آیتالله لطفالله دژکام امروز، ۷ بهمن ماه در مراسم سوگواری سالروز شهادت امام موسی کاظم (ع) در بازار وکیل شیراز گفت: بازاریها صدها میلیون نفر را در شرق آسیا مسلمان میکنند لذا هیچ فاصلهای بین دینداری، تجارت و آباد کردن دنیا نیست و این کاری است که امروز برای تمدن نوین اسلامی کلید زده شده است.
وی گفت: ایرانیها از همین بندرهای جنوب و بازار وکیل که مبدأ بندرها برای تجارت است حرکت کردند و در تاریخ نوشته شدند. همین تاجرها حرکت کردند و به دل دریا زدند و اندونزی را گرفتند و به جنوب هند رفتند و به آسیای جنوب شرقی رفتند لذا هر چه مسلمان آنجا است، از برکت نفس بازاریان است.
نماینده ولی فقیه در استان فارس ادامه داد: اندونزی بیش از ۱۰۰ میلیون مسلمان دارد، اما ما لشکرکشی نکردیم، بلکه تاجر و کاسب آنجا رفته، متدین و خوش معامله بوده و افراد را تحت تأثیر قرار دادهاند، پس بازار و اقتصاد در دامن فرهنگ اسلامی رشد میکند. برعکس در غرب، بازار و اقتصادشان هر وقت رونق پیدا کرده در مقابلش دینشان ضعیف شده و این یک واقعیت تاریخی است.
وی خطاب به مسئول میراث فرهنگی استان فارس بیان کرد: باید آنقدر به این بازار رسیدگی شود که بگویند مرکز تمدن نوین اسلامی در بازار وکیل شیراز است و از اینجا باید شروع کنیم. این کار بزرگ همت عالی همه مدیران و مسئولان را میخواهد و مطمئن هستیم به لطف خدا این اتفاق خواهد افتاد.
دژکام در بخش دیگری از سخنان خود به تاریخ ایران و اسلام و همچنین تاریخ غرب در یونان، اروپا و آمریکا اشاره کرد و گفت: تاریخ هر دو موجود است و در این تواریخ، یک مسئله برای انسان جلب توجه میکند که معمولاً هر زمان در ایران و شرق که جامعه امت اسلامی است، نگاه به دین قویتر شده، دنیای آنها آبادتر شده است.
وی افزود: اوج تمدن اسلامی دوره قبلی ما دوره ابوعلی سیناست، یعنی اوج دینداری با اوج پیشرفت دنیا و مسائل زندگی انسانها همراه شد و در آن روز ابن سینا به تعبیر اروپاییها عنوان پرنس علوم را داشته است یعنی شاه همه دانشها بوده است. ابن سینا بعد از هزار سال هنوز مایه افتخار ماست و آن روزی که وی در عرصه علم میدانداری میکرد، نسبت به دینداری هم بسیار مقید بوده است و خدا هم از او حمایت کرده است.
دژکام تصریح کرد: در اروپا دوره رنسانس داریم که به اوج تمدن فعلی آنان منتهی شده است و در ترجمه فارسی به آن به دوران نوزایی میگویند، اما میخواهند به دوران یونان باستان و بت پرستی برگردند و معتقدند با ایمان به حضرت عیسی مسیح (ع) ضرر کردند و متأسفانه مشاهده میکنیم به صورت رسمی اسمی از خدا و دین در اروپا و آمریکا نیست. البته در کشورهای غربی متدینین زیادی هم وجود دارند، ولی حکومتشان، ارتباطات اجتماعی و قوانینشان ربطی به دین ندارد.
امام جمعه شیراز با طرح این سئوال که چرا غربیها خدا را در قانون و ارتباطات اجتماعی فراموش کردند؟ گفت: اگر خدا را فراموش نکرده بودند، اینگونه کودکان غزه را به شهادت نمیرساندند، اگر کسی ذرهای یاد خدا باشد چنین کاری نمیکند. این همه ظلم و ناسپاسی برای این است که خدا را فراموش کردند.
امام جمعه شیراز در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ثروت و پول حلال گفت: پول خوب است اما وقتی دارا میشوید، شکرگزار باشید. مشکل اینجاست که برخی وقتی ثروتمند میشوند، تحمل ثروت را ندارند و ناسپاسی میکنند، اما فرد عاقل صبر دارد و سراغ حرام نرفته و به آن توجه ندارد.
انتهای پیام
نظرات