• یکشنبه / ۶ تیر ۱۴۰۰ / ۰۷:۵۵
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1400040603600
  • خبرنگار : 71021

تبلیغ «تور واکسن کرونا» شدت گرفت

تبلیغ «تور واکسن کرونا» شدت گرفت

با اعلام آمادگی برخی کشورها برای تزریق رایگان واکسن کووید به گردشگران، آژانس‌های توریستی در ایران تبلیغ «تور تزریق واکسن» را آغاز کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، سفر به خارج از ایران بیشتر از یک سال است که با همه‌گیری ویروس کرونا و بسته شدن مرزها، توقف صدور ویزا و گرانی ارز و بلیت پروازهای خارجی تا حد زیادی از دسترس خارج شده است. از سوی دیگر، با وجود تصمیم برخی کشورها، از جمله اتحادیه اروپا برای بازگشایی تدریجی مرزها و اجازه ورود به گردشگران واکسینه‌شده، اما محدودیت سفر به خارج از کشور برای شهروندان ایرانی همچنان پابرجا است.

علاوه‌بر این‌که ایران هنوز در منطقه امن کرونا قرار نگرفته، اتحادیه اروپا و برخی کشورهای دیگر، درحال حاضر تنها گردشگرانی را می‌پذیرند که واکسن‌های مورد تایید آن‌ها را تزریق کرده باشند؛ واکسن‌های فایزر/بیونتک، مدرنا، آسترازنکا و جانسون‌اندجانسون که اغلب در ایران در دسترس نیستند.

با این وجود، آغاز واکسیناسیون عمومی و تزریق رایگان آن برای اتباع خارجی در برخی کشورها از جمله ارمنستان، سبب راه‌اندازی و تبلیغ تور واکسن در ایران شده است. پایگاه اینترنتی اوراسیانت خبر داده که ارمنستان از حدود یک ماه پیش مجوز واکسیناسیون عمومی حتی برای اتباع خارجی را به یکی از مراکز تزریق واکسن کرونا داده که تزریق آن را بدون نوبت و رایگان انجام می‌دهد.

به نوشته این رسانۀ منطقه اوراسیا، تزریق واکسن کووید در خیابان مرکزی ایروان، پایتخت ارمنستان، در یک ایستگاه تحت مدیریت وزارت بهداشت این کشور بدون ثبت‌نام قبلی انجام می‌شود. بیشتر افرادِ مشاهده‌شده در صف دریافت واکسن نیز به گزارش این رسانه، شهروندان خارجی و از کشورهای لهستان، ایران، روسیه و چین بوده‌اند.

ارمنستان درحالی فرآیند واکسیناسیون عمومی و تزریق رایگان آن برای اتباع خارجی و گردشگران را آغاز کرده که با استقبال کم مردم کشورش برای دریافت واکسن کووید مواجه شده است، به طوری که تا کنون کمتر از دو درصدِ جمعیت این کشور واکسینه شده‌اند. از این‌رو گفته می‌شود ارمنستان با این سیاست، در پی جذب گردشگر خارجی پس از حدود ۱۸ ماه رکود اقتصادی است.

در ارمنستان سه واکسن آسترازنکا، سینوفارم و اسپوتنیک تزریق می‌شود. هرچند بیشتر گردشگران ایرانی که این مدت به ارمنستان سفر کرده‌اند، گفته‌اند واکسن آسترازنکا را دریافت کرده‌اند.

ایرانی‌ها با ویزای فرودگاهی می‌توانند ۳۰ روز در ارمنستان اقامت داشته باشند، بنابراین برای دریافت دوز دوم واکسن آسترازنکا که با فاصله بیشتری انجام می‌شود، یک سفر دیگر باید انجام دهند.

قیمت یک تور چهارروزه به ارمنستان با خدمات معمولی همچون بلیت رفت و برگشت هواپیما، اقامت در هتل و بیمه مسافرتی از حدود پنج میلیون تومان شروع می‌شود. تورهای اتوبوسی هم به این مقصد وجود دارد که با همان خدمات مشابه، با قیمت حدود سه میلیون تومان اجرا می‌شود.

برخی آژانس‌های گردشگری تبلیغ تور ارمنستان با وعده تزریق واکسن را با توجه به شرایط واکسیناسیون در ایران، درحالی شدت بخشیده‌اند که هیچ تعهد و مسؤولیتی در برابر مسافر و تزریق قطعی واکسن در یک کشور دیگر را نمی‌پذیرند. بعضی از این آژانس‌ها با وجود تبلیغات گسترده‌ای که درباره تزریق رایگان و بدون ثبت‌نام قبلی واکسن کووید در ارمنستان انجام می‌دهند، اما تاکید می‌کنند که توری به نام واکسن ندارند و تور تفریحی ارمنستان را عرضه کرده‌اند و بررسی درباره قطعیت تزریق رایگان واکسن به اتباع خارجی را به عهده خود مسافر گذاشته‌اند.

 از سوی دیگر، به تازگی مسؤولان ابوظبی، پایتخت امارات عربی متحده نیز اعلام کرده‌اند گردشگران را به رایگان واکسینه می‌کنند. رسانه‌های امارات مدعی شده‌اند بیش از ۸۰ درصد جمعیت ساکن در این کشور واکسینه شده‌اند. اکنون وزارت بهداشت و پیشگیری امارات متحده عربی با انتشار راهنمای دریافت واکسن کرونا برای گردشگران در ابوظبی، اعلام کرده بر اساس تصمیم جدید این کشور، تمام گردشگرانی که ویزای ورود به امارات را دارند و به ابوظبی سفر کرده‌اند، می‌توانند از خدمات تزریق رایگان واکسن کرونا استفاده کنند. در امارات دو واکسن فایزر و سینوفارم در دسترس قرار دارد.

مسؤولان امارات که بیشتر از یک سال است، گردشگران خارجی را پشت مرزها نگه داشته‌اند، اکنون امیدوارند با این طرح، بخشی از بحران و زیان ویروس کرونا به صنعت گردشگری در کشورشان را جبران کنند.

نرخ تور چهارروزه امارات با ضعیف‌ترین خدمات از شش میلیون تومان شروع می‌شود. شهروندان ایرانی برای سفر به امارات باید ویزا دریافت کنند.

روسیه نیز از جمله کشورهایی است که مجوز تزریق واکسن به گردشگران را صادر کرده است، اما دریافت واکسن کرونا در این کشور، مثل ارمنستان و امارات رایگان نیست. ولادیمیر پوتین ـ رییس‌جمهور روسیه ـ چندی پیش اعلام کرد قصد دارد به گردشگران خارجی که به این کشور می‌آیند، اجازه دهد تا با پرداخت هزینه‌ای در روسیه واکسن کرونا بزنند.

در حال حاضر روسیه چهار واکسن را برای اجرای برنامه واکسیناسیون در این کشور تایید کرده که رایج‌ترین آن، اسپوتینک‌وی است که در داخل روسیه تولید می‌شود.

مرزهای ایران و روسیه بیشتر از یک سال است که به روی گردشگران یکدیگر بسته شده و ویزای توریستی نیز صادر نمی‌شود، اما این اواخر بازی‌های جام ملت‌های اروپا در سن‌پترزبورگ فرصتی بود تا بعضی از ایرانی‌ها با فن‌آی‌دی، مجوز تماشای این بازی‌ها به این کشور سفر کنند.

با این همه، تبلیغ تورِ واکسن کرونا تا کنون مورد تایید ستاد ملی کرونا و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قرار نگرفته است. حتی، معاون گردشگری در اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۰، در نامه‌ای خطاب به مدیران گردشگری استان‌ها و تشکل‌های خصوصی، تبلیغ و اجرای تور با وعده واکسن کرونا را فاقد وجاهت قانونی اعلام کرد.

این واکنش در زمانی نشان داده شده بود که کشورهایی مثل ارمنستان، امارات و روسیه هنوز مجوز رسمی واکسن کرونا را نداده بودند و باور بر این بود که آژانس‌ها وعده‌ای دروغین را تبلیغ می‌کنند. اکنون با توجه به روند کند واکسیناسیون در ایران و در دسترس نبودن واکسن‌های مختلف و از طرف دیگر، با شکل‌گیری بازار غیررسمی فروش قاچاق ۲۵ تا ۶۰ میلیون تومانی واکسن کرونا در تهران بنا به گزارش بعضی رسانه‌های داخلی، برخی بر آن شده‌اند تا با توجه به وضعیت جسمی و بیماری‌های زمینه‌ای و ضرورت‌های شغلی و تحصیلی، برای دریافت واکسن راهی این کشورها شوند و آژانس‌های مسافرتی نیز با علم به این تقاضا، تورهای واکسن را در سایه سفر به ارمنستان، روسیه و امارات طراحی کرده‌اند که لازم است وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و همچنین ستاد ملی کرونا به جای انکار و تکذیب آن و زدن برچسب غیرقانونی به این تورها، وارد فرایند نظارت شوند تا از تخلف و سودجویی احتمالی پیشگیری شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۴-۰۶ ۰۹:۵۸

يك پرسش چند نفر از اين تورها استفاده مي كنند؟ كه خبر آنرا اينگونه پر رنگ كار كرده ايد؟ در پايان براي شفاي مريضهاي كشور دعا مي كنيم: اللهم اشف كل مرضنا

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۰۷ ۲۳:۱۰

خدا اونی رو که قدر سلامتی و نمیدونه و ارزش واکسن ودرک نمیکنه شفا بده ،نه اون مردم بدبختی که برای حفظ جونشون باید برن یک کشور دیگه واکسن بزنن،

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۰۶ ۱۰:۰۸

ایرانی ها با این همه هزینه رفتند ارمنستان و آسترازنکا دریافت کرده اند ؟ خدا یه عقلی به این هموطنان پولدار ما بدهد !

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۰۶ ۱۷:۵۸

می تونستی پارسی بگی: خدایا همه مریضها رو شفا بده که همه بفهمن؟

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۰۶ ۱۳:۰۴

اگر وزارت بهداشت و آموزش پزشکی با واکسن‌های داخلی و مقداری با کمک واکسن‌های چینی کار واکسیناسیون را سریعتر پیش می برد کشور ما نیز می توانست با واکسن‌های داخلی توریست‌ها را واکسینه کند و سهم شیرینی از این صنعت بسیار سود آور را از آن خود کند اما متاسفانه!!!!

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۰۶ ۱۳:۵۶

اینم باز برمیگرده به مدیریت افتضاح مسئولین محترم اگه به جای اینهمه تبلیغ برای تولید واکسن که هنوزم دردسترس نیستن یه خورده به حرفاشون عمل میکردن مردم برای واکسن مجبورنبودن برن یه کشور دیگه بیچاره ایرانیها که برلی واکسن باید برن سراغ یه کشوری مثل امارات

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۰۶ ۱۵:۱۷

دلیلش این است که در ایران تزریق واکسن به حدی کند انجام میشود که مردم به این نتیجه رسیده اند که برای واکسن زدن به کشور دیگری سفر کنند، هر روز از یک واکسن رونمایی میشود اما خبری از تزریق نیست

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۰۶ ۲۰:۰۷

در شرایطی که سلبریتی های عزیز و سایرین جهت انجام واکسیناسیون به کشورهای امریکا و کانادا و ... تشریف می برند بی انصافی است که مردم عادی را جهت مسافرت به ارمنستان آنهم با کمترین هزینه ( در مقایسه با سفر به امریکا) جهت تزریق واکسن شماتت نماییم.

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۰۷ ۱۱:۳۷

در مورد واکسن طبق باقی مشکلات به حرف درمانی بسنده کرده ایم. از همه دنیا عقب مانده ایم بعد ادعا گوش فلک را کر می‌کند مدام می‌گویند تا ده سال دیگر صادر کننده واکسن کرونا می‌شویم همه دنیا در صف واستاده اند از ما واکسن بخرند. خوب مردم دارند می‌بینند بعد از چهار ماه فقط 1 درصد جمعیت ایران دو دوز را دریافت کرده است مجبورند یک فکری بکنند.