هادی ابوی در گفت و گو با ایسنا به جزئیات دیدار کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور با مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی اشاره کرد و گفت: در این دیدار مشکلاتی که در بحث تامین اجتماعی موجود است توسط اعضا عنوان شد. یکی از مسایل مطرح شده درمان تامین اجتماعی بود و خواستار تقویت بیمه درمان بودیم چرا که کارگران رضایت کامل را از بیمه درمان ندارند.
وی افزود: موضوع دیگر شرکت شستا بود و پیشنهاد کردیم در بحث نظارت بر این شرکتها از مجموعه تشکل های کارگری در هر استان که شرکتهای شستا و مجموعه های آن هست، استفاده شود و برای نظارت افتخاری اعلام آمادگی کردیم.
دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران از مشاغل سخت و زیان آور به عنوان یکی دیگر از محورهای مطرح شده در دیدار کانون عالی انجمن های صنفی کارگران با مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی نام برد و ادامه داد: متاسفانه در بحث سخت و زیانآور بودن مشاغل اشکالاتی وجود دارد، از جمله اینکه در کمیتههای بدوی و تجدید نظر مصوباتی تصویب و شغل طرف تایید میشود ولی در تامین اجتماعی یک فرآیند طولانی انجام می گیرد؛ از آن طرف کارگرانی که میخواهند سخت و زیان آور بگیرند تاکید کردیم که مورد شناسایی قرار بگیرند چون در مشاغل سخت و زیانآور ساعات کار کارگران باید کمتر باشد و ممنوعیت دارند که اضافه کار انجام بدهند. در یک مقطعی سازمان با اضافه کار لیست میگیرد و کارگر به عنوان کارگر سخت و زیان آور شناخته میشود و مشکلاتی به وجود میآید.
ابوی درعین حال به پیشنهاداتی که درباره عنوان شغلی کارگران مشاغل سخت در جلسه مطرح شد اشاره کرد و گفت: در بحث سخت و زیان آور بودن مشاغل، کارفرمایان باید به تکلیفشان عمل کنند یعنی اگر شرایط کار قابل بهبود باشد و می شود از حالت سخت و زیان آور درآید ظرف دو سال سختی کار را برطرف کنند ولی اگر صفت سخت روی کار یا کارگاه بود به سازمان پیشنهاد کردیم که ساز و کاری پیش بینی کند که از همان ابتدا کار، سخت و زیان آور شناخته و عنوان شغلی کارگر سخت نوشته شود و درصدهایی که سازمان تامین مثل چهاردرصد را باید از کارفرما اخذ کند همان ابتدا بگیرد که در آخر کارگر و کارفرما به مشکل برنخورند.
وی در ادامه از طرح تحول سازمان تامین اجتماعی خبر داد و گفت: مدیرعامل سازمان در این جلسه اعلام کردند که برای سازمان یک برنامه تحولی در نظر گرفته اند تا خدمات جدید برای کارگران داشته باشیم و مدیران سازمان را برای این طرح تحولی دعوت کرده اند.
دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران افزود: یکی از تاکیدات ایشان ضرورت تشکیل و برگزاری جلسات مشترک و کمیته بندی در خصوص مسائل و مباحث خاص مثل نسخ الکترونیک یا مسکن بازنشستگان بود، یعنی مسایل کلان سازمان به صورت جزء در جلسات و کمیته های مشترک دیده شود.
وی با اشاره به ضرورت بهبود معیشت بازنشستگان اظهار کرد: در بحث تقویت حقوق بازنشستگان ایشان اعلام کردند که در تلاشند با بهبود وضعیت شرکتهای شستا و سرمایهگذاریهایی که در آنها سازمان انجام داده سود خوب و معقولی عاید سازمان شود و از محل این سود حقوق بازنشستگان بهبود پیدا کند.
ابوی با بیان اینکه اگر شرکت شستا سود خوبی بدهد دغدغه حقوق بازنشستگان را نخواهیم داشت، تاکید کرد: امسال برای اولین بار قرار است که شستا سودی را به تامین اجتماعی بپردازد و ایشان تأکید کردند با افراد جدیدی که قرار است مدیریت شرکتها را برعهده بگیرند مذاکراتی صورت گرفته تا سود معقولی عاید سازمان شود و از این طریق به تامین اجتماعی کمک شود چون یکی از هزینه های سازمان تامین اجتماعی پرداخت حقوق بازنشستگان است و درآمد شرکت شستا باید برای پرداخت هزینههایی که سازمان دارد از جمله حقوق بازنشستگان معقول باشد و کرامت آنها حفظ شود.
وی درباره پرداخت بدهی های دولت به تامین اجتماعی هم گفت: این مسأله نیز مطرح شد که ایشان اعلام کردند موضوع را پیگیری می کنند و ما اعلام کردیم اگر قرار شد هر شغل و خدماتی بر سفره تامین اجتماعی بنشیند، حق سهمشان را پرداخت کنند یعنی مثلا در مورد کارگران ساختمانی، رانندگان یا قالیبافان و هر عنوان شغلی دیگر تکلیف را روشن و بیمه آنها را مشخص کنند.
دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران تصریح کرد: یکی دیگر از بحثهای مهمی که در جلسه اشاره شد، بیمه تکمیلی بود که اعلام کردند در مورد کارگران بازنشسته با صحبتهایی که صورت گرفته مشکل بیمه آنها برطرف شده است، حتی در حوزه کارگران شاغل نیز اعلام شد این قضیه تحقیق و بررسی شود تا در حوزه درمان هم به بیمه تکمیلی کارگران کمک شود.
ابوی در پایان بیمه کارگران ساختمانی را از دیگر موضوعات مطرح شده ذکر کرد و گفت: این مسأله در دست اجرا قرار دارد.
انتهای پیام
نظرات