• یکشنبه / ۷ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۸:۱۷
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1403110705272
  • خبرنگار : 50976

امام جمعه شیراز تاکید کرد

ضرورت رسیدگی به بازار وکیل شیراز

ضرورت رسیدگی به بازار وکیل شیراز

ایسنا/فارس نماینده ولی فقیه در استان فارس با اشاره به تمدن اسلامی و تاثیر بازاریان بر این تمدن، بیان کرد: تمدن اسلامی از دل بازار می‌جوشد.

آیت‌الله لطف‌الله دژکام امروز، ۷ بهمن‌ ماه در مراسم سوگواری سالروز شهادت امام موسی کاظم (ع) در بازار وکیل شیراز گفت: بازاری‌ها صدها میلیون نفر را در شرق آسیا مسلمان می‌کنند لذا هیچ فاصله‌ای بین دین‌داری، تجارت و آباد کردن دنیا نیست و این کاری است که امروز برای تمدن نوین اسلامی کلید زده‌ شده است.

وی گفت: ایرانی‌ها از همین بندرهای جنوب و بازار وکیل که مبدأ بندرها برای تجارت است حرکت کردند و در تاریخ نوشته شدند. همین تاجرها حرکت کردند و به دل دریا زدند و اندونزی را گرفتند و به جنوب هند رفتند و به آسیای جنوب شرقی رفتند لذا هر چه مسلمان آن‌جا است، از برکت نفس بازاریان است.

نماینده ولی فقیه در استان فارس ادامه داد: اندونزی بیش از ۱۰۰ میلیون مسلمان دارد، اما ما لشکرکشی نکردیم، بلکه تاجر و کاسب آنجا رفته، متدین و خوش معامله بوده و افراد را تحت تأثیر قرار داده‌اند، پس بازار و اقتصاد در دامن فرهنگ اسلامی رشد می‌کند. برعکس در غرب، بازار و اقتصادشان هر وقت رونق پیدا کرده در مقابلش دین‌شان ضعیف شده و این یک واقعیت تاریخی است.

وی خطاب به مسئول میراث فرهنگی استان فارس بیان کرد: باید آنقدر به این بازار رسیدگی شود که بگویند مرکز تمدن نوین اسلامی در بازار وکیل شیراز است و از اینجا باید شروع کنیم. این کار بزرگ همت عالی همه مدیران و مسئولان را می‌خواهد و مطمئن هستیم به لطف خدا این اتفاق خواهد افتاد.

دژکام در بخش دیگری از سخنان خود به تاریخ ایران و اسلام و همچنین تاریخ غرب در یونان، اروپا و آمریکا اشاره کرد و گفت: تاریخ هر دو موجود است و در این تواریخ، یک مسئله برای انسان جلب توجه می‌کند که معمولاً هر زمان در ایران و شرق که جامعه امت اسلامی است، نگاه به دین قوی‌تر شده، دنیای آن‌ها آبادتر شده است.

وی افزود: اوج تمدن اسلامی دوره قبلی ما دوره ابوعلی سیناست، یعنی اوج دین‌داری با اوج پیشرفت دنیا و مسائل زندگی انسان‌ها همراه شد و در آن روز ابن سینا به تعبیر اروپایی‌ها عنوان پرنس علوم را داشته است یعنی شاه همه دانش‌ها بوده است. ابن سینا بعد از هزار سال هنوز مایه افتخار ماست و آن روزی که وی در عرصه علم میدان‌داری می‌کرد، نسبت به دین‌داری هم بسیار مقید بوده است و خدا هم از او حمایت کرده است.

دژکام تصریح کرد: در اروپا دوره رنسانس داریم که به اوج تمدن فعلی آنان منتهی شده است و در ترجمه فارسی به آن به دوران نوزایی می‌گویند، اما می‌خواهند به دوران یونان باستان و بت پرستی برگردند و معتقدند با ایمان به حضرت عیسی مسیح (ع) ضرر کردند و متأسفانه مشاهده می‌کنیم به صورت رسمی اسمی از خدا و دین در اروپا و آمریکا نیست. البته در کشورهای غربی متدینین زیادی هم وجود دارند، ولی حکومت‌شان، ارتباطات اجتماعی و قوانین‌شان ربطی به دین ندارد.

امام جمعه شیراز با طرح این سئوال که چرا غربی‌ها خدا را در قانون و ارتباطات اجتماعی فراموش کردند؟ گفت: اگر خدا را فراموش نکرده بودند، این‌گونه کودکان غزه را به شهادت نمی‌رساندند، اگر کسی ذره‌ای یاد خدا باشد چنین کاری نمی‌کند. این همه ظلم و ناسپاسی برای این است که خدا را فراموش کردند.

امام جمعه شیراز در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ثروت و پول حلال گفت: پول خوب است اما وقتی دارا می‌شوید، شکرگزار باشید. مشکل اینجاست که برخی وقتی ثروتمند می‌شوند، تحمل ثروت را ندارند و ناسپاسی می‌کنند، اما فرد عاقل صبر دارد و سراغ حرام نرفته و به آن توجه ندارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha