• یکشنبه / ۷ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۵:۴۷
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1403110705168
  • خبرنگار : 50976

فرماندار شیراز:

برای نگاه داشتن اسلام باید به علم متوسل شد

برای نگاه داشتن اسلام باید به علم متوسل شد

ایسنا/فارس فرماندار شیراز با اشاره به اینکه علم می‌تواند اعجاز کند، گفت: اگر بنا باشد اسلام را از گزند دشمنان محفوظ نگه داریم، باید به علم متوسل شویم.

سید علاالدین کراماتی امروز، ۷ بهمن‌ماه در مراسم تودیع و معارفه روسای قدیم و جدید دانشگاه علوم صنعتی شیراز ضمن تسلیت سالروز شهادت امام موسی کاظم (ع) با اشاره به منویات مقام معظم رهبری (مدظله) در خصوص اهمیت توجه به علم، گفت: علم اعجاز می‌کند. اگر قرار باشد ساحت مقدس اسلام را از گزند حوادث محفوظ نگهداریم، باید به علم متوسل شویم.

وی تصریح کرد: علم است که می‌تواند اعجاز کند، هیچ اکسیری با علم برابر نیست و امیدواریم که دانشگاه‌های ما روزی فاصله خود را با جامعه کم کنند و دولت‌ها به بلندآوازی دانشگاه‌ها اهتمام بورزند و از توانمندی اساتید و دانشگاه‌ها بهره بگیرند تا شاهد ایرانی قدرتمند باشیم.

وی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: در واقع علم چهره دنیا را تغییر داد. همواره در طول تاریخ به اروپا به دیده تحقیر می‌نگریستیم اما چه شد که به  یکباره انقلاب‌های مهمی در عرصه‌های گوناگون علم، صنعت و روشن‌گری را تجربه کردند و فاصله‌های نجومی را با صبوری و سرعت بسیار پیمودند؟ در اروپا هنر و ‌تخیل از علم جلوتر بود اما امروزه این تخیل به واقعیت پیوسته است.

فرماندار شیراز ادامه داد: زمانی که دولت‌های متعصب در ایران، تسامح و تساهل را از بین بردند و تنها به فقه و طب توجه کردند، در اینجا بود که علوم پایه به فراموشی سپرده شد، کسی به فکر فیزیک، شیمی، جبر، مثلثات و علوم پایه نبود و همین باعث سستی تمدن اسلامی شد.

کراماتی تصریح کرد: غفلت از علم و علوم پایه، متقارن با تهاجمات صلیبیان و جنگ‌های ۲۰۰ ساله شد و در این راستا شاهد بلاهایی که بر سر ایران آمد، هستیم. گرچه اروپاییان در ظاهر شکست خوردند، اما در باطن بر ما غلبه کردند و از اسلام و تمدن اسلامی بهره گرفتند و از آن استفاده کردند. 

فرماندار شیراز اظهار کرد: اروپاییان از کلی‌گویی گذر کردند و به جزئیات پرداختند؛ از صفر شروع کرده و به روی پای خود ایستادند و توانستند انقلاب صنعتی را به وجود آورند.

کراماتی با تأکید بر اینکه امروز زمان عدد، ارقام آمار است، گفت: امروز اروپاییان حتی علوم انسانی را به عدد، آمار و ارقام نزدیک کردند و جمعیت‌شناسی را به وجود آورده و برای آینده خود تصمیم‌گیری می‌کنند. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha