• سه‌شنبه / ۳۰ شهریور ۱۴۰۰ / ۰۷:۲۱
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1400063022069

معاون علوم پزشکی جهرم:

واکسیناسیون از آمار مرگ سالمندان در پیک پنجم کاست

واکسیناسیون از آمار مرگ سالمندان در پیک پنجم کاست

ایسنا/فارس معاون دانشگاه علوم پزشکی جهرم گفت: واکسیناسیون افراد سالمند، در موج پنجم شیوع کرونا نشان داد که تزریق واکسن تاچه میزان در کاهش میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری تاثیرگذار است.

رحیم رئوفی در جمع اعضای هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی جهرم گفت: شروع سریع درمان با بستری موقت بیماران در سالن ۹ دی دلیل اصلی بالا بودن آمار بیماران بستری در جهرم است؛ عاملی که در کنار واکسیناسیون باعث کاهش تعداد بیماران بدحال و مرگ و میرهای کرونایی شد.  

به گزارش ایسنا به نقل از علوم پزشکی جهرم رئوفی گفت: در موج های قبلی، اگر سالمندی مبتلا به کرونا می شد احتمال بهبود یافتن وی بسیار کم بود، به همین دلیل  تعداد فوتی ها در سالمندان آمار بالایی داشت. اما در موج پنجم به دلیل واکسینه شدن سالمندان آمار مرگ و میر در آنها کاهش یافت. قطعا اگر واکسیناسیون در سنین پایین هم سریع تر انجام می گرفت شاهد افزایش فوتی ها در این گروه سنی نیز نبودیم.

 وی ادامه داد: عملکرد تیم واکسیناسیون معاونت بهداشتی دانشگاه در واکسینه کردن افراد بسیار عالی بوده است. این عملکرد خوب باعث شده تا سن واکسیناسیون در شهرستان به سرعت پایین بیاید و درصد بالایی از جوانان واکسینه شوند. 

رئوفی با تاکید بر اهمیت دز دوم واکسن افزود: دریافت دو دز واکسن و گذشت دو هفته از آن موجب می شود که فرد در برابر بیماری ایمن شود، اما این به معنای عدم ابتلای فرد به بیماری نیست. در پیک پنجم افرادی بودند که بعد از دو دز واکسن به بیماری مبتلا شدند اما شدت بیماری در آنها کم بود.

به گفته معاون علوم پزشکی جهرم علت اینکه افراد حتی با دریافت دو دز واکسن به بیماری مبتلا می شوند این است که هنوز واکسیناسیون بصورت کامل و جمعی صورت نگرفته است.

وی در خصوص اینکه چرا جهرم در مقایسه با سایر شهر ها همچنان در وضعیت قرمز قرار دارد؟ گفت:  در پاسخ به این سوال می توان به مواردی از جمله اینکه جهرم نسبت به بقیه نقاط کشور دیرتر به پیک پنجم رسیده یا تجمعات و بالا بودن میزان رعایت نشدن نکات بهداشتی توسط مردم نسبت به سایر شهرها اشاره کرد. به عنوان نمونه، تجمعات زیادی برای مراسم خاکسپاری افراد در قبرستان های جهرم انجام میشود. در حالی که در سایر شهر ها تنها حضور خانواده درجه یک متوفی مجاز است.

رئوفی بیان کرد: یکی از اقدامات بسیار خوب در درمان بیماران مبتلا در پیک پنجم در جهرم، راه اندازی مرکز بستری موقت ۹ دی بوده که این امر موجب شد بیماران در مراحل خفیف بیماری درمان خود را تحت نظر پزشک و کادر درمان آغاز کنند. 

او گفت: دیگر مزیت های این مرکز جدا بودن آن از محیط بیمارستان و قرار گرفتن بیمار در یک محیط آرام بود. این موضوع باعث می شد که تمایل مریض به بستری شدن بیشتر شود.

این مقام مسئول افزود: بستری موقت بیماران در ۹ دی باعث شد ارائه خدمات با سرعت بیشتر انجام و سایر خدمات در بیمارستان پیمانیه به راحتی انجام شود.

وی گفت: بستری موقت بیماران کووید در سالن ورزشی ۹ دی که آمار بالایی از بستری ها  را رقم می زند را می توان از دیگر دلایل ماندن جهرم در وضعیت قرمز دانست.

رئوفی اضافه کرد: در پیک پنجم با وجود افزایش بیماران بستری و سرپایی، هیچ گونه مشکل در تهیه دارو وجود نداشت. معاونت غذا و دارو دانشگاه در این امر عملکرد بسیار خوبی داشته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha