• شنبه / ۵ تیر ۱۴۰۰ / ۱۳:۴۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400040503171
  • خبرنگار : 50356

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مشهد:

بیش از ۱۰۰۰ تن کلزا از مزارع مشهد برداشت شد

بیش از ۱۰۰۰ تن کلزا از مزارع مشهد برداشت شد

ایسنا/خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مشهد از پایان برداشت کلزا  از ۵۰۰ هکتار از مزارع کلزا در این شهرستان خبر داد و گفت: در سال جاری حدود ۱۰۰۰ تن دانه روغنی کلزا به ارزش حدود ۱۱۰ میلیارد ریال از اراضی زیر کشت کلزا برداشت و خریداری شد.

سعید خوش قامت در این خصوص اظهار کرد: با هدف کاهش واردات روغن خوراکی و بهبود سطح معیشت کشاورزان، با تلاش و کوشش روز افزون این عزیزان، سطح کشت کلزا در شهرستان مشهد بیش از ۱۵۰۰ هکتار بود که با توجه به خشکسالی و سرمازدگی بیش از ۱۰۰۰ هکتار از مزارع کلزا از بین رفت.

وی افزود: در سال جاری حدود ۱۰۰۰ تن دانه روغنی کلزا به ارزش حدود ۱۱۰ میلیارد ریال از این اراضی برداشت و خریداری و جهت استحصال روغن به کارخانه‌های تولید روغن حمل گردید.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مشهد با بیان اینکه «توسعه سطح زیر کشت این دانه روغنی به عنوان یک محصول استراتژیک در مشهد به عنوان بخشی از برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی در کشور محسوب می‌شود»، افزود: با توسعه کشت این دانه روغنی و استحصال روغن آن در شهرستان، بخشی از روغن مورد نیاز کشور تأمین شده و نیاز به واردات روغن کمتر می‌شود. کلزا از جمله محصولات راهبردی بخش کشاورزی به شمار می رود که حمایت از کشت آن به جای سایر محصولات پرآب بر، مورد توجه جدی قرار گرفته است.

خوش قامت بیان کرد: گیاه کلزا یکی از گیاهان دانه‌روغنی مهم، دارای طیف به نسبت وسیعی از سازگاری اقلیمی است. دانه کلزا دارای ۴۰ تا ۴۵ درصد روغن، ۱۸ تا ۲۴ درصد پروتئین و ۱۲ تا ۲۰ درصد پوست است، رقم اصلاح شده کلزا، که امروزه کانولا خوانده می‌شود، از مقدار کمتری اروسیک اسید و گلوکوزینولات برخوردار است و به علت محتوای کمتر مواد ضد تغذیه‌ای، برای مصرف انسان و تک معده‌ای‌ها نسبت به رقم غیر اصلاح شده یا همان کلزا، مناسب‌تر است. تفاله دانه کلزا پس از روغن گیری به عنوان علوفه دام مصرف می‌شود.

به گزارش روابط عمومی جهاد کشاورزی شهرستان مشهد، وی افزود: کلزا نیز مانند سایر گیاهان دیگر مورد حمله، خسارت آفات و بیماری‌های مختلفی قرار می‌گیرد که شدت و ضعف آن‌ها در مناطق مختلف متفاوت است. به علت میزان روغن موجود در دانه‌های گیاه کلزا، این گیاه برای سده‌های پی در پی کشت می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha