سومین روز اعتراضات خیابانی علیه کودتا در میانمار

هزاران معترض مخالف کودتا امروز دوشنبه بنا به اعلام شاهدان برای سومین روز متوالی در شهرهای سراسر میانمار علیه اقدام یک هفته پیش ارتش این کشور در برکنار کردن و بازداشت آنگ سان سوچی، رهبر منتخب میانمار، تظاهرات کردند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، از زمان کودتای دوشنبه گذشته در میانمار که محکومیت بین‌المللی گسترده‌ای را در پی داشت، درخواستها برای پیوستن به اعتراضات و حمایت از کمپین نافرمانی مدنی در این کشور بلندتر و سازمان یافته تر شده‌اند.

در همین راستا صدها معترض ضد کودتا در شهر یانگون، بزرگترین شهر میانمار علیه کودتای یک هفته پیش تظاهرات و راهپیمایی کردند.

همچنین یک گروه از راهبهای بودایی با لباس زعفرانی رنگ همراه با کارگران و دانشجویان معترض، پیشتاز اعتراضات بودند. آنها پرچمهای چند رنگ بودایی را به همراه بنرهای قرمز به رنگ حزب سوچی موسوم به لیگ ملی برای دموکراسی به اهتزاز درآوردند.

تعداد زیادی از معترضان لباس مشکی پوشیده بودند. روی یکی از علامتهای آنها نوشته شده بود: "رهبران ما را آزاد کنید، به آرای ما احترام بگذارید، کودتای نظامی را رد کنید". روی علامتهای دیگری نیز نوشته شده بود: "دموکراسی را نجات دهید" و "به دیکتاتوری نه بگویید".

اعتراضات روز یکشنبه در میانمار بزرگترین اعتراضات راه افتاده در این کشور از زمان به اصطلاح "انقلاب زعفرانی" تحت رهبری راهبان بودایی در سال ۲۰۰۷ که به اجرای اصلاحات دموکراتیک کمک کرد محسوب می‌شد؛ اصلاحاتی که کودتای اول فوریه باعث سرنگونی آنها شد.

هزاران تن در شهر ساحلی داوی، در جنوب شرق، و در مرکز ایالت کاچین در دوردست شمالی، در حالی که کاملا سیاهپوش بودند راهپیمایی کردند.

تا کنون تجمعات اعتراضی برگزار شده در میانمار بر خلاف سرکوب‌های خونین رخ داده در جریان اعتراضات گسترده سابق در سالهای ۱۹۸۸ و ۲۰۰۷، به شکل آرام برگزار شده است. گزارش شد که یک کاروان از خودروهای ارتش میانمار اواخر روز یکشنبه در حال ورود به یانگون دیده شده که این نگرانی‌ها در خصوص تغییر وضعیت را افزایش داد.

دولت میانمار قطعی یک روزه اینترنت را که باعث خشم بیشتر در این کشور نگران از بازگشت به انزوا و فقری حتی بیشتر از زمان قبل از شروع گذار به دموکراسی در سال ۲۰۱۱ شد، برداشت.

دو فعال معترض میانماری با نامهای مائونگ سائونگخا و تت سوه وین در فیسبوک نوشتند که پلیس به دنبال تعقیب آنها در خانه‌هایشان بوده اما آنها در خانه حضور نداشته و هنوز آزاد هستند. علاوه بر اعتراضات خیابانی، یک کمپین نافرمانی مدنی نیز در میانمار ابتدا از سوی پزشکان و در ادامه با پیوستن معلمان و دیگر کارمندان دولت شروع شده است.

مین کو ناینگ، یک فعال و معترض کهنه کار تظاهرات سال ۱۹۸۸ که نخستین بار باعث برجسته شدن سوچی شد، اظهار کرد: "ما از کارمندان دولت در همه سازمانها می‌خواهیم از روز دوشنبه سر کار حاضر نشوند."

سوچی در سال ۱۹۹۱ از بابت اجرای کمپین حمایت از دموکراسی و گذراندن حدود ۱۵ سال تحت حبس خانگی در طی چند دهه مبارزه برای پایان دادن به تقریبا نیم قرن حکومت ارتش، جایزه صلح نوبل را برد. سوچی ۷۵ ساله از زمانی که مین آئونگ هلاینگ، رئیس ارتش میانمار در نخستین ساعات اول فوریه قدرت را تصاحب کرد در بازداشت و قطع ارتباط به سر برده است.

او با اتهام وارد کردن غیرقانونی شش بی سیم مواجه شده و تا ۱۵ فوریه برای تحقیقات در بازداشت پلیس نگهداری می‌شود. وکیل او گفته که اجازه دیدن او را پیدا نکرده است.

شورای امنیت سازمان ملل چند روز پیش خواهان آزادی سوچی و دیگر بازداشتی‌ها در میانمار شده و آمریکا نیز تحریمهای هدفمند علیه میانمار را در نظر دارد.

توماس اندروز، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور میانمار در توئیتر نوشت: "معترضان در میانمار با گسترش اقدامات در سراسر این کشور به الهام بخشیدن به جهان ادامه می‌دهند. میانمار در حال برخاستن برای آزاد کردن همه کسانی که بازداشت شده‌اند و رد دیکتاتوری ارتش یک بار برای همیشه است. ما با شما هستیم."

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۰ بهمن ۱۳۹۹ / ۰۹:۵۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 99112014837
  • خبرنگار : 71415

برچسب‌ها