• یکشنبه / ۲۹ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۷:۳۴
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1400122922788
  • خبرنگار : 71626

در سوگ قاسم انصاری

در سوگ قاسم انصاری

قدرت‌الله طاهری در سوگ قاسم انصاری و در توصیف او نوشته است: «او نمونه عینی انسانی بود که ابوسعید در خلال حکایت‌هایش برای‌مان به تصویر کشیده است».

به گزارش ایسنا، این مدرس زبان و ادبیات فارسی در پی درگذشت استاد خود، قاسم انصاری، استاد دانشگاه، نویسنده، مترجم، مصحح و پژوهشگر که امروز (۲۹ اسفند ۱۴۰۰) از دنیا رفت نوشته است: «مرگ و زندگی دست در دست هم دارند.

آری در واپسین روز و ساعات منتهی به سال جدید باخبر شدم استادم دکتر قاسم انصاری روی در غبار خاک کشید و روح بزرگش، قفس تن و دنیا را رها کرد و بر آشیان عالم قدس پر کشید. برای من دکتر انصاری تجسم همه آموزهای عرفانی بود که در گزاره‌های ملکوتی تذکره‌الاولیا، عطار از زبان بزرگان تصوف بیان کرده است. او نمونه عینی انسانی بود که ابوسعید در خلال حکایت‌هایش برای‌مان به تصویر کشیده است. انسانی با فرهیختگی عالی و فروتنی بی‌مثالش. دکتر انصاری از نوادر نسل استادان سلف بود و گوشه خلوتی در شهر دانشی‌مردان قزوین سال‌ها برای خود ساخته بود و چقدر شهر با وجود او سنگین و باوقار به نظر می‌آمد. هر وقت گذارم به این شهر می‌افتاد دیدارش را لحظه‌شماری می‌کردم و چه شاگردنوازی‌ها می‌کرد. زبانش لطیف بود و نگاهش مهربان. ورد زبان «تصدقت بروم» و چقدر این تعبیر به دل می‌نشست. یاد نمی‌رود ۲۸ سال پیش که در دانشگاه شهید بهشتی شاگردش شدم و مبانی عرفان و تصوف را در محضرشان خواندم و دانست که قزوینی‌ام، از همان زمان نمی‌گویم رشته مودت بلکه ریسمان ارادتم به ایشان بافته و تا همین لحظه‌ای که خبر رفتنش را شنیدم، گسسته نشد.

به عنوان شاگردی کوچک این ضایعه دردناک را به جامعه علمی و ادبی کشور، دانشجویان و خانواده محترم ایشان تسلیت می‌گویم و در جوار حضرت ثامن الحجج علو درجاتش را از خداون متعال عاجزانه خواستارم.» 

قاسم انصاری، استاد دانشگاه، نویسنده، مترجم، مصحح و پژوهشگر حوزه‌های ادبیات فارسی، ادبیات عربی، عرفان و تصوف و علوم قرآنی است زاده ۱۲ آذر ۱۳۱۴ در روستای شنستقین قزوین بود. او از سال ۱۳۵۶ در دانشگاه‌های تهران، شهید بهشتی، تربیت مدرس، گیلان، بین‌المللی امام خمینی قزوین و… به تدریس متون عرفانی پرداخت و از سال ۱۳۶۹ به عضویت هیئت علمی دانشگاه‌های آزاد اسلامی زنجان و تاکستان درآمد.

انصاری بیش از ۵۰ تألیف و ترجمه و نیز ۴۰ مقاله در حوزه ادبیات فارسی به ویژه گرایش عرفان و تصوف اسلامی ارائه کرده‌است. از آثار او می‌توان به  «دستور زبان فارسی»، «ترجمه شکوی الغریب و زبدة الحقایق، عین القضاة همدانی، با عنوان: دفاعیات و گزیده حقایق»، «مقدمه بر کشف المحجوب هجویری»، «مقدمه بر صد میدان خواجه عبدالله انصاری»، «تصحیح انتقادی ترجمه عوارف المعارف شیخ شهاب‌الدین‌ابوحفص سهروردی»، «مبانی عرفانی و تصوف»، «متون تفسیری»، ترجمه «الاسراء علی مقام الاسری، ابن عربی با عنوان: ما ز بالاییم و بالا می‌رویم»، ترجمه «مشارق الانوار، ابن دباغ انصاری، با عنوان: عشق اسطرلاب اسرار خداست»، «گزیده کلیات عبید زاکانی»، ترجمه کتاب «الفتوة، ابوعبدالرحمن سلمی، با عنوان: جوانمردی و جوانمردان» و... اشاره کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha