بعد از گذشت چهار دهه از انقلاب شکوهمند اسلامی اما هنوز دو واژه عجینشده محرومیت و مظلومیت در برخی روستاهای استان کهگیلویه و بویراحمد نمایان است.
روستای محروم «بیدانجیر» از سرفاریاب در شهرستان چرام استان کهگیلویه و بویراحمد در سطح غیرقابل تصوری از محرومیت قرار دارد.
مسئولان بارها در این منطقه حضور پیدا کردند اما تنها دستاورد آنها گرفتن چندین عکس برای گزارش عملکرد آنها بوده و تاکنون مشکلی از مشکلات این منطقه رفع نشده است.
اما این بار کسانی برای شنیدن و انعکاس مشکلات این مردم در این منطقه حضور پیدا کردند که حرفهایشان بوی دیگری دارد، جوانانی مطالبهگر، فرهنگی و اجتماعی (اسلام معینی- سید محسن نیکمحمدی) از خانوادههای معظم شهیدان، همانهایی که اگر سخنی بر زبان برانند میتوان از کلامشان دریافت که جنس شهید خلف وعده نمیکند.
سید محسن نیکمحمدی فعال اجتماعی و فرزند فرمانده جاویدالاثر سردار شهید سید مسعود نیکمحمدی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا وضعیت مردم روستای «بیدانجیر» را وحشتناک و غیرقابل تصور عنوان و اظهار کرد: مبنی بر صبحتهای مردم روستا، خیلی از نمایندگان ادوار گذشته و حال به این روستا آمدند وعدهها دادند و رفتند و حرفهایشان فقط در حد همان وعدههای توخالی بود و بس.
وی با بیان اینکه توسعه آسفالت جادههای روستایی نقش مهمی در شکوفی آن منطقه دارد، از نبود جاده مناسب به عنوان مهمترین مشکل روستای «بیدانجیر» نام برد و تصریح کرد: فاصله روستا تا محور پاتاوه دهدشت فاصله چندانی ندارند و مردم روستا خواهان نصب یک پل بر روی رودخانه مارون و وصل آن به جاده پاتاوه دهدشت هستند که در صورت نصب این پل فاصله آنها تا مرکز استان حدود ۴۰ دقیقه میشود.
وی با استناد به سخنان مردم روستا «بیدانجیر» گفت: یکی از مصداقهای بیتوجهی به مردم روستا همین نیازها از جمله خاکی بودن مسیر راه ارتباطی پس از پیگیریهای مکرر است.
نیکمحمدی بیان کرد: مردم روستا در ماههای زمستان به علت بارش برف و باران امکان تردد ندارند و به علت مسدود شدن مسیر، در صورت بیمار شدن فردی از روستا با مشکلات عدیدهای دست و پنجه نرم میکنند.
نیکمحمدی با بیان اینکه مردم این روستا از مسائل زیرساختی اولیه رنج میبرند گفت: فراهم نبودن زیرساختها باعث عقب ماندگی در این روستا شده است.
وی از کمبود آب آشامیدنی سالم به عنوان دیگر مشکلات روستای بیدانجیر نام برد و با توجه به گذر رودخانه مارون کنار این روستا، افزود: مردم روستا خواهان پمپاژ آب از رودخانه مارون برای این روستا هستند.
این فعال اجتماعی و فرهنگی همچنین نبود مسجد در روستا را از دیگر مشکلات عنوان و خاطرنشان کرد: مسجد علاوه بر انجام فریضه الهی و عبادات، محلی و پایگاهی برای اجتماع مردم روستا محسوب میشود که مردم روستا خواهان احداث یک مسجد از متولیان امر در این راستا هستند.
نیکمحمدی سفر استاندار به مناطق محروم دیشموک را یادآور شد و با بیان اینکه آینده مشخص میکند گریههای آقای استاندار در رفع محرومیت دیشموک چه اندازه تاثیر داشته است گفت: انتظار میرود آقای استاندار روستای محروم بیدانجیر را هم ببیند و با سفر به این روستا مشکلات آنها را از نزدیک لمس کند تا ببیند چگونه چندکیلومتر جاده بعد از گذشت چهار دهه از انقلاب تنها به عنوان زخمی بر دل این مردم سال به سال عمیقتر میشود.
"عبدالرحمن توفیقیان"، فرماندار شهرستان چرام در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با توجه به مشکلات ذکر شده با بیان اینکه اواخر سال ۱۴۰۰ بازدید میدانی از روستاها و بخشهای شهرستان چرام داشتهایم گفت: کلیات مشکلات روستاها را از نزدیک مشاهده کردیم و در حال حاضر مشکلات باید توسط کارگروه فنی مورد بررسی قرار بگیرند.
وی با بیان اینکه جاده روستای «بیدانجیر»جزو اولویتهاست، گفت: این جاده باید در وهله اول تامین اعتبار شود تا کارهای زیرساختی آن آغاز شود.
همچنین شمسالله دردانه، رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جادهای شهرستان چرام در گفت و گو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: جاده روستای «بیدانجیر» به سمت چرام جزو طرحهای اولویتدار هست که به فرمانداری ارسال کردیم و باید حوزه فرمانداری بعد از تامین اعتبار به پیمانکار بسپارند.
وی اظهارکرد: نصب پل از طریق جاده پاتاوه- دهدشت باید از طریق استانداری پیگیری شود.
"عبدالرسول پوربهشت"، رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان چرام برای نبود مسجد در روستای «بیدانجیر» به ایسنا گفت: که مردم روستا باید یک قطعه زمین را وقف کنند و اداره اوقاف هم در ساخت آن با مردم همکاری خواهد کرد. هر چند ساخت یک مسجد اعتبار سنگین می طلبد و نیاز است نمایندگان در مجلس شورای اسلامی کمک کنند.
"منوچهر علیپور "، رئیس اداره آب و فاضلاب شهرستان چرام با بیان اینکه روستای «بیدانجیر» جزو روستاهای دارای تنش آبی به شمار میآید گفت: منتظر تایید تفاهمنامه بسیج سازندگی که توسط وزارت نیرو بسته شده هستیم و در صورت تایید این تفاهم نامه؛ روستای بیدانجیر و چندین روستای دیگر در اولویت قرار خواهند گرفت.
همچنین "گودرز کرمپور "، دهیار روستای «بیدانجیر» در گفت و گو با خبرنگار ایسنا مهمترین مشکلات روستا را نبود آب آشامیدنی و نبود راه ارتباطی مناسب عنوان کرد و گفت: مسئولان تنها میآیند وعده میدهند و میروند و کاری از پیش برده نمیشود.
وی افزود: جمعیت این روستا بیش از ۲۰۰ خانوار بوده که به علت مشکلات موجود به حاشیه شهرها مهاجرت کردند و در حال حاضر ۷۰ خانوار که اکثرا دامدار و کشاورز هستند در روستا ماندهاند.
کرمپور اظهارکرد: چهار دهه از انقلاب گذشته و ما همچنان در اوج محرومیت هستیم تنها انتظاری که از مسئولان داریم آب آشامیدنی سالم و راه ارتباطی مناسب است.
به گزارش ایسنا، مردم در همه آیینها همراه با مسئولان مشارکت دارند اما این مسئولان هستند هنوز به قولهای خود عمی نمیکنند تا مردم همچنان با واژه فقر دست و پنجه نرم کنند، و گواه آن پیگیریهای مکرر مردم روستای «بیدانجیر» برای راه ارتباطی مناسب است که در سوء مدیریتها بعد از گذشت چهاردهه از انقلاب هنوز راه به جایی نبرده و مردم همچنان از راه خاکی و غیراستاندارد و سنگلاخی تردد میکنند و متحمل هزینهها و رنج و سختیهای بسیار هستند انتظار میرود شاهد تحول جدی در دولت انقلابی برای رفع مشکلات مردم بخصوص روستاها باشیم.
انتهای پیام
نظرات