به گزارش ایسنا، هفتمین قسمت از پادکست «صداهای ابریشمی» که از رادیو سوینا پخش میشود، به منوچهر انور و نیز گروه دوبلاژ فیلم سینمایی «باد صبا» اختصاص دارد.
منوچهر انور متولد سال ۱۳۰۷ کارگردان، گوینده، ویراستار و مترجم مطرح است که تحصیلات خود را در انگلستان و در زمینه تئاتر دنبال کرد، اما بعدها فعالیت خود را در حوزههای گوناگون ادامه داد.
او همچنین بنیانگذار ویراستاری کتاب در ایران است و با توجه به گستردگی کارهایش یکی از هنرمندان چند وجهی ایران شناخته میشود.
برهمین اساس، پادکست «صداهای ابریشمی» که برنامهای با محوریت معرفی هنرمندان مهم دوبلاژ و فیلمهای شاخص در زمینه دوبله است و پنجشنبه ۱۶ تیر ماه منتشر میشود، بخش اول خود را به منوچهر انور اختصاص داده و بخش دوم نیز به گروه دوبلاژ فیلم سینمایی «باد صبا» میپردازد.
انور پیشتر در باره فیلم «باد صبا» اثر آلبر لاموریس گفته بود: گفتار این فیلم در اصل به زبان فرانسه نوشته شده بود و لاموریس بعدتر آن را در اختیار من گذاشت و با ترجمه آزاد به زبان انگلیسی برگرداندم و بعد به من اختیار داد که آن را به شکلی آزاد به زبان فارسی نیز ترجمه و اجرا کنم. الان که آن فیلم را نگاه میکنم، عیبها و ضعفهایی در گفتار خودم میبینم که باید درست شود. لاموریس با اصرار از من خواست که گفتار متن فرانسوی را نیز بخوانم که نپذیرفتم چون توانایی انجام آن را نداشتم.
لاموریس هنگام دوبله فیلم «باد صبا» تلقی انور را از فیلم «باد صبا» پرسیده بود. انور در جایی تعریف کرده که «به لاموریس گفتم بسیار فیلم زیبایی است اما دل و روده ندارد؛ در واقع باید میگفتم دل و رودهاش کافی نیست. به نظر من «باد صبا» باید به درون خانههای قدیمی چند صد ساله میرفت که آن زمان هنوز وجود داشتند. در این خانهها چیزهای اعلایی پیدا میشد و رازهای درون این خانهها فراوان بود. او با پیشنهاد من موافقت کرد و قرار شد به ابرقو برویم و کار را شروع کنیم. من در آن زمان مشغول اتمام فیلمی در مورد پتروشیمی بودم و لاموریس هم گفت میرود تا کار فیلمبرداری سد کرج را تمام کند. دو روز بعد خبر درگذشت لاموریس را شنیدم. باید بگویم شنیدن خبر مرگ آلبر لاموریس بیش از مرگ مادرم من را شوکه کرد.»
سال ۱۳۹۸ مراسم بزرگداشتی برای منوچهر انور در خانه هنرمندان ایران برگزار شد که در آن محمدرضا اصلانی گفته بود: حضور افرادی مانند منوچهر انور، به مثابه یک متن است. انسان یک امر تاریخی است و جامعه بدون تاریخ، جامعه مردگان است. انور از دور شاید کمکار به نظر برسد و یک دلیل این مساله، چند وجهی بودن اوست و اینکه هر کس تنها وجوهی از او را میشناسد. دلیل دیگر این مساله، وضعیت مدیریت فرهنگی است.
مرحوم اکبر عالمی نیز گفته بود:منوچهر انور اقیانوس خرد است. او الگوی زندگی من است. برای خوب سخن گفتن باید خوب دیده باشی و خوب خوانده و شنیده باشی. بسیاری افراد حنجره خدادادی حیرتآوری دارند، اما رنگ و زنگ و طعم صدای منوچهر انور آنِ حیرتآوری دارد که فرصت بیاعتنایی را از شنونده میگیرد. گاهی اوقات یک دیدار، یک حرف، یک کتاب یا یک سخن میتواند زندگی ما را دگرگون کند و من هر زمان پای صحبتهای انور نشستهام زندگیام تغییر کرده است. علم بدون خرد، علم نیست و هنر هم بدون علم، هنر نیست. هنرمندانی که در این مراسم حضور دارند، علم و خرد و خلاقیت و جهانبینی را در کنار هم دارا هستند و دوستدار سرزمین مادریشان هستند. انور یکی از افتخارات سرزمین مادری ما و میراث فرهنگی ایران است.
پادکست «صداهای ابریشمی» روز پنجشنبه ساعت ۱۹ از رادیو سوینا پخش خواهد شد و پس از آن، در پایگاه اینترنتی سوینا در دسترس مخاطبان قرار خواهد گرفت. نیروان غنیپور کارشناس قسمت هفتم این پادکست است و مرجان طبسی نیز این برنامه را تدوین کرده است.
پادکست «صداهای ابریشمی» با حمایت دکتر نهال سناوندی و دکتر حسین اربابزاده، زیر نظر گلاره عباسی مدیر و موسس سوینا تولید میشود. علاقمندان میتوانند با مراجعه به پایگاه اینترنتی سوینا به نشانی www.sevinagroup.com به برنامههای رادیو سوینا دسترسی داشته باشند.
انتهای پیام
نظرات