• دوشنبه / ۲۶ مهر ۱۴۰۰ / ۱۷:۲۴
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1400072618908
  • منبع : نمایندگی همدان

کاروانسراهای "فرسفج" و "تاج آباد" چشم انتظار ارزیابان یونسکو

کاروانسراهای "فرسفج" و "تاج آباد" چشم انتظار ارزیابان یونسکو

ایسنا/همدان معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان گفت: ارزیابان یونسکو طی روز آینده در استان حضور پیدا خواهند کرد و از دو کاروانسرای "فرسفج" تویسرکان و "تاج آباد" شهرستان بهار بازدید می‌کنند.

به گزارش ایسنا، سیده مریم مختاری‌موسوی دوشنبه ۲۶ مهرماه در حاشیه بازدید خبرنگاران از کاروانسرای فرسفج تویسرکان با اشاره به اینکه سال ۱۹۷۹ اولین اثر از کشور در فهرست آثار جهانی ثبت شده است، اظهار کرد: این آثار شامل مجموعه زیگورات چغازنبیل، تخت جمشید و مجموعه نقش جهان اصفهان بود و تا سال جاری ۲۶ اثر به کشور ایران تعلق پیدا کرده است.

وی با اشاره به اینکه امیدواریم با تأیید ارزیابان یونسکو کارونسراهای فرسفج تویسرکان و تاج آباد شهرستان بهار در این فهرست قرار بگیرند، افزود: برخی از آثار به صورت مجموعه‌ای در فهرست آثار جهانی قرار گرفته‌اند که مجموعه باغ‌های ایرانی و مجموعه قنوات ایرانی از این دست هستند.

مختاری‌موسوی اضافه کرد: پرونده‌ای که در حال حاضر برای ثبت کاروانسراهای عباسی به یونسکو معرفی شده نیز از این زمره است و ۵۶ کاروانسرای ایرانی از کل کشور معرفی و کاندیدا شده‌اند که از استان همدان نیز دو پرونده در آن قرار دارد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه ۱۰ معیار برای ثبت جهانی در نظر گرفته می‌شود، مطرح کرد: آثاری که کاندید ثبت جهانی می‌شوند باید سه معیار از این ۱۰ معیار را داشته باشند.

این مقام مسئول با بیان اینکه فرسفج کاروان سرای برون شهری است، خاطرنشان کرد: کاروانسراها جدا از اینکه از نظر سازه و معماری منحصر بفرد هستند در رابطه با اتفاقات و مراودات اجتماعی نیز اهمیت دارند و به عنوان محل داد و ستد در شاهراه‌های تجاری مناطق قرار گرفته‌اند که این مولفه باعث اهمیت این بناها برای قرار گرفتن در فهرست جهانی می‌شود.  

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان با اشاره به اینکه یکی از مزیت‌های جهانی شدن کاروانسراها معرفی آنهاست و می‌توانند هدف و مقصد گردشگری قرار گیرند، گفت: همچنین تعلق اعتباراتی از یونسکو به این آثار از دیگر امتیازات جهانی شدن کاروانسراها است و مشارکت سازمان‌های مردم‌نهاد و مسئولان و اهالی روستا با سازمان میراث فرهنگی در ثبت آثار بسیار مهم است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha