به گزارش ایسنا و به نقل از روابطعمومی مراسم سپاس از چهرههای ماندگار صنعت چاپ، نشست خبری آیین سپاس از چهرههای ماندگار صنعت چاپ روز شنبه دهم اردیبهشتماه ۱۴۰۱ برگزار شد.
اسکندر خمسهپور رئیس هیئت امنای آیین سپاس، احمد ابوالحسنی رئیس کمیته اجرایی، علیاکبر ابراهیمی مدیرکل دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی طارمی عضو کمیته اجرایی و مجید پریخواه رئیس دبیرخانه آیین سپاس از چهرههای ماندگار صنعت چاپ، مسئولان حاضر در این نشست بودند.
در ابتدای این نشست، احمد ابوالحسنی رئیس اتحادیه چاپخانهداران گفت: سپاس از چهرههای ماندگار صنعت چاپ همواره از دغدغههای ما بودهاست و بسیار خرسندیم که این مراسم با تقدیر از ۱۰۰ چهره ماندگارِ صنعت چاپ عملی خواهد شد.
۱۰۰ سال تاریخ صنعت چاپ روایت میشود
در ادامه علی طارمی عضو کمیته اجرایی آئین سپاس از چهرههای ماندگار صنعت چاپ گفت: در پاییز سال ۱۳۹۸ با توجه به این که به پایان قرن چهاردهم خورشیدی نزدیک میشدیم، طرحی از سوی مجید پریخواه و محمد رسولی برای گرامیداشت و معرفی چهرههای ماندگار صنعت چاپ کشورمان ارائه شد.
او اضافه کرد: براساس این طرح قرار شد تاریخ شفاهی ۱۰۰ سال اخیر صنعت چاپ روایت و تاریخچه این صنعت ثبت و ضبط شود. همچنین آیندگان بدانند که در این صدسال چه کسانی این صنعت را راهبری کردهاند.
طارمی گفت: ایده برگزاری این رویداد با ۵۰ نفر از بزرگان صنعت چاپ به مشورت گذاشتهشد. پیش از این چنین اقداماتی در سطحی دیگر در جشنوارههای صنعت چاپ انجام شدهبود، اما ما میخواستیم در این رویداد همهچیز از برنامهریزی، تولید محتوا و اجرای آن از سوی اهالی صنعت چاپ انجام شود.
عضو کمیته اجراییِ آیین سپاس تاکید کرد: برای برگزاری این رویداد ۱۷ چاپخانه و موسسه چاپی، حامی مالی شدند تا این رویداد با بهترین کیفیت ممکن برگزار شود.
طارمی درباره اهداف برگزاری این رویداد گفت: تقدیر از ۱۰۰ بزرگ و پیشکسوت صنعت چاپ که طی ۱۰۰ سال اخیر فعالیت داشتهاند، موجب میشود که این افراد به نسلهای جدید معرفی شوند و در عین حال تجربیات آنها برای همیشه ثبت و ضبط شود. این رویداد تلاش میکند تا تاریخ ۱۰۰ سال گذشته صنعت چاپ را روایت کند.
او تاکید کرد: همچنین در این زمینه ۱۰۰ فیلم از ۱۰۰ چهره صنعت چاپ ایران تهیه شده که زمان هر فیلم بین ۱۵ تا ۲۰ دقیقه است و به شکلهای مختلف منتشر و پخش خواهد شد.
طارمی به انتشار یک کتاب ویژه نیز درباره چهرههای ماندگار صنعت چاپ اشاره کرد و افزود: این کتاب شامل سه بخش است؛ بخش اول پیشدرآمدی بر تاریخ صنعت چاپ از ابتدا در دنیا و بعد در ایران، بخش دوم شامل تصاویر یکصد چهره ماندگار و بخش سوم نیز زندگینامه این افراد است که در تاریخ ۱۱ شهریور همزمان با روز ملی صنعت چاپ رونمایی میشود.
عضو کمیته اجراییِ آیین سپاس درباره معیارها و ضوابط انتخاب چهرههای ماندگار صنعت چاپ، گفت: قرار است در این مراسم از این یکصد چهره با عناوین مفاخر، پیشکسوتان، پیشتازان، نوآوران، کارآفرینان، پشتیبانان و حامیان تقدیر شود.
۱۰۰ فیلم برای ۱۰۰ چهره
در ادامه این نشست محمد رسولی کارگردان صد فیلم از چهرههای ماندگار گفت: در مراسم سپاس از چهرههای ماندگار صنعت چاپ، از ترانه و موسیقی اختصاصی رونمایی میشود که برای تجلیل از این چهرههای ماندگار ساخته شدهاست. آهنگساز این اثر فردین خلعتبری است و شعر آن را عبدالجبار کاکایی سرودهاست.
او تاکید کرد: همچنین ارکستر فیلارمونیک ایران در این مراسم به اجرای برنامه خواهد پرداخت. رونمایی از دو کتاب «رباعیات حکیم عمر خیام» با خوشنویسی یدالله کابلی و جلد هفتم مجموعه آثار برتر محمود فرشچیان از دیگر رویدادهای این برنامه هستند.
در پایان این نشست خبری پوستر آئین سپاس چهرههای ماندگار صنعت چاپ که ازسوی سعید باباوند طراحی شدهاست، رونمایی شد. رونمایی از لوح تقدیر و تندیس این مراسم نیز در حاشیه این برنامه انجام شد.
همچنین قرآن نفیس ۱۶ رنگ برای اهدا به ۱۰۰ چهره ماندگار پیشبینی شدهاست، هر جزء این قرآن در ۲۰ صفحه است و تذهیب خاص و ویژهای برای آن طراحی شدهاست.
آئین سپاس از چهرههای ماندگار صنعت چاپ ایران سهشنبه ۲۰ اردیبهشتماه از ساعت ۱۶ تا ۲۰ در هتل اسپیناس پالاس تهران برگزار خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات