محمدباقر حاجکاظمی در گفتوگو با ایسنا، در رابطه با ماهی قرمز شب عید، اظهار کرد: با فرا رسیدن عید نوروز و به رسم سنت باستانی، مردم علاقهمند به تهیه و خرید ماهی قرمز برای سفره هفت سین میشوند.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا ماهی قرمز شب عید میتواند ناقل کرونا باشد، افزود: ویروس کرونا برای ماهی بیماریزا نیست ولی در صورت رعایت نکردن نکات ایمنی و بهداشتی از طریق آب و سطح بدن ماهی به صورت مکانیکی میتواند به انسان منتقل شود.
این مسئول با اشاره به بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان، تصریح کرد: در راستای جلوگیری از انتقال بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان، شهروندان ماهی قرمز عید را تنها از مراکز مجاز فروش ماهیهای زیتنی خریداری کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان در رابطه با مراقبتهای پس از خرید ماهی قرمز، گفت: توصیه میشود در ظروف یکبار مصرف به منزل حمل شده و بلافاصله در ظروف مناسب حاوی آب لوله کشی با دستکش یکبار مصرف تخلیه و ظرف قبلی با رعایت موازین بهداشتی در سطل زباله انداخته شود.
حاجکاظمی در رابطه با ویژگیهای ماهی قرمز سالم، اظهار کرد: ماهی سالم باید دارای پولکهای سالم، ردیف و فاقد زدگی و زخم یا مناطقی عاری از پولک بر روی پوست خود باشد و دارای تحرک مناسبی بوده و شنای طبیعی و بالههای شنای ماهی باید قائم بوده و با تحرک داشته باشد.
وی در رابطه با توصیههای بهداشتی نگهداری ماهی قرمز، افزود: توصیه میشود پس از انتقال ماهی به منزل، بلافاصله نسبت به تعویض آب اقدام کرده و ماهیها به ظروف از قبل آماده شده، منتقل شوند.
این مسئول تصریح کرد: باید ماهی خریداری شده در ظروف حمل یکبار مصرف در کیسه زباله سربسته قرار گیرد. آب حمل و آب تعویضی ماهی مستقیماً در شبکه فاضلاب تخلیه شده و از ریختن آن در معابر عمومی خودداری شود.
مدیرکل دامپزشکی استان با بیان اینکه ظرف نگهداری ماهی قرمز باید برای تبادل اکسیژن با محیط، دهانه بازی داشته باشد، گفت: استفاده از دستکش و شستوشوی دستها با آب و صابون بعد از تماس با ماهیها، شستوشو و ضدعفونی ظرف نگهداری ماهی با نمک طعام ۳ درصد به صورت دورهای، هر بار ۲۵ درصد کل آب تعویض شود و از تعویض یکباره آب خودداری شود که این موارد از جمله توصیههای بهداشتی نگهداری ماهی قرمز است.
حاجکاظمی با تاکید بر پرهیز از رهاسازی ماهی قرمز در رودخانه و رهاسازی آن در محلهایی که شهرداری اعلام میکند، خاطرنشان کرد: ماهیهای بیمار باید از ماهیهای سالم جدا شده و آب بهداشتی سالم و کافی (برای هر قطعه ماهی حداقل یک لیتر آب) و داشته و بهترین دمای نگهداری ماهی نیز ۲۲ تا ۲۶ درجه سانتیگراد است.
انتهای پیام
نظرات