• جمعه / ۲۰ فروردین ۱۴۰۰ / ۱۱:۳۶
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1400012010033
  • خبرنگار : 71626

«رآکتور» هسته‌ای از کجا آمده؟

«رآکتور» هسته‌ای از کجا آمده؟

گروه واژه‌گزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی با ارائه توضیحی از چگونگی رواج واژه «رآکتور» می‌گوید.

به گزارش ایسنا، گروه واژه‌گزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی به‌مناسبت «روز ملی فناوری هسته‌ای» (۲۰ فروردین‌ماه) نوشته است: «واژه reaction از فعلی لاتینی به‌معنای «دوباره انجام دادن» آمده و حدود دو قرن است که معنای کنونی، یعنی عکس‌العمل یا عمل متقابل، را یافته‌است. فرهنگستان اول در برابر این واژه معادل «واکنش» را تصویب کرد که از پیشوندِ «واــ» و اسم مصدرِ «کنش» تشکیل شده‌است. در سال‌های گذشته، فرهنگستان سوم دستگاه یا محیطی را که در آن واکنشِ شکافتِ هسته‏‌ای به‌صورت مهارشده انجام شود «واکنشگاه هسته‌ای» نامید، و البته، به‌دلیل تأکید متخصصان فیزیک هسته‌ای بر رواج واژه «رآکتور»، کاربرد آن را نیز در کنار واژه فارسی پذیرفته‌است. در این حوزه معادل «واکنش‌وَری» برای reactivity تصویب شده‌است که معیاری برای نشان دادن میزان دور بودن حالت واکنشگاه هسته‌ای از وضعیت بحرانی آن است.»

بیستم فروردین‌ماه به مناسبت ۲۰ فروردین ۱۳۸۵ و اعلام دستاوردهای هسته‌ای قابل توجه در آن روز به عنوان «روز ملی فناوری هسته‌ای» نام‌گذاری شده‌است. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۱-۲۰ ۱۲:۱۷

به جای اینکه سوال کنید واژه راکتور هسته ای از کجا امده این سوال را مطرح کنید که خود راکتور هسته ای از کجا به کشور امده اگر دستیابی کشورهای جهان سوم به چنین وسایلی برای امریکا و سایر ابرقدرتها خطرناک است چطور اجازه دادند که چنین ابزاری( در صورت حقیقت داشتن سلاح هسته ای) در اختیار کشورهای جهان سوم قرار گیرد. این ابزار را فقط به این دلیل عنوان می کنند تا بتوانند بازیهای سیاسی را ادامه دهند و سر ملتها را شیره بمالند. از سال 1347 تا الان 53 سال است که این بازیهای سیاسی ادامه دارد و سالهای سال دیگر نیز ادامه خواهد یافت. هیچ کشوری سلاح هسته ای ندارد نه امریکا ، نه روسیه و نه هیچ کشور دیگری سلاح هسته ای فقط برای ایجاد رعب و وحشت در دل ملتها ایجاد می شود تا به راحتی انها را به بردگی بگیرند و در واقع سلاح هسته ای همان اقا گرگه دوران کودکی ماست سلاح هسته ای و انرژی هسته ای یک داستان دنباله دار و پایان ناپذیر است. ۴ سال با خروج از برجام ترامپ گذشت و ۴ سال هم با ورود بایدن به برجام خواهد گذشت خدا به شما عمر طولانی بدهد. ۱۰ سال دیگر هم صبر کنید باز هم فقط شاهد سفر ها و جلسات بیهوده سیاسی در مورد موضوع هسته ای خواهید بود . ۱۰ بار دیگر هم به شما وعده خبر خوش هسته ای می دهند و هیچگاه هم هیچ خبری نخواهند داد . ۱۰ بار دیگر هم در ابتدای هر سال از دست اوردهای هسته ای رونمایی می کنند و هیچ وقت هم هیچ جیز عملی در این مورد به شما نشان داده نخواهد شد ( چون چیزی وجود ندارد که بخواهند نشان دهند) و در این ۱۰ سال بارها و بارها در دلشان به من و شما و دیگر ملتها خواهند خندید.

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۲۰ ۱۵:۳۴

«رآکتور» هسته‌ای از کجا آمده ؟ فکر کردم مقاله میخواهد بگوید کدام کشور به ما رآکتور هسته‌ای داده یا در صنعتی شدن اتمی به ما کمک کرده ولی در روز جشن گرفتن هستی شدیم دلیلی نداره بگوییم اژانس انرژی اتمی به ما کمک کرده بشرط اینکه بطرف نظامی شدن این دانش اتمی نرویم که ما رفتیم و ۳۰ سال هم بخاطر این کار تحریم هستیم

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۲۰ ۲۰:۰۳

ایران باید رآکتور های خود را افزایش دهد

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۲۰ ۲۱:۰۳

انشاالله چندراکتورهسته ای جدیددیگه اضافه بشه که دیگه نمیشه روی سدهای ابی با این خشکسالی حساب باز کرد.

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۲۰ ۲۱:۳۵

سلام بنظرم علاوه بر داشتن انرژی هسته ای به روش معمول که در دنیا است باید روی روش جدید جوش هسته ای هم ایران کار کند

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۲۰ ۲۳:۲۳

خواهشا واژگان لاتین رو عربی نکنید منتش رو سر زبان پارسی بزارید