• جمعه / ۲۶ آذر ۱۴۰۰ / ۰۵:۲۲
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 00061841152
  • خبرنگار : 71603

مشکل‌سازی دوباره سامانه "دان" برای دانشجویان دانشگاه آزاد

مشکل‌سازی دوباره سامانه "دان" برای دانشجویان دانشگاه آزاد

برخی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی، برای دومین بار در سال جاری و در پی مسدودسازی پَنل دسترسی به سامانه آموزش مجازی این دانشگاه موسوم به "دان" به بهانه عدم پرداخت شهریه، معترض شدند.

به گزارش ایسنا، اسفندماه سال ۹۸ بود که سامانه «دان» (برگرفته از واژه دانایی) از سوی ستاد مرکزی آموزش غیر حضوری دانشگاه آزاد اسلامی طراحی و اجرا شد و قرار شد  این امکان را برای تمامی دانشجویان و اساتید دانشگاه آزاد اسلامی فراهم کند تا بتوانند با استفاده از تلفن همراه هوشمند یا رایانه، به صورت آنلاین از خدمات آموزشی دانشگاه استفاده کنند.

 دانشگاه آزاد اسلامی در زمان افتتاح سامانه "دان" اعلام کرد که این سامانه با هدف ایجاد آرامش و رفع نگرانی دانشجویان و خانواده آن‌ها و اساتید این دانشگاه از تمامی امکانات و زیرساخت‌های فناوری اطلاعات خود استفاده کرده تا بتواند خدمات شایسته و در شأن دانشجویان این دانشگاه را ارائه کند.اما مشکلات پیاپی که با ایجاد این سامانه در زمان ثبت نام و انتخاب واحد برایدانشجویان ایجاد کرد، آنها را در مقاطع مختلف زمانی دچار نگرانی کرد و گاه اعتراضات خود را به گوش مسولان دانشگاه رساندند.

طی ۲ سال گذشته که کرونا آموزش عالی کشور را دستخوش تغییرات کرد و دانشگاه‌ها مجبور به ارائه آموزش مجازی شدند، دانشجویان دانشگاه‌های کشور از سامانه‌های مختلف آموزشی استفاده بیشتری داشتند. دانشگاه آزاد اسلامی‌ با داشتن تعداد زیادی واحد در سراسر کشور، بیشترین تعداد دانشجو در کشور را دارد و بخش عمده درآمد خود را از شهریه دریافتی دانشجویان کسب می‌کند. اما تفاوت دانشگاه آزاد با دیگر دانشگاه‌ها این است که بدلیل غیرانتفاعی بودنش شهریه قابل توجهی را از دانشجویان مقاطع مختلف خود دریافت می‌کند که با توجه به شرایط اقتصادی حاکم بر کشور نیز بسیاری از دانشجویان و خانواده‌ها در پرداخت این شهریه با مشکلات و فشار اقتصادی مواجه هستند.

اواسط آبان ماه بود که دانشجویان دانشگاه آزاد که شهریه خود را هنوز پرداخت نکرده بودند،‌ در اتصال به سامانه "دان" دچار مشکل شدند و این سامانه برای آنها مسدود شد. این در حالی است که پیش از این، فرصت داشتند تا قبل از موعد امتحانات شهریه خود را پرداخت نکنند.

پیامی که در سامانه آموزش مجازی "دان" برای دانشجویان دانشگاه آزاد نمایش داده شد و دانشجویان این دانشگاه را شوکه کرد و باعث شد نتوانند در کلاس حضور پیدا کنند به شرح ذیل بود:

 "پیرو اطلاع‌رسانی قبلی دانشگاه مبنی بر ارائه مهلت لازم به دانشجویانی که دارای بدهی شهریه یا اقساط معوق می‌باشند و در ابتدای ترم تحصیلی به دلایلی درخواست مهلت برای پرداخت شهریه در طول ترم داشتند، به اطلاع می‌رساند شما علی‌رغم فرصت‌های داده شده و امکانات به وجود آمده جهت استفاده از وام‌های متنوع دانشجویی، بدهی شهریه یا اقساط معوق خود را تاکنون تعیین تکلیف نکرده‌اید، لذا در خصوص شیوه پرداخت و رفع محدودی شرکت در کلاس‌های آمورشی و نیز امتحانات، به حوزه مالی واحد دانشگاهی خود مراجعه و یا از طریق شماره تماس‌های اعلام شده در سایت واحد دانشگاهی خود از همکاران امور مالی واحد راهنمایی لازم را دریافت نمایید. بدیهی است مسئولیت ناشی از عدم تعیین تکلیف بدهی و بالطبع عدم ارائه خدمات آموزشی و دانشجویی بر عهده دانشجو خواهد بود. با سپاس."

عکس‌العمل مسئولان و کارکنان دانشگاه آزاد در برابر این پیام این بود که شرکت "دان" بنا به دستور سازمان مرکزی دانشگاه آزاد و امور مالی دانشگاه، این پیغام را به صفحه آموزش مجازی دانشجویانی که شهریه خود را کامل پرداخت نکرده‌اند، ارسال کرده و اجازه ورود به کلاس را به آنها نمی‌دهد که این مسئله تعجب کارکنان دانشگاه را نیز به همراه داشته است.

البته این مشکل، واکنش مستقیم دکتر محمد مهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی را به همراه داشت و طهرانچی مستقیماً دستور داد که این مشکل رفع شود.

سامانه دان مجددا مشکل‌ساز شد

پس از گذشت بیش از یک ماه از این موضوع،‌ دانشجویان دانشگاه آزاد مجددا با سامانه دان به مشکل برخوردند و مسدودسازی دسترسی پنل دانشجویی چندمین بار است که در دوره‌های آنلاین سال ۱۴۰۰ برای دانشجویان دانشگاه آزاد مشکل ایجاد کرده و این دانشگاه بنابر مسائل مالی غیرقابل توجیه، دانشجویان را از شرکت در کلاس‌ها محروم کرده است.

یکی از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی به ایسنا گفت: دانشگاه آزاد به بهانه افزایش شهریه ثابت و متغیر، در روزهای پایانی ترم، ما را دچار سردرگمی و بلاتکلیفی کرده در حالی که این اتفاق زمانی منطقی به نظر می‌رسد که هنگام انتخاب واحد، فرمی مجزا، مستند و باثبات در اختیار ما قرار گیرد تا بتوانیم برای پرداخت شهریه خود برنامه‌ریزی کنیم و در طول ترم تصمیمات آنی مدیران دانشگاه اختلالی در برنامه‌های درسی ما وارد نکند.

دانشجویی دیگر معتقد است: اگر ترویج دانش و تربیت دانشجو مایه حیات دانشگاه ها و مراکز علمی است، افزایش شهریه دانشجو هم باید متناسب با کیفیت خدمات، پاسخگویی و پشتیبانی از سوی عوامل دانشگاه همراه باشد.

به گزارش ایسنا،‌ به نظر می‌رسد با وجود شرایط اقتصادی حاکم بر کشور، دانشگاه آزاد اسلامی باید بتواند توجیه مناسبی جهت این افزایش‌های چندباره و آنی در شهریه‌ دانشجویان داشته باشد و به بهانه عدم پرداخت شهریه،‌ دسترسی دانشجویان به سامانه‌ای که برای انجام کارهای دانشجویی ‌و در راستای تسهیل امور مربوط به تحصیل آنها طراحی شده است، را به یک باره قطع نکند. در این راستا خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) آماده انعکاس توضیح مسئولان دانشگاه آزاد در خصوص مشکلات به وجود آمده از سوی این سامانه برای دانشجویان است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۹-۲۶ ۱۰:۳۸

شرایط در دانشگاه آزاد اصلا خوب نیست. به داد ما برسید.

avatar
۱۴۰۰-۰۹-۲۶ ۱۰:۵۴

مملکت رو به .... کشیدن!!!

avatar
۱۴۰۰-۰۹-۲۶ ۱۱:۵۲

متاسفانه تمام ادارات باز و مراجعه کننده زیاد ولی نوبت به دانشگاه رسید غیر حضوری اون هم معلوم نیست دانشجویان چه جوری امتحانات پایان ترم رو برگزار کنن هنوز یک سامانه درست حسابی ندارند اول ترم قرار بود با واکسیناسیون که انجام شد دانشگاه حضوری ویا حداقل امتحانات حضوری باشه ولی وزارت علوم بنا به دلایلی حرفشو پس گرفت و دانشجویان را در سردر کمی قرار داد

avatar
۱۴۰۰-۰۹-۲۶ ۱۲:۲۹

دولتها در تمام کشورها در اوضاع کرونایی به تمامی موسسات کمک کردند متاسفانه در ایران که روسای دانشگاه آزاد معمولا از دولتیهاس عامدانه به بهانه خودگردان بودن دانشگاه آزاد از دریافت کمک بحق و تحمیل هزینه بجا به دولت در شرایط کرونایی شانه خالی کردند که این کار هم به ضرر آموزش و هم به ضرر دانشجو و هم کارکنان دانشگاه بود... این در حالی هس حتی بقالی ها هم که خودگردانند در شرایط کرونایی تسهیلات کمکی گرفتند..

avatar
۱۴۰۰-۰۹-۲۶ ۱۳:۰۵

فقط بخاطر 5000 تومن دسترسی به کلاس مقطع ارشد تهران مرکز قطع کردن و پس از پرداخت و مراجعه به دانشگاه دسترسی آزاد شد ،این کارا خلاف قانون و اخلاق و تحصیلات دانشگاهی هست ،باید پاسخگو باشند

avatar
۱۴۰۰-۰۹-۲۶ ۱۳:۳۹

متاسفانه سیاست های آقای تهرانچی داره دانشگاه رو نابود می‌کنه

avatar
۱۴۰۰-۰۹-۲۶ ۱۵:۴۸

با سلام...ای کاش نویسنده محترم اشاره ای نیز به چگونگی تامین حقوق اساتید و کارکنان و دیگر هزینه های میلیاردی واحدهای دانشگاه آزاد که فقط متکی به شهریه دریافتی از دانشجویان می باشد میکرد

avatar
۱۴۰۰-۰۹-۲۶ ۲۲:۳۹

الان که کلاس ها بصورت مجازی است چرا حق بیمه از دانشجو کسر میشه چراپول کارگاههای درسی از دانشجو گرفته میشه مگه دانشجو می‌ره دانشگاه که باید تمام هزینه های تحصیل حضوری رو پرداخت کنه اون هم متغیر و چند. برابر یکم انصاف هم خوبه

avatar
۱۴۰۰-۰۹-۲۶ ۲۳:۳۱

واقعا تیم مدیریتی فعلی این دانشگاه بسیار ضعیف و بی اثر هستند. چه در سامانه دان و چه در سامانه آموزشیار و پژوهشیار. ایکاش یک جابجایی هم در اینجا اتفاق می افتاد.

avatar
۱۴۰۰-۰۹-۲۷ ۰۶:۱۰

سلام در این شرایط بد اقتصادی وتورم که اغلب خانواده ها دچار مشکل معیشتی هستند اقدام به افزایش شهریه ۲بار در سال کار جوانمردانه واخلاقی بنظر نمیرسه.