• جمعه / ۱ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۴:۵۲
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1400110100250
  • خبرنگار : 71282

حداقل دستمزد کارگر ترکیه‌ای چقدر است؟

حداقل دستمزد کارگر ترکیه‌ای چقدر است؟

یک فعال کارگری با اشاره به مبلغ دستمزد ۲۰۲۲ کارگران در ترکیه،تاکید کرد: تا زمانی که در خصوص تعریف خط فقر به اجماع واحدی در بین دستگاه‌ها و مراجع آماری نرسیم، نمی‌توانیم حداقل دستمزد کارگران را بر مبنای رقم خط فقر تعیین کنیم.

ناصر چمنی، درباره مبنا قرار دادن رقم خط فقر به جای رقم سبد معیشت در تعیین حداقل دستمزد کارگران ابراز عقیده کرد و به ایسنا، گفت: اگر قانون و ماده ۴۱ در مورد تعیین حداقل مزد به درستی اجرا شود، یقینا خط فقری که اعلام می‌کنند به رقم سبد معیشتی که از کمیته دستمزد شورای عالی کار بیرون می آید، نزدیک خواهد بود.

وی افزود: اینکه خط فقر، مبنای تعیین دستمزد قرار گیرد هیچ ایرادی ندارد اما به شرطی که خط فقر واقعی اعلام شود نه اینکه بر اساس شرایط اقتصاد یا وضعیت کارفرما و بنگاه آن را کم اعلام کنیم که به زیان جامعه کارگری تمام شود.

این فعال کارگری با بیان اینکه مرکز آمار رقم سبد معیشت خانوار را ۱۱ میلیون تومان اعلام کرده است، گفت: در حال حاضر غیر از مرکز آمار مراجع دیگری مثل بانک مرکزی، وزارت کار و مرکز پژوهش‌های مجلس هم هستند که این آمار را ارائه بدهند ولی آمار همه آنها متفاوت است؛ پس تا زمانی که به اجماع واحدی در خصوص رقم خط فقر نرسیم نمی‌توانیم حداقل دستمزد کارگران را بر اساس تعریف خط فقر تعیین کنیم.

چمنی در ادامه به حداقل دستمزد کارگران ترکیه در سال ۲۰۲۲ اشاره کرد و گفت: کشور ترکیه مثل ما با مشکل تورم شدید روبه رو است ولی آنها برای ۲۰۲۲ دستمزدها را ۵۰ درصد افزایش دادند و حداقل دستمزد کارگر ترکیه ای را ۴۲۵۰ لیر تصویب کردند. هر لیر ۲۰۵۰ تومان است که با محاسبه  آن حداقل حقوق کارگر در ترکیه  ۸ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان و نزدیک ۹ میلیون تومان شده که به خط فقر ما نزدیک است.

وی ادامه داد: در ترکیه هنگام تعیین دستمزد دلار حدودا ۱۷ لیر بود ولی با افزایش ۵۰ درصدی دستمزد، لیر خود را در برابر دلار آمریکا نشان داد و جالب اینکه باعث شد قیمت دلار در ترکیه حداقل پنج لیر پایین بیاید و ارزش لیر بالا رفت که به پول ما حدود ۱۰ هزار تومان می شود اما اگر این افزایش در کشور ما اتفاق می افتاد، می گفتند تورم ۵۰ درصدی به اقتصاد و کشور تحمیل شده است.

این فعال کارگری در پاسخ به این پرسش که چرا چنین اتفاقی در کشوری با تورم مشابه ایران رخ می دهد؟ اینطور پاسخ داد: سیاستی که آنها در قبال تورم اعمال می کنند قابل مقایسه با ما نیست. قطعاً تورم را لحظه به لحظه رصد و کنترل می‌کنند که افزایش دستمزد به نقدینگی و تورم در جامعه دامن نمی زند در حالی که ترکیه نه درآمد نفتی دارد و نه از نظر صنعتی همتراز کشور ما است.

وی ادامه داد: تعریف سبد معیشت کارگر چیست؟ سبد معیشت می گوید یک خانوار باید بتواند با پول و درآمدی که دریافت می‌کند خودش را در طول ماه اداره کند. در بحث سبد معیشت تنها مایحتاج و هزینه‌های اولیه مثل خوراکی ها و مسکن را می‌بینند و به خاطر شرایط اقتصادی چند سالی است که خیلی از اقلام مثل مسافرت در آن دیده نمی شود لذا معتقدم اگر رقم سبد معیشت به درستی دیده و قانون در تعیین دستمزد درست اجرا شود، یقینا با خط فقری که اعلام می شود، هیچ تفاوتی ندارد.

این فعال کارگری با بیان اینکه در مباحثی مثل معیشت، دستمزد و خط فقر از وزارت کار انتظار بسیاری داریم، اظهار کرد: اگر تاکید داریم افراد آشنا با مباحث حوزه روابط کار و کار وکارگر که به شرایط معیشت خانوارهای کارگری اطلاع و اشراف کامل دارند به بدنه ورود کنند به این دلیل است که مشکلات و مطالبات به معنای واقعی برطرف و پیگیری شود. بزرگترین مشکل و دغدغه جامعه کارگری عدم اطلاع تصمیم گیران و سیاست گذاران در حوزه روابط کار است. با سیاست دوگانه نمی توانیم دستمزد تعیین کنیم، از یک طرف بگوییم تابع قانون هستیم ولی قانون را درست اجرا نکنیم یا احیای کارخانه ها را در دستور کار قرار بدهیم ولی به معیشت و حقوق و مزد کارگر و نیروی شاغل در آن توجه نکنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۱۱-۰۱ ۱۷:۱۸

درسته که یک کارگر با 20 سال سخت و زیان آور بازنشسته میشود ولی آیا حقوقی که می گیرد کفاف زندگی او را می دهد

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۰۳ ۱۱:۵۳

با 4300 مثلا چند بهت میدن بازنشسته بشی ...

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۰۱ ۱۸:۴۶

سلام 17دلارحدود15000000میلیون میشود

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۰۱ ۲۰:۳۰

با توجه به مقایسه قیمت ها در ترکیه و ایران دستمزدی که کارگر ترکیه ای میگیرد هنوز از کارگر ایرانی کمتر است

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۰۴ ۱۹:۰۰

ترکیه ارزان نیست که ایرانی ها هجوم میبرند از اونجا خرید میکنن؟؟؟؟

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۰۱ ۲۱:۰۶

مرسی

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۰۱ ۲۲:۰۵

با سلام خسته نباشید خدمت شما.چرا اینقدر خبر ها رو میگید که با افکار کارگران بازی کنید .من با سه میلیون و ششصد هزار تومان چیکار میتونم بکنم .خوراکی بگیرم هزینه درمان بدم هزینه تفریح کنم یا هزینه کفن و دفن.ما بگید؟؟؟؟من می‌شنوم!!!!!!

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۰۲ ۱۱:۵۲

کارگر ایرانی از گرسنگی میمیرد پزشکان هم برجسازی میکنند و پولشان را در کشورهای دیگر سرمایه گذاری میکنند

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۰۲ ۱۲:۱۸

اونها بخاطر رفاه و آسایش مردم حقوقا رو بالا بردن تا اقتصادشان بچرخه و جلویگرونی تورم و دلار آمریکا رو بگیرن ولی ما کی به حقوق کارگر احترام گذاشتیم هیچ سال کارگران راضی نیستن بخدا انصاف نیست

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۰۲ ۱۵:۲۱

کارفرمای ما هوای کارگران را دارد با اینکه تولیدی ما کوچک است و سود کمی دارد ولی حقوق ما را سر ماه به موقه داده وام برای کمک خرجی و دوا درمان هم داده خدا خیر بدهد همه کارفرمایان آبرودار و مردم دار از جمله کارفرمای ما را

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۰۳ ۰۱:۴۶

تو ترکیه یک کارگر با حقوق یک ماه میتواند حتی دو الی سه ماه آسایش داشته باشد ولیحقوق یک کارگر ایرانی تا یک هفته هم نمیتواند زندگی کند چه برسد به آخر ماه ، اونجا حقوق را بر مبمای تورم میدهند ، تو کشورهای همسایه یک ماه حقوق کارگر حدود چند ماه یک کارگر داخل کشور هست

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۰۳ ۱۱:۳۲

سلام آیا شما مسؤلین با این حقوق کارگری میتوانین زندگی کنین به انضمام افزایش بهای آب، برق، گاز، سال دو بار ... حالا به فکر ازدواج جوانان هم هستین، با تشکر مجید

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۰۳ ۱۱:۵۱

کارگر یعنی بدبخت یعنی تو کارخانه لاستیک کار کنی حقوقت باشه 4300 تازه سه شیفت بعد هم هزارتا بدبختی دیگه بخواهی حرف بزنی اخراجت میکنن میگن نمیخواهی برو اخه تا کی تا کجا