• دوشنبه / ۲۶ مهر ۱۴۰۰ / ۱۶:۴۴
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1400072618873
  • خبرنگار : 71573

«مصاحبه تاریخ شفاهی با حسین خطیبی» منتشر شد

«مصاحبه تاریخ شفاهی با حسین خطیبی» منتشر شد

«تدبیر ماندگار» با موضوع مصاحبه تاریخ شفاهی با حسین خطیبی که توسط پیمانه صالحی مصاحبه، تدوین و پژوهش شده، منتشر شد.

به گزارش ایسنا، در معرفی انتشارات سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران از این کتاب که در ۲۷۶ صفحه منتشر شده، آمده است: این کتاب در پنج فصل و سه پیوست تنظیم شده است. در فصل اول خانواده و تحصیلات حسین خطیبی مطرح شده است؛ در این فصل مشخصات فردی و خانوادگی، تحصیلات ابتدایی، متوسطه و دانشگاهی و آشنایی با پروین اعتصامی در کتابخانه دانشسرای عالی شرح شده است؛ در فصل دوم کتاب «تدبیر ماندگار» به کتابخانه دانشکده حقوق و لغت‌نامه پرداخته شده است، در این فصل بخشی از تاریخچه کتابخانه دانشکده حقوق دانشگاه تهران، فرهنگستان ایران، موسسه وعظ و خطابه، روزنامه رسمی، چاپ لغت‌نامه دهخدا و اطلاعاتی از ملک‌الشعرای بهار منتشر شده است.
پیشینه صلیب سرخ و تشکیلات شیر و خورشید سرخ در فصل سوم مطرح شده است، در این بخش اطلاعاتی در زمینه همکاری ایران با نهادهای بین‌المللی و نحوه شکل‌گیری، تاسیس، مدیریت و تامین هزینه‌های مالی دفاتر صلیب سرخ و  هلال احمر و همچنین جمعیت شیر و خورشید در ایران آمده است؛ فصل چهارم این کتاب، بیمارستان‌ها و مراکز مربوطه را مورد بحث قرار داده است. توسعه و تجهیز مراکز بهداشتی و درمانی به ‌ویژه بیمارستان‌های تخصصی، تأسیس مدرسه پرستاری، کشتی بیمارستانی، و کمک‌رسانی در جنگ اعراب و اسرائیل از مباحث این فصل است.
اما در فصل پنج کتاب «تدبیر ماندگار مصاحبه تاریخ شفاهی با حسین خطیبی» موضوع سازمان خدمات اجتماعی و مجلس شورای ملی، فعالیت‌های سیاسی و حزبی و لایحه کاپیتولاسیون از سایر مباحث این فصل است.
همچنین در پیوست ‌اول اطلاعات کتابشناختی آثار مصاحبه‌شونده در دو بخش کتاب‌ها و مقاله‌ها تنظیم شده است. در پیوست دوم تصاویر اسناد و مدارک و در پیوست سوم تعدادی عکس، از کودکی تا آخرین لحظات عمر مصاحبه‌شونده منتشر شده است.
کتاب «تدبیر ماندگار مصاحبه تاریخ شفاهی با حسین خطیبی» مصاحبه با دکتر حسین خطیبی با بهره‌مندی از روش پژوهشیِ تاریخ شفاهی است. پیمانه صالحی مولف این کتاب در بخشی از مقدمه این اثر چنین آورده است: «پس از پیروزی انقلاب اسلامی، سازمان‌ها، موسسات و افراد بسیاری به گردآوری و تدوین تاریخ معاصر ایران به روش‌های مختلف پژوهشی اقدام کردند. عده‌ای با مراجعه به اسناد و کتاب‌ها، به تاریخ‌نگاری پرداختند و گروهی نیز به مقوله تاریخ شفاهی توجه نشان دادند و مصاحبه با شخصیت‌های منشا اثر در دوران معاصر را دستور کار خود قرار دادند. در این میان، سازمان اسناد ملی ایران (سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران)، با تاسیس اداره آرشیو شفاهی در سال ۱۳۷۱ این فعالیت را آغاز کرد. طی سال‌های اخیر مصاحبه‌های متعددی با شخصیت‌های علمی، سیاسی، فرهنگی و هنری معاصر صورت گرفته است که مصاحبه با ادیبان، نویسندگان، شاعران و استادان دانشگاه از آن جمله است.»

علاقه‌مندان برای تهیه این کتاب می‌توانند به فروشگاه مجازی سازمان به آدرس http://bookshop.nlai.ir مراجعه کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha