• دوشنبه / ۲۹ آذر ۱۴۰۰ / ۱۵:۴۵
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1400092922945
  • خبرنگار : 50225

مدیر برنامه‌های محیط زیست ملل متحد در ایران مطرح کرد

امکان توسعه برنامه مدیریت تالاب شادگان در عراق

امکان توسعه برنامه مدیریت تالاب شادگان در عراق
تالاب شادگان

ایسنا/خوزستان مدیر برنامه‌های محیط زیست و توسعه اقتصادی و اجتماعی برنامه توسعه ملل متحد در ایران گفت: برای استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و عمومی باید مدلی داشته باشیم تا حفظ محیط زیست و توسعه را در کنار هم داشته باشیم که در این راستا باید همکاری خوبی انجام شود.

صابر معصومی در مراسم آغاز فرآیند عملیاتی پروژه بسط و توسعه مدیریت محیط زیست و معیشت‌های پایدار دریاچه ارومیه در تالاب‌های بختگان و شادگان در سایت‌های پایلوت که امروز (۲۹ آذرماه) در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: سازمان‌های بین‌المللی در توسعه محیط زیست در کشورهای مختلف به ویژه ایران، پیشرو بوده و پروژه‌های موفقی اجرا کرده بنابراین فرصت برای همکاری بیشتر است.

به گزارش ایسنا، وی افزود: دو پروژه موفقی که توانستیم در زمینه توسعه پایدار و محیط زیست در ایران اجرا کنیم، پروژه‌های حفاظت از تالاب‌های ایران و حفاظت از تاثیر کربن و جلب مشارکت‌های مردمی در زمینه مشارکت منابع طبیعی در استان‌های کویری است.

مدیر برنامه‌های محیط زیست و توسعه اقتصادی و اجتماعی برنامه توسعه ملل متحد در ایران گفت: برنامه این سازمان مدل ساده و مشخصی دارد؛ نخستین کاری که می‌کنیم ظرفیت‌سازی است که در فرآیند اجرای پروژه‌ها، پیگیر آن هستیم که توانمندی در سطح محلی، منطقه‌ای و کشوری حاصل شود.

وی بیان کرد: ما پروژه‌های بزرگی اجرا نمی‌کنیم و تنها با ۲ تا ۳ میلیون دلار برای چندین سایت کشور پروژه اجرا می‌شود زیرا قرار نیست کار دولت و حفاظت از اکوسیستم را انجام دهیم. کار این پروژه‌ها ساخت ماکت به منظور کمک برای به دست آمدن مدل‌ها و تبدیل آن‌ها به توسعه استانی، منطقه‌ای و ملی است.

وی افزود: به طور مثال حدود ۲۰ سال است که پروژه کربن در حال اجرا است و موفقیت‌های خوبی داشته و نتایج آن وارد برنامه توسعه ششم کشور شده است.

معصومی گفت: در سال ۲۰۰۹ برنامه مدیریت جامع حوضه آبریز دریاچه ارومیه به امضای وزرا و دیگر مسئولان ذیربط رسید که سند جامعی برای احیای دریاچه بود.

وی بیان کرد: سازمان ملل می‌تواند ارتباط تجربه‌های بین‌المللی و ایران را برقرار کند تا نه تنها از تجربه‌های بین‌المللی استفاده کنیم بلکه حتی تجربه موفق ایران با این مدل‌ها را در کشورهای دیگر ارائه دهیم.

مدیر برنامه‌های محیط زیست و توسعه اقتصادی و اجتماعی برنامه توسعه ملل متحد در ایران افزود: سال ۱۳۹۰ برنامه مدیریت مشارکتی تالاب شادگان نوشته شد که اگر اجرایی شود می‌توانیم از سازمان ملل کمک بگیریم تا این برنامه در عراق نیز اجرا شود که این موضوع اثر منطقه‌ای نیز دارد.

وی گفت: مدلی که اکنون در تالاب شادگان در حال اجرا است، مشارکت بخش خصوصی و عمومی است. ۲۰ سال پیش زمانی که وارد فضای گفت‌وگو با دولت شدیم مسائل محیط زیست بحث‌هایی نو بود و باید این موارد را آموزش می‌دادیم اما اکنون این بحث‌ها بسیار پیشرفته است به گونه‌ای که زمانی که سه چهار هفته پیش برای تنظیم چارچوب‌ همکاری مشترک با ایران برای پنج سال سال آینده، با ۱۸۰ نماینده جلسه داشتیم سطح کارشناسان در مورد مسائل محیط زیست بسیار بالا بود؛ این موضوع این نشان می‌دهد اگر از توسعه صحبت می‌کنیم نباید به مسائل گذشته برگردیم.

معصومی افزود: در دنیا روش‌ها و مدل‌های جدیدی وجود دارد که باید با آن‌ها همگام باشیم و حرفی برای گفتن داشته باشیم.

وی بیان کرد: برای استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و عمومی باید مدلی داشته باشیم تا حفظ محیط زیست و توسعه را در کنار هم داشته باشیم که در این راستا باید همکاری خوبی انجام شود.

مدیر برنامه‌های محیط زیست و توسعه اقتصادی و اجتماعی برنامه توسعه ملل متحد در ایران گفت: ۲۰ تا ۳۰ ارگان ذیل این سازمان وجود دارد که می‌توانند در مدل‌سازی در مورد زبان توسعه‌ای که در دنیا مطرح است، کمک کنند. استارتاپ‌هایی که در ایران به ویژه در خوزستان اجرا می‌شود در مورد مدیریت آب، توسعه یا محیط زیست نیستند. متاسفانه همه بار مسائل محیط زیست  به فضای سیاسی می‌رود در حالی که بسیاری از مسائل محیط زیست را می‌توان با مسائل تکنولوژیک حل کرد بنابراین ما در این زمینه می‌توانیم کمک کنیم تا ایده‌ها شکل بگیرد و مدل‌ها طراحی شود و  می‌تواند خوزستان یکی از استان‌های پایلوت در این زمینه باشد.

وی افزود: همچنین علاقمند هستیم سازمان ملل و دولت هم در زمینه مبارزه با تغییر اقلیم همکاری کند زیرا بر اساس پیش‌بینی‌ها روزهای خوبی پیش رو نداریم و از هم‌اکنون باید در این زمینه کار شودتا  در صورت افزایش آثار تغییر اقلیم، از جوامع و زندگی مردم محلی حمایت شود.

معصومی گفت: اجرای این پروژه‌ها منجر به تسهیل‌گری و کمک به مردم برای گفت‌وگوی بهتر به منظور خارج شدن از فضای تشنج می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha