دکتر ابراهیم شکیبا معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: برخی از هموطنان تصور میکنند مصرف قارچ خودرو مشکلی ایجاد نمیکند و از روی ظاهر آن و یا از طریق شیر یا قاشق نقره امکان تشخیص سمی بودن آنها وجود دارد که به این افراد باید گفت هرگز اینگونه نیست و تنها با فرآیندهای آزمایشگاهی سمی بودن یا نبودن قارچها قابل تشخیص است.
وی با بیان اینکه همه ساله به ویژه طی سال های اخیر در فصل بهار و ماه اردیبهشت مواردی از مسمومیت با قارچ سمی در کشور و در استان کرمانشاه گزارش میشود، عنوان کرد: از همشهریان تقاضا دارم از دست زدن به قارچهای سمی خودداری کنند، زیرا در مواردی شاهد جذب سم این قارچها از طریق پوست نیز بودهایم.
وی اظهار کرد: مردم همچنین از مصرف قارچهایی که از سلامت آنها مطمئن نیستند به طور جدی بپرهیزند و اگر قصد مصرف قارچ دارند بهترین روش استفاده از قارچهای پرورشی و بسته بندی شده موجود در سطح بازار است.
وی گفت: متأسفانه علائم مسمومیت با قارچ سمی دیرهنگام بروز میکند و در نهایت منجر به نارسایی کبد و مرگ خواهد شد.
شکیبا ادامه داد: با تمام این شرایط در صورتی که فردی به این توصیهها توجه نکرد و با مصرف قارچ، علائمی نظیر اسهال، استفراغ و درد شکم پیدا کرد، حتما" به نزدیکترین مرکز درمانی مراجعه کند.
انتهای پیام
نظرات