به گزارش ایسنا، همایش بینالمللی و جشنواره ملی شمس و مولانا همهساله در شهرستان خوی توسط شهرداری و شورای اسلامی شهر با همکاری استانداری آذربایجان غربی و فرمانداری خوی و کمیسیون ملی یونسکو ـ ایران و پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، دانشگاه علامه طباطبایی، انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور، دانشگاههای تبریز، ارومیه، اصفهان، موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه و ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و صداوسیمای مرکز آذربایجان غربی بهمناسبت ۷ و ۸ مهرماه روزهای بزرگداشت شمس و مولانا در شهرستان خوی که آرامگاه شمسالدین محمدبنعلیبنملک داد تبریزی در آن قرار دارد برگزار میشود.
کاظمی فرماندار شهرستان خوی در آئین رونمایی از اعلانهای همایش بینالمللی و جشنواره ملی شمس و مولانا که در محوطه شورای اسلامی شهر خوی برگزار شد، شمس و مولانا را اسطورههای عرفانی و ادبی جهان دانست و گفت: اگر مولوی و شمس آموزههای دینی و عرفانی خود را در قالب شعر و تقریرات نمیگفتند، جهانی نمیشدند. مولانا و شمس خداشناس و دانشوران هنرمندی هستند که امروز بشریت به آموزههای آنها نیاز دارد.
او آرامگاه شمس تبریزی در خوی را ظرفیت غنی فرهنگی عنوان کرد و گفت: برای معرفی فرهنگ عمیق و پرمحتوای ایران اسلامی از رهگذر شمس و مولانا باید بیشتر تلاش کنیم و همه توانمان را برای ارتقای فرهنگ و هنر بهکار بندیم.
سجاد چهرهآراء رئیس شورای اسلامی شهر خوی نیز در این مراسم با اشاره به ابتکار یونسکو در ثبت هشتصدمین سالگرد دیدار شمس و مولانا در سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ میلادی مصادف با ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ شمسی به نام شمس و مولانا و تثبیت جایگاه خوی بهعنوان دارالقرار شمس تبریزی و تبریز بهعنوان زادگاه شمس تبریزی گفت: امسال و سال آینده محور برنامههای بزرگداشت شمس و مولانا در سراسر دنیا و بهتبع آن شهرستان خوی سالگرد دیدار شمس و مولانا با عنوان «دیدار دو دریا» خواهد بود که در این راستا تمامی برنامههای تدوینشده در خوی، با هماهنگی کمیسیون ملی یونسکو ـ ایران خواهد بود.
او طرح «خط عرفان» با هدف پیوند فرهنگی میان هنرمندان، پژوهشگران و شمسپژوهان شهرهای بلخ، نیشابور، تبریز، خوی و قونیه را با همراهی شهرهای شیراز و اصفهان از مهمترین برنامههای همایش و جشنواره امسال دانست و گفت: در برنامههای همایش بینالمللی که ۷ و ۸ مهر و جشنواره ملی موسیقی که ۷ تا ۹ آبانماه در شهرستان خوی برگزار میشود، هنرمندان، پژوهشگران و استادان شهرهای یادشده نقش فعالی خواهند داشت.
نصراللهپور شهردار خوی نیز در این مراسم با اشاره به رشد مناسب بودجه فرهنگی در اعتبارات شهرداری خوی گفت: سال ۱۴۰۱ با سیاست تفاهم و انسجام درصدد هستیم تا با برگزاری برنامههای شاخص فرهنگی و هنری، خوی را بیشتر معرفی کنیم.
او ظرفیتهای تاریخی و فرهنگی خوی را با توجه به تعدد آثار تاریخی و باستانی و مفاخر فرهنگی و معنوی آن بسیار بالا دانست و گفت: متاسفانه تاکنون نتوانستهایم آنچنانکه شایسته است در معرفی این قطعه از سرزمینمان ایران موفق باشیم.
او آرامگاه شمس تبریزی در خوی را مهمترین ظرفیت برای توسعه گردشگری فرهنگی و عرفانی و توسعه اقتصادی منطقه عنوان و بیان کرد: در صورت واگذاری طرح توسعه و احداث آرامگاه شمس تبریزی از طرف میراث فرهنگی به شهرداری خوی، این طرح که اجرای آن در پنج سال گذشته به کندی پیش میرود، در مدت سهسال به پایان خواهد رسید.
فراخوان هشتمین همایش بینالمللی شمس و مولانا در ۹ محور اصلی: صلح، مدارا و همزیستی مسالمتآمیز از دیدگاه شمس و مولانا، آزادی و آزادگی در دیدگاه شمس و مولانا، تحلیل مقالات شمس از دیدگاههای گوناگون زبانشناختی، ادبی، تاریخی، فرهنگی، جامعهشناختی و روانشناختی، منابع عرفانی، فکری و ذوقی شمس تبریزی، جایگاه و پژوهشهای مرتبط با شمس تبریزی در کشورهای مختلف جهان، روایات گوناگون دیدار شمس و مولانا در متون تاریخی، سفرنامهها، تذکرهها و آثار مکتوب نزدیک به قرن هفتم، شمس و مولانا از نگاه یکدیگر، گرایشهای تربیتی و روانشناختی در نظام فکری و تربیتی شمس و مولانا و نسخهپژوهی مقالات شمس ۷ و ۸ مهرماه سال ۱۴۰۱ و پنجمین جشنواره ملی موسیقی اصیل ایرانی با محوریت موسیقی سنتی و نواحی مختلف ۷ تا ۹ آبانماه امسال در شهرستان خوی توسط موسسه تولیت شمس تبریزی، شهرداری و شورای اسلامی شهر خوی برگزار خواهد شد.
فراخوان این دو رویداد ملی و بینالمللی در وبگاههای همایش و جشنواره به نشانیhttp://shamstabrizi.ir،http://conf-shams.ir و http://www.jashnvareh-shams.com قابل رویت است.
انتهای پیام
نظرات