• یکشنبه / ۲۵ مهر ۱۴۰۰ / ۱۰:۱۹
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1400072517395
  • خبرنگار : 50046

یک مسئول مطرح کرد:

نبود بازارچه مرزی مانعی برای رشد فعالیت تعاونی های مرزنشین خراسان شمالی

نبود بازارچه مرزی مانعی برای رشد فعالیت تعاونی های مرزنشین خراسان شمالی

ایسنا/خراسان شمالی سرپرست مدیریت تعاونی اداره کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی خراسان شمالی نبود بازارچه مرزی را مانعی برای رشد فعالیت تعاونی های مرزنشین در این استان اعلام کرد.

خوش آینه در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه خراسان شمالی با کشور ترکمنستان بیش از ۳۰۰ کیلومتر مرز مشترک دارد، گفت: اما در هیچ جایی از این استان بازارچه مرزی وجود ندارد این در حالی است که سایر استان های مرزنشین دارای بازارچه های مرزنشین هستند و یکی از علل رونق فعالیت تعاونی های مرزنشین در سایر استان ها وجود این بازارچه ها است.

وی افزود: تعاونی های مرزنشین مجبور هستند کالاهایی خود را برای صادرات و یا واردات از طریق مرزهای سایر استان ها همچون مرز باجگیران در استان خراسان رضوی انجام دهند.

خوش آینه ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات تعاونی های مرزنشین در خراسان شمالی تمدید کارت های اعضای تعاونی است، چراکه برای تمدید این کارت ها باید تک تک اعضا دارای گوشی تلفن همراه، اینترنت برای ثبت نام و .... باشند و آنجاییکه این امکانات در برخی از روستاهای مناطق مرزی استان مهیا نیست این افراد باید برای ثبت نام و تمدید کارت خود به سایر مناطق دارای امکانات بروند که این امر برای برخی از مرزنشینان مشکل ساز شده است.

وی تصریح کرد: از سوی دیگر به ازای هر کارت بازرگانی مبلغ ۴۰۰ دلار اجازه داده می شود تا امر صادرات و واردات کالا انجام شود اما از آنجاییکه کارت تعداد زیادی از افراد تمدید نشده است رقمی که شرکت می توانند کار انجام دهند بسیار اندک بوده و صرفه اقتصادی ندارد.

این مسئول تاکیدکرد: به عنوان مثال در یک شرکت تعاونی که حدود ۳۰۰ نفر عضو دارد تعداد کارت های تمدید شده۱۰۰ تا ۲۰۰ کارت است.

وی نقدینگی را یکی دیگر از مشکلات شرکت های تعاونی های مرزنشین عنوان کرد و گفت: نقدینگی شرکت های تعاونی مرزنشین اندک است به همین دلیل معمولا تجار دیگری که عضو این شرکت ها نیستند، امر تجارت را برای آن ها انجام می دهند.

سرپرست مدیریت تعاونی اداره کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی خراسان شمالی افزود: در همین راستا مقرر شد تا جلسه ای با حضور اداره کل صمت و اتاق بازرگانی استان برگزار شود تا اتاق تجار قوی را برای امر بازرگانی این شرکت ها معرفی کند و سپس سود حاصله میان اعضا توزیع شود.

وی با بیان اینکه خراسان شمالی دارای ۱۲ شرکت تعاونی مرزنشین است، ادامه داد: از این تعداد ۱۱ شرکت فعال و یک شرکت غیرفعال بوده است.

خوش آینه تعداد اعضای شرکت های تعاونی مرزنشین استان را ۸۰ هزار نفر اعلام کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha