰۰ میلیون سر ما رو کلاه گذاشتن

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۴ ۱۸:۲۵

زبان رسمی و ملی و بین الاقوامی در افغانستان فارسی بوده است و خواهد بود، زبان پشتو هم بر شانه های قانون اساسی با نیرنگ تحمیل شده و تنها بین گویندگان زبان پشتو مروج و محدود است. . بیش از ۷۰ درصد جمعیت کشور فارسی زبان اند.

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۵ ۰۹:۰۱

ب اون کشوری که باید لغو ویزا کنیم را انجام نمیدیم حالا بیاییم ب کشوری جنگزده که مسافرانش یکطرفه هست ویزا بدیم !!!!!🤨🤨🤨