• چهارشنبه / ۱۷ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۳:۱۹
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1400061712841
  • خبرنگار : 50046

چرا کاروانسرای سردار در بجنورد تبدیل به بازارچه صنایع دستی و سوغات نشد؟

چرا کاروانسرای سردار در بجنورد تبدیل به بازارچه صنایع دستی و سوغات نشد؟

ایسنا/خراسان شمالی سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی گفت: کاروانسرای سردار یکی از مکان های تاریخی در مرکز شهر بجنورد است.

مستوفیان در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه در گذشته حجره های این کاروان سرا توسط مغازه داران اطراف این مکان تاریخی که اغلب پشم و پنبه فروش هستند تبدیل به انبار شده بود، افزود: این اداره کل برای حفظ این مکان تاریخی اقدام به مرمت آن کرد که هم اکنون عملیات مرمتی آن به اتمام رسیده است.

وی ادامه داد: با این وجود هنوز این مکان تاریخی محلی برای انبار پشم، پنبه و ... مغازه داران اطراف است و همچنان نقش انبار را ایفا می کند.

مستوفیان با بیان اینکه قبل از شیوع ویروس کرونا در تلاش بودیم تا در این مکان تغییر کاربری هایی ایجاد تا این مکان از این وضعیت خارج شود، اظهارکرد: ایجاد رستوران سنتی و بازارچه صنایع دستی و سوغات اقدامی بود که قرار بود در آنجا انجام شود.

وی تصریح کرد: اما متاسفانه شیوع ویروس کرونا سبب شد تا به بسیاری از مشاغل آسیب های جدی وارد و حتی به تعطیلی کشانده شود که یکی از آسیب هایی که وارد شد به رستوران ها بوده است.

این مقام مسئول بیان کرد: از آنجاییکه رستوران سنتی و بازارچه صنایع دستی و سوغات باید توسط بخش خصوصی در محل مذکور راه اندازی شود، بخش خصوصی باتوجه به وضعیت موجود کرونا تمایلی به راه اندازی آن ندارد.

وی تصریح کرد: در حقیقت با این رکود شدیدی که کرونا در حوزه رستوران و صنایع دستی ایجاد کرده، توجیه اقتصادی نیز برای سرمایه گذار جهت سرمایه گذاری در این محل ندارد.

مجموعهٔ سبزه‌میدان متشکل از یک کاروانسرا، حمام، راسته‌بازار و چند قهوه‌خانه از آثار دورهٔ قاجار در شهر بجنورد است. شاخص‌ترین اثر این مجموعه کاروانسرای سردار است که طرح کلی آن از یک میانسرا و ۳۴ حجره در اطراف آن تشکیل‌شده است. قسمت‌های مختلف کاروانسرا ازجمله لچکی قوس‌ها به شیوه آجرچینی خفته‌راسته و آجرهای قالبی برجسته تزئین شده است.  بنای حمام در شمال شرقی مجموعه قرار دارد و به شیوه حمام‌های سنتی طراحی‌شده است. در این طرح پس از ورودی، رختکن وجود دارد که از طریق یک راهروی باریک به سربینه و نهایتاً گرمخانه راه پیدا می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha