• سه‌شنبه / ۲ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۰:۴۱
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1401010200494
  • خبرنگار : 50294

مدیر جهاد کشاورزی بیجار گفت:

تولید سالانه ۲۰۰ هزار تن گندم در بیجار

تولید سالانه ۲۰۰ هزار تن گندم در بیجار

ایسنا/کردستان مدیر جهاد کشاورزی بیجار، با تاکید بر حمایت از سرمایه گذاران بخش کشاورزی، بیجار را قطب تولید گندم در استان و از بزرگترین شهرهای تولید کننده این محصول استراتژیک در کشور دانست.

پیمان قمری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: شهرستان بیجار در ۱۰ سال اخیر یکی از بزرگترین تولیدکنندگان محصول استراتژیک گندم به صورت دیم، در سطح کشور بوده است.

وی همچنین از تولید سالانه ۲۰۰ هزار تن گندم در این شهرستان خبرداد.

مدیر جهادکشاورزی بیجار همچنین این شهر را یکی از بزرگترین تولید کنندگان علوفه در استان خواند و افزود: به واسطه تولید علوفه، ما در بخش تولید گوشت دام سبک و سنگین و به طبع آن تولید فراورده های دامی نیز پیشرو هستیم.

قمری در رابطه با بخش پرورش طیور در این شهرستان نیز گفت: فعالیت ۷۰ واحد تولید مرغ گوشتی با تولید سالانه یک میلیون و۲۰۰ هزار قطعه جوجه و هشت هزار تن مرغ گوشتی و ۲ واحد تولید مرغ تخم گذار باعث شده است که در این بخش نیز جزء شهرستان های برتر باشیم.

وی خاطر نشان کرد: تفاهم نامه‌ای فی مابین سازمان جهاد کشاورزی و ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در راستای تحقق شعار سال با نام طرح "جهش تولید در دیمزارها" با تاکید بر اصول مهم کشاورزی حفاظتی منعقد شد و این طرح از سال گذشته در کردستان در مساحتی بالغ بر ۵۰ هزار هکتار شروع و اکنون به ۱۰۳ هزار هکتار افزایش پیدا کرده است.

مدیر جهاد کشاورزی بیجار در خصوص طرح جهش تولید در دیمزارها گفت: در این طرح تاکید بر این است که در زمان آیش زمین، ارقام زراعی مانند دانه های روغنی و نباتات علوفه ای دیم با تحقیقات بر اراضی دیم بیجار به عنوان شهرستان پایلوت کاشت شود.

قمری در ادامه بیان کرد: طرح مشترکی نیز با دانشگاه تهران با هدف اصلی جایگزین کردن کشت های پاییزه و ارقام مختلف علوفه و استفاده از دستگاه های کشت مستقیم در راستای کشاورزی حفاظتی، حفظ خاک و پایداری کشاورزی برنامه ریزی شده که امید است در سال آینده اجرا شود.

وی در خصوص پژوهش های حوزه کشاورزی نیز یاد آور شد: تحقیق و پژوهش برعهده واحد استانی است اما نتایج آن به بخش اجرا (ادارات شهرستان) انتقال و توسط کارشناسان با هدف پایه گذاری در اختیار کشاورزان پیشرو قرار داده می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی بیجار تصریح کرد: نیاز به سرمایه گذاری در بخش کشاورزی و دامداری از سوی بخش خصوصی همچنان احساس می شود و در حمایت از سرمایه گذاران از محل صندوق توسعه ملی، بانک عامل که همان بانک کشاورزی است تسهیلات کم بهره برای احداث دامداری های صنعتی، گلخانه ها و... پرداخت می شود.
 
 وی در رابطه با حمایت‌ها و طرح‌های تشویقی ویژه کشاورزان و دامداران از سوی سازمان جهاد کشاورزی نیز بیان کرد: در اختیار قرار دادن بخشی از ارقام جدید بذر، کود و نهاده‌ها به صورت یارانه‌ای، پرداخت بخشی از هزینه‌های خرید نهال از مراکز معرفی شده و پرداخت بخشی از هزینه بیمه زمین های کشاورزی با هدف افزایش تولید، اقدامات موثری بوده است، که تاکنون انجام داده‌ایم.

قمری گریزی هم به بیان مشکلات بخش کشاورزی داشت و افزود: ما در استفاده از بخش‌های وسیعی از زمین‌های سطح شهرستان به منظور کشاورزی و احداث گلخانه‌های صنعتی،  به دلیل قرار گرفتن در دشت ممنوعه از لحاظ کمبود آب و عدم مجوز حفر چاه مشکلات فراوانی داریم که امید است با مجوز بهره برداری از آب سد تالوار زمین های منطقه جانی تازه بگیرند.

در پایان مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیجار با اعلام این خبر که برای بازار شب عید مردم شهرستان مشکلی نداریم، خاطر نشان کرد: در بخش تنظیم بازار نظارت از تولید تا مصرف بر عهده جهاد کشاورزی است و از حیث تامین اقلام ضروری و مصرفی و جلوگیری از قاچاق با توجه به تجربه سال گذشته همانند میوه و مرغ و گوشت مشکلی نخواهیم داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha