• چهارشنبه / ۵ مرداد ۱۴۰۱ / ۱۱:۵۷
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1401050503864
  • خبرنگار : 71589

به همت دانشمند ایرانی دانشگاه "هاروارد"

شمردن گوسفندان را برای خوابیدن فراموش کنید!

شمردن گوسفندان را برای خوابیدن فراموش کنید!

دانشمندان دانشگاه "تگزاس در آستین" با همکاری "شهاب حقایق" دانشمند ایرانی دانشگاه "هاروارد" یک سیستم بالش و تشک ابداع کرده‌اند که با استفاده از گرمایش و سرمایش، بدن را فریب می‌دهد تا سریع‌تر به خواب برود.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، هیچ چیز آزاردهنده‌تر از غلت زدن و چرخیدن در رختخواب و تلاش برای آرام کردن خود و خوابیدن نیست.

اگر شمارش گوسفندان شما را به جایی نمی‌رساند، ممکن است یک مطالعه جدید راهگشا باشد.

محققان دانشگاه "تگزاس در آستین" یک سیستم بالش و تشک منحصربفرد ابداع کرده‌اند که بدن شما را از طریق گرم کردن و خنک کردن، سریع‌تر به خواب می‌برد.

محققان در طول یک آزمایش نشان دادند که این سیستم به شرکت‌کنندگان کمک می‌کند تقریباً ۵۸ درصد سریع‌تر از حالت عادی به خواب بروند.

متأسفانه هنوز مشخص نیست که این سیستم چقدر قیمت دارد یا چه زمانی در دسترس قرار می‌گیرد، اگرچه محققان حق اختراع آن را به ثبت رسانده‌اند.

محققان می‌گویند، احساس خواب‌ آلودگی تا حدودی با افزایش دمای بدن ما ایجاد می‌شود.

در شب، دمای بدن ما به طور طبیعی به عنوان بخشی از یک ریتم ۲۴ ساعته کاهش می‌یابد و به ما می‌گوید زمان خواب فرا رسیده است.

"شهاب حقایق" محقق دانشگاه هاروارد که به این تحقیق کمک شایانی کرده است، توضیح داد: ما با دستکاری حسگرهای حساس به دمای داخلی بدن، آمادگی برای به خواب رفتن را تسهیل می‌کنیم تا به طور خلاصه ترموستات بدن را تنظیم کنیم تا فکر کند دما بالاتر از آن چیزی است که هست.

شمردن گوسفندان را برای خوابیدن فراموش کنید!

بر اساس این دانش، محققان تصمیم گرفتند تا بفهمند که آیا تحریک حرارتی می‌تواند به خواب افراد کمک کند یا خیر.

در سال ۲۰۱۹ این تیم مطالعه‌ای را انجام دادند که در آن نشان دادند حمام آب گرم در یک یا دو ساعت قبل از خواب به افراد کمک می‌کند تا سریع و بهتر بخوابند.

اکنون در این مطالعه جدید، محققان تصمیم گرفتند یک تشک با دمای کنترل شده و بالش گرم شونده ایجاد کنند تا اثر مشابهی ایجاد کنند.

همچنین دو نوع تشک ایجاد شد که یکی از آب برای تنظیم دما و دیگری از هوا استفاده می‌کرد.

محققان در مطالعه خود که در مجله Sleep Research منتشر شده است، توضیح دادند: یک تشک از آب در حال گردش برای ایجاد و کنترل دو منطقه دمایی استفاده می‌کند و تشک دیگر از جریان هوا برای ایجاد و کنترل دو منطقه دمایی استفاده می‌کند. سیستم این دو نوع تشک از منابع خنک کننده و گرم کننده جداگانه استفاده می‌کند که به طور مستقل تنظیم می‌شوند.

این تشک، نواحی مرکزی بدن را تا دمای ۲۵ درجه سانتیگراد خنک می‌کند، در حالی که گردن، دست‌ها و پاها را تا دمای ۳۳ درجه سانتیگراد گرم می‌کند.

این کار، جریان خون را برای دفع گرمای بدن افزایش می‌دهد و باعث می‌شود احساس خواب آلودگی کنید.

برای آزمایش این سیستم، محققان ۱۱ شرکت کننده را انتخاب کردند که از آنها خواسته شد دو ساعت زودتر از حد معمول به رختخواب بروند.

در برخی شب‌ها، شش نفر از شرکت کنندگان از تشک بادی و پنج نفر از تشک‌های آبی استفاده می‌کردند، در حالی که در شب‌های دیگر از تشک معمولی استفاده می‌کردند.

در نهایت، نتایج نشان داد که سیستم کنترل دما به شرکت‌کنندگان کمک کرد تا تقریباً ۵۸ درصد سریع‌تر به خواب بروند، در حالی که تفاوت معنی‌داری بین تشک‌های آبی و هوایی مشاهده نشد.

شرکت کنندگان همچنین بهبود کیفیت خواب با این سیستم را نسبت به بدون آن گزارش کردند.

پروفسور "کنت دیلر" نویسنده این مطالعه می‌گوید: قابل توجه است که گرم شدن ملایم در امتداد ستون فقرات گردنی در ارسال سیگنالی به بدن برای افزایش جریان خون به دست‌ها و پاها برای کاهش دمای مرکزی و تسریع در شروع خواب موثر است.

وی افزود: همین اثر همچنین فشار خون را در طول شب کمی کاهش می‌دهد و به سیستم قلبی عروقی اجازه می‌دهد تا از استرس حفظ جریان خون در طول فعالیت‌های روزانه که برای سلامت طولانی‌مدت بسیار مهم است، بهبود یابد.

این تیم یک حق اختراع برای فناوری تشک و بالش گرم کننده و خنک کننده به ثبت رسانده است و به دنبال مشارکت با شرکت‌های تشک سازی برای تجاری‌سازی آن است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha