به گزارش ایسنا، اشغال خرمشهر صدام و حامیانش را به رویای تصرف کامل خوزستان امیدوار کرد، از اینرو بارها در سخنان خود اعلام میکرد: «اگر خرمشهر سقوط کند و ایرانیها آن را پس بگیرند من کلید بصره را به آنان تقدیم خواهم کرد.» رژیم بعث با نوشتن و سردادن شعارهایی مانند: آمدیم تا بمانیم، شروع به فعالیتهایی برای ضمیمه کردن خرمشهر به عراق میکرد. اما نمیدانست که رزمندگان ایرانی با توکل بر خدا و توسل بر نام مبارک حضرت امیرالمؤمنین علی (ع) بار دیگر خرمشهر را به مام میهن پیوند میدهند.
ماجرای انتخاب رمز عملیات الی بیتالمقدس
روز ۹ اردیبهشت ۱۳۶۱ شمسی، مقارن با با ۵ رجب المرجب ۱۴۰۲ قمری جلسه ای با حضور فرماندهان قرارگاه مرکزی کربلا از جمله محسن رضایی و علی صیاد شیرازی برای بررسی طرحهای پیشنهادی عملیات آزادسازی خرمشهر برگزار شد. در جلسه ی مزبور، تشکیل جلسه ای دیگر دادند. در این جلسه، رحیم صفوی، معاون عملیاتی فرمانده سپاه در قرارگاه کربلا و آیت الله علی مشکینی، امام جمعه قم نیز حضور داشتند.
در همین جلسه است که ساعت ۳۰ دقیق بامداد روز بعد(۱۰ اردیبهشت) به عنوان زمان آغاز درگیری با دشمن تعیین شد. در اواخر جلسه، محسن رضایی پیرامون انتخاب رمز عملیات الی بیت المقدس بیان کرد: «دو تا پیشنهاد است. اسم کد را گذاشتیم یا علی؛ چراکه میلاد حضرت امیر هم نزدیک است و هیچ کدام از عملیاتهایمان تا حالا به اسم حضرت امیر نبوده. اسم عملیاتها را تا حالا بر اساس سه پارامتر انتخاب می کردیم: یکی، شرایط سیاسی روز داخل و خارج از کشور؛ یکی سابقه تاریخی این ایامی که اتفاق می افتاد؛ و یکی هم موضوع خود عملیات بود. درباره این عملیات، [در دیدار با امام خمینی] ... در رابطه با دفاع خیلی بحث شدید بود [و امام تأکید کردند] که ما نرویم آن طرف [داخل خاک عراق]؛ ... و توی ذهنمان در رابطه با این حمله، اسم کد را گذاشتیم «یا علی» و اسم عملیات بیت المقدس».
سرهنگ صیاد شیرازی هم گفت: «یک پیشنهاد دیگری هم میشود که اسم کد را بگذاریم «یا قائم آل محمد، عجل علی ظهورک».» آیت الله مشکینی توضیح دادند: «یا علی را، ماه رجب اختصاص بدهید. یا علی بهتر است.» به این ترتیب، در این جلسه ضمن اینکه مقرر شد عملیات آزادسازی منطقه غرب رودخانه کارون با نام «بیت المقدس» و رمز یا علی بن ابی طالب (ع) در ساعت ۳۰ بامداد فردا آغاز شود، قرار شد یگانهای قرارگاه نصر به همراه تعدادی از یگان های قرارگاه فتح در مرحله اول این عملیات پس از دستیابی به جاده اهواز - خرمشهر به غرب آن نفوذ و قوای زرهی عراق در آن منطقه را منهدم کنند.
سپس آیت الله مشکینی به تلاوت و تفسیر آیه ۷۵ سوره زمر پرداخت و گفت: «اسلام از روز اول افرادش خیلی زیاد نبود؛ نیروهای تسلیحاتی اش چیزی نبود؛ اما با نیروی کم و ابزار کم، خداوند به آنها توفیق داد و فرشته ها را برای آنها کمک فرستاد و در قالب جنگها الحمدلله پیروز شدند. یک روزی مسلمان ۳ نفر بیشتر نبود در مکه؛ پیغمبر گرامی، حضرت خدیجه و حضرت امیر. یک نماز جماعتی اقامه می شد با ۳ نفر. حالا بحمدالله یک میلیارد مسلمان هست و نیروی آن ها عمده، عبارت از ایمانشان است و توکلشان به خداست و من آن نیرو را الحمدلله در شما می بینم و من معتقدم که شما ابرقدرت هستید. آنها ابر قدرت توپ و تفنگ و باروت هستند، شماها ابر قدرت عشق و علاقه و ایمان و حسین و علی بن ابی طالب (ع) و آزادی قدس، تعالی اسلام و توحید و نشر قرآن؛ مطمئن باشید که شما پیروزید ان شاء الله، الان دل تمام ایران اینجاست. این را بدانید مرد و زن، جوان، پیر همه دلشان اینجاست و توی این اتاق است، قلبشان با این اتاق است و همه دعاگوی شما هستیم و من معتقدم و مطمئنم که خداوند این پیرمردها، پیرزنها، متدینین که پیوسته از درگاه او خواستارند که شما را کمک بکند، هیچ نیرویی بالاتر از آنها نیست که شما بحمدالله دارید؛ توکلتان را به خدا قوی کنید. وقتی که به من پیشنهاد شد که من اینجا بیایم استخاره کردم، از استخاره هم این جوری استفاده کردم که فرشته ها ان شاءالله با شماها هستند و کمکتان می کنند ان شاءالله. با کمال اطمینان ان شاءالله کارتان را شروع کنید. من بیش از این مزاحم نمی شوم.»
آیت الله مشکینی به درخواست حسن باقری، درباره استخاره ای که کرده است، گفت: «با خدا مشورت کردم که خدایا آنجا چه خبر است. من بروم چه خواهد شد. این آیه آمد، آیه این است که ای شنونده و ای بیننده، تو اگر نیروی قلبت و دلت باز باشد می بینی که فرشتگان در یک محل خاصی در یک محیط خاصی که دستگاه سلطنتی خدا آنجاست، فرشتگان آنجا را احاطه کردهاند و مشغول تسبیح خدا و ثنای خدا هستند و خداوند در آنجا بین حق و باطل قضاوت کرد و حق را به باطل پیروز کرد. [حضار: الله اکبر، الله اکبر، الله اکبر، خمینی رهبر، مرگ بر ضد ولایت فقیه، درود بر رزمندگان اسلام، سلام بر شهیدان، مرگ بر آمریکا، مرگ بر شوروی، مرگ بر منافقین و صدام.]»
در پایان جلسه ، محسن رضایی خطاب به فرماندهان گفت: «برادرها، حرکت کنید؛ سریع ! سریع! یا علی! خداحافظ همگیتان.»
به این ترتیب، فرماندهی مشترک قرارگاه مرکزی کربلا با اعلام آماده باش درجه یک (صد درصد) به تمامی یگان ها و مراکز نظامی، در دستورالعملی به قرارگاه های عملیاتی، زمان آغاز عملیات را ساعت ۳۰ دقیقه بامداد روز ۱۰ اردیبهشت ۱۳۶۱ و رمز عملیات را «بسم الله القاصم الجبارین، یا علی بن ابی طالب (ع)» اعلام و دستور جزء به جزء عملیاتی را بع قرارگاه های تابعه ابلاغ کرد.
انتهای پیام
نظرات