• پنجشنبه / ۲۵ آذر ۱۴۰۰ / ۱۴:۱۷
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1400092519812
  • خبرنگار : 71021

خوشنویسی ایران ثبت جهانی شد

خوشنویسی ایران ثبت جهانی شد

هنر سنتی خوشنویسی در ایران در فهرست آثار جهانی یونسکو ثبت شد.

به گزارش ایسنا، این پرونده با عنوان «برنامه ملی پاسداری از هنر سنتی خوشنویسی در ایران» The national programme to safeguard the traditional art of calligraphy in Iran در شانزدهمین جلسه کمیته بین دولتی حفاظت از میراث فرهنگی ناملموس به ثبت رسید. این درحالی است که ۱۶ کشور عربی و ترکیه نیز خوشنویسی را در این دوره به نام خود ثبت کرده‌اند.

«دانش، مهارت و شیوه خوشنویسی عربی» به عنوان پرونده‌ای مشترک از سوی ۱۶ کشور شامل عربستان سعودی، الجزایر، بحرین، مصر، عراق، اردن، کویت، لبنان، موریتانی، مراکش، عمان، فلسطین، سودان، تونس، امارات متحده عربی و یمن به عنوان میراث ناملموس بشری یونسکو ثبت جهانی شد.

همچنین ترکیه موفق شد پرونده «خوشنویسی سنتی در هنر اسلامی» را با عنوان «Hüsn-i Hat, traditional calligraphy in Islamic art in Turkey»  به فهرست میراث فرهنگی ناملموس جهانی خود اضافه کند.

ایران نیز پرونده خوشنویسی خود را در فهرست برنامه‌های خوب پاسداری یونسکو برای محافظت از میراث ناملموس ثبت کرده است.  ثبت در برنامه‌های خوب پاسداری یونسکو به این معنی است که هم میراث ناملموس موردنظر به جهانیان معرفی خواهد شد و هم پاسداری خوبی از آن صورت خواهد گرفت.  

مصطفی پورعلی ـ مدیرکل ثبت و حریم آثار و حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی ـ در این‌باره توضیح داد: پرونده برنامه ملی پاسداری از هنر سنتی خوشنویسی ایران، به مجموعه اقداماتی اشاره دارد که در چند دهه گذشته برای پاسداری از این هنر ایرانی اسلامی در ایران جریان داشته و تداوم دارد. ثبت این پرونده ملی ضمن تایید دستاوردهای فرهنگی نهادهای متولی خوشنویسی ایران اعم از نهادهای دولتی و به‌ویژه مردم نهاد، خوشنویسی ایران را در فهرست میراث جهانی ناملموس به ثبت رسانده است.

ایران تاکنون ۱۶ اثر میراث فرهنگی ناملموس را ثبت جهانی کرده است، ردیف موسیقی سنتی ایرانی، هنر نمایشی آیینی تعزیه، آیین پهلوانی و زورخانه‌ای، موسیقی بخشی‌های خراسان شمالی، مهارت فرش‌بافی فارس، مهارت فرش‌بافی کاشان، دانش ساخت لنج و دریانوردی با لنج در خلیج فارس، نقالی؛ قصه‌گویی نمایشی، آیین قالی‌شویان مشهد اردهال، فرهنگ پخت نان لواش، چوگان، هنر ساختن و نواختن کمانچه، هنر ساختن و نواختن دوتار، نگارگری ایرانی و آیین زیارت کلیسای تادئوس از جمله میراث ناملموس جهانی ایران محسوب می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۹-۲۵ ۱۸:۲۲

فرداروزی میگن اسلامی نیست واردات جوهر و قلم نی ممنوع

avatar
۱۴۰۰-۰۹-۲۵ ۱۹:۳۷

با سلام وخسته نباشی الهی خیر ببینی که یه خبر خوش دادی. راستی بابت مراسم هموطنان زرتشتی ایران زمین هم یه کاری بکنید. ممنون

avatar

متاسفانه برا هنر مندان خوشنویسی هیچ مزایایی قائل نیستن وهنر مندان عزیز به سختی زندگی میکنن

avatar
۱۴۰۰-۰۹-۲۶ ۰۴:۰۷

تا وقتی که هنر ایرانی را با نام هنر اسلامی ثبت می کنیم باید هم توقع چنین پیامدهایی داشته باشیم.

avatar
۱۴۰۰-۰۹-۲۶ ۰۸:۵۴

باعث افتخار هست

avatar
۱۴۰۰-۰۹-۲۹ ۱۳:۲۵

دروغ که کنتور نمیندازه... چرا هیچ مدرکی نشان این جماعت نمی دهید؟