مسلم ساقی در گفتوگویی با ایسنا اظهار کرد: هر چند هنوز وارد پیک ششم نشدهایم اما از مدتها قبل هشدارهای لازم مبنی بر رعایت پروتکلهای بهداشتی برای جلوگیری از ورود به این پیک آغاز و از تجربیات قبلی نیز در این خصوص استفاده شده است.
وی از برگزاری منظم هر هفته جلسات ستاد مقابله با کرونای این شهرستان، خبر داد و اظهار کرد: در تمامی جلسات تلاش شده علاوه بر آماری که ارائه میشود از اظهار نظر کارشناسان در بخشهای مختلف نیز استفاده شود.
مصوبه ستاد ملی کرونا اجرایی نشد
فرماندار کاشمر عنوان کرد: اگر چه بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا مقرر بود تمامی شهرستانهای منطقه ترشیز یک رنگ دیده شوند اما این موضوع تنها برای مدت کمی رعایت شد و در ادامه برای هر شهر یک وضعیت اعلام شد.
وی مطرح کرد: هر چند بر اساس نرمافزار ماسک شهرستانهای کاشمر، کوهسرخ و خلیلآباد قرمز اعلام شده اما بردسکن نارنجی است که در این خصوص اعتراضهایی داشتهایم و اعلام نمودهایم که شهرهای منطقه ترشیز نباید جدا از هم دیده شوند.
ساقی بیان کرد: یکی از دلایلی که موجب شیوع بیشتر کرونا در منطقه ترشیز میشود ارتباطات این شهرستانها با یکدیگر است، قطعاً اگر یک خانواده در کوهسرخ یا کاشمر مبتلا به این ویروس شود به خاطر رفت و آمدهای که با دیگر شهرهای اطراف دارند اثرات آن را در دیگر شهرستانها نیز شاهد خواهیم دید.
وی گفت: اگرچه فاصله کاشمر با خلیلآباد ۱۵ کیلومتر بیشتر نیست اما اگر بخواهد برای هر شهر یک رنگ اعلام شود نمیتوان تصمیمات جدی اتخاذ نمود، چون نمیشود جلوی این رفت و آمدها را گرفت به همین دلیل خواستار یک رنگ اعلام شدن منطقه ترشیز هستیم بعضاً تالارهای کاشمر به دلیل وضعیت قرمز تعطیل هستند اما به دلیل وضعیت زرد یا نارنجی در خلیلآباد مجالس خود را در تالارهای این شهرستان برگزار میکنند و این نگران کننده است.
فرماندار کاشمر افزود: به رغم اینکه درخواست چهار فرماندار شهرستانهای منطقه ترشیز مبنی بر یک رنگ اعلام شدن کل شهرهای این منطقه در ستاد ملی کرونا به تصویب رسید اما به دلایل نامعلومی اجرایی نشد، بدون شک اگر این اتفاق بیفتد مدیریت راحتتر خواهد بود.
۱۶۰۰۰ نفر دز دوم خود را تزریق نکردند
وی در ادامه تصریح کرد: طی یک ماه اخیر ۳۸.۵ درصد بیمارانی که در بیمارستان کاشمر بستری شدهاند غیربومی و حتی از بجستان، مهولات و دیگر استانها بودهاند.
ساقی گفت: بر اساس اعلام نظر کارشناسان و با توجه به میزان واکسیناسیونی که تاکنون انجام شده امیدواریم پیک ششم به شدت پیکهای قبل نباشد، بر اساس آخرین آمار ۸۲.۵ درصد جامعه هدف دوز اول و ۵۶.۷۶ درصد دوز دوم را تزریق کردهاند.
وی عنوان کرد: در مجموع تاکنون ۱۸۱ هزار ۲۱۱ دوز واکسن کرونا طی دو نوبت در شهرستان کاشمر تزریق شده که ۱۰۵ هزار ۱۱۱ دوز نوبت اول و ۷۶ هزار و ۱۸ دوز مربوط به نوبت دوم بوده است.
رئیس ستاد مقابله با کرونای شهرستان کاشمر همچنین از واکسیناسیون بیش از ۹۰ درصد فرهنگیان و ۸۳.۵ درصد جمعیت دانشآموزی خبر داد و افزود: یکی از دغدغههای جدی ما سلامت مادران باردار بوده که در این خصوص تاکنون ۸۴.۴ درصد دوز اول و ۳۷.۴ درصد دوز دوم را تزریق نمودهاند.
وی گفت: بدون شک اگر واکسنها به لحاظ تنوع ادامه یابد سطح واکسیناسیون افزایش خواهد یافت، حتی خواسته شده وضعیت بین صنوف مختلف بررسی شود که بر اساس آخرین آمار ۹۶.۵ درصد متصدیان نانواییها واکسن زدهاند.
ساقی بیان کرد: تا کنون اطلاعات بیش از ۶۵۰۰ نفر از اتاق اصناف شهرستان گرفته شده تا افرادی که به هر دلیلی از واکسن استقبال نکردهاند شناسایی و اقدامات لازم نیز صورت گیرد.
وی با تأکید بر اینکه هر چه سریعتر کسانی که نوبت اول واکسن را زدهاند برای تزریق نوبت دوم به مراکز مربوطه مراجعه کنند، افزود: تاکنون نوبت دوز دوم بیش از ۱۶ هزار نفر در شهرستان رد شد و برای واکسن نوبت دوم مراجعهای نداشتهاند.
فرماندار کاشمر مطرح کرد: با توجه به آغاز واکسیناسیون نوبت سوم سالمندان کسانی که نوبت اول و دوم واکسن سینوفارم یا برکت را تزریق کردهاند و از تزریق دوز دومشان بیش از ۴ ماه میگذرد میتوانند برای تزریق نوبت سوم و همچنین مادران باردار و دانشآموزانی که هنوز واکسن تزریق نکردهاند مراجعه کنند.
ظرفیت تزریق روزانه ۳۰۰۰ دوز
وی در ادامه به ظرفیت کاشمر در تزریق واکسن کرونا اشاره کرد و گفت: اگر چه در جلسات ستاد کرونا اعلام شد که باید به ۳۰۰۰ دوز در روز برسیم و تا ۲۹۰۰ دوز هم رسیدیم ولی در ادامه به مرور تعداد مراجعان کاهش یافت در صورتی که اگر میزان استقبال به بیش از ۳۰۰۰ نفر هم در روز برسد آماده جوابگویی به همه این افراد هستیم.
ساقی بیان کرد: در حال حاضر روزانه ۱۴۰۰ تا ۱۵۰۰ دوز واکسن تزریق میشود، اگر تاکنون تعدادی هستند که هیچ دوز واکسنی را تزریق نکردهاند به دلیل ضد تبلیغاتی بوده که در حوزه واکسن همچنان انجام میشود.
وی اظهار کرد: به رغم اینکه به لحاظ زیرساختی و امکانات نیرویی و لجستیکی هیچ مشکلی در شهرستان نداریم اما تبلیغاتی منفی که برای واکسن کرونا انجام شد تأثیرات خود را گذاشت به طوری که در این خصوص شاهد اعتراضاتی هم بودیم.
رییس ستاد مقابله با کرونای شهرستان کاشمر در ادامه اظهار کرد: متأسفانه طی دو هفته اخیر افزایش تستهای مثبت نگرانکننده بود به طوری که از ابتداء آبانماه تا پانزدهم از ۱۵۳۹ نمونهای که گرفته شده تستهای ۶۱.۷ درصد کسانی که در بیمارستان کاشمر بستری شدند و همچنین نتیجه ۴۴.۸ درصد تستهای کسانی که از سایر شهرستانها مراجعه داشتند مثبت بوده است.
وی تصریح کرد: از ۱۵۳۹ نمونهای که گرفته شده ۵۱۱ مورد تست پی سی آر و ۱۰۲۸ نمونه نیز به صورت تست رپید بوده است، همچنین در این مدت ۴۷۵ مورد از بیمارانی که بستری شدند نمونه گرفته شد که ۴۳.۸ درصد تست پی سی آر و ۲۴.۴ درصد تستهای رپید این افراد نیز مثبت بوده است.
فوت ۲۳۲ نفر در کاشمر
ساقی با بیان اینکه بر اساس آخرین آمار در حال حاضر ۳۷ نفر در بیمارستان شهید مدرس کاشمر بستری هستند که از این تعداد تست ۳۲ نفر مثبت بوده است، گفت: از ابتداء شیوع ویروس کرونا تا کنون ۲۳۲ نفر بر اثر ابتلا به کرونا در شهرستان کاشمر فوت نمودهاند که ۱۴۶ نفر این افراد مرد و ۸۶ نفر نیز خانم بودهاند.
وی بیان کرد: تعداد تست بستریهایی که از ابتداء شیوع ویروس کرونا مثبت اعلام شده ۲۵۲۱ نفر بوده که ۱۲۴۰ نفر مرد و ۱۲۸۱ نفر نیز خانم بودهاند.
فرماندار کاشمر بیان کرد: اگر چه میزان بستریها بین خانم و آقا حدوداً به یک اندازه بوده اما مردان دو برابر زنان فوت نمودهاند، همچنین از ابتداء شیوع کووید ۱۹ تاکنون بیش از ۲۷۲۰۵ نمونه سرپایی گرفته شده که نتیجه تست ۹۰۴۰ مورد مثبت بوده است.
وی تصریح کرد: کل کسانی که با علائم بیماری تنفسی تا به امروز در بیمارستانهای کاشمر بستری شدهاند ۴۳۲۳ نفر بودند که نتیجه تست ۲۵۲۱ نفر معادل ۵۸ درصد مثبت بوده است.
استقبال کم مناطق کم برخوردار از واکسیناسیون
ساقی در ادامه در پاسخ به این سؤال که کدام مناطق شهر کاشمر درگیر بیماری کرونا هستند، گفت: با بررسیهای صورت گرفته مناطق کم برخوردار استقبال کمتری از واکسیناسیون داشتهاند که به تبع بیشترین مشکل را هم در این مناطق داریم.
وی افزود: مناطق کم برخوردار شامل خیابان قائم، حاشیه شهر، حسینآباد و برخی دیگر از مناطق هستند که در همین رابطه با راهاندازی مرکز تجمیعی واکسیناسیون شهید سلیمانی و تیمهای سیار در این مناطق در افزایش سطح واکسیناسیون کمک بسیار خوبی شد.
ضرورت تأمین تجهیزات بهروز و کامل آزمایشگاه مولکولی
نماینده عالی دولت در کاشمر اظهار کرد: با توجه به اینکه در حوزه واکسیناسیون دو سطح ایمنی فردی و اجتماعی داریم به همین دلیل باید تلاش بیشتری شود تا حداقل به مرز سطح ایمنی اجتماعی برسیم، اگر در یک بازده زمانی مشخص همه واکسینه شوند و حتی نوع واکسن هم یکی باشد قطعاً سطح ایمنی بیشتری ایجاد میشود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه اکنون در دو بیمارستان کاشمر چهار دستگاه اکسیژن ساز فعال است، به تقدیر از کمکهای خیران پرداخت و مطرح کرد: علاوه بر اینکه حدود ۳میلیارد تومان برای خرید دستگاه اکسیژن ساز هزینه شد خیران بالغبر ۴۰۰ میلیون تومان برای ساخت مکان دستگاه نیز کمک کردند.
ساقی تصریح کرد: با پیگیریهای صورت گرفته اخیراً تعدادی دستگاه اکسیژن ساز و دستگاه ونتیلاتور از استان گرفته شده و از نظر دارو و تجهیزات هیچ نگرانی نداریم.
وی همچنین در خصوص مهمترین نیازهای شهرستان بیان کرد: آنچه از استان درخواست داشتهایم تجهیزات بهروز و کامل آزمایشگاه مولکولی بوده است بدون شک این آزمایشگاه در آینده هم کمک بسیاری خواهد کرد.
فرماندار کاشمر افزود: با توجه به اینکه از همان ابتدا تصمیماتی که در شهرستان گرفته میشده بر اساس شرایط بدبینانه بوده به همین دلیل خوشبختانه اکنون در تجهیزات مشکل خاصی نداریم.
آمار رعایت پروتکلهای بهداشتی از سطح متوسط کشور بالاتر است
وی در ادامه از بازدیدهایی که صبح و عصر از صنوف مختلف و همچنین برخوردهایی جدیتری که با مختلفان میشود خبر داد و گفت: هر چند آمار رعایت پروتکلهای بهداشتی در شهرستان به ۶۵ تا ۷۰ درصد رسیده و از سطح متوسط استان و کشور بالاتر هستیم اما هنوز رضایتبخش نیست.
ساقی همچنین در خصوص آمار کارمندان اداراتی که تاکنون واکسن کرونا را تزریق نکردهاند مطرح کرد: اگر چه آمار دقیقی هنوز از این افراد نداریم اما اگر نخواهند تزریق کنند و بی تفاوت باشند هر ۷۲ ساعت باید تست پی سی آر بدهند، اگر کارمندی از روی عمد نخواهد واکسن بزند قطعاً برخوردهای قانونی صورت خواهد گرفت.
وی همچنین با تقدیر از تلاشهای شبانهروزی کادر درمانی، پرستاران و پزشکان شهرستان کاشمر، تصریح کرد: امیدواریم در آینده نزدیک شرایط بهتری در شهرستان و همچنین منطقه ترشیز پیش رو داشته باشیم.
وی از برگزاری ۱۲ جلسه در حوزه کمیته هماهنگی واکسیناسیون خبر داد و گفت: اگر تنوع واکسنها مانند قبل بیشتر باشد مردم استقبال بهتری خواهند داشت، اگر گرفتار پیکهای بعدی شویم محدودیتها و ممنوعیتها را خواهیم داشت و به تبع مردم و کسبه متضرر خواهند شد.
انتهای پیام
نظرات