• شنبه / ۱۸ بهمن ۱۳۹۹ / ۰۹:۴۲
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 99111812977
  • خبرنگار : 71129

اعتراضات ضد کودتا در میانمار

اعتراضات ضد کودتا در میانمار

هزاران نفر در اعتراضات علیه کودتای اخیر ارتش میانمار امروز (شنبه) در یانگون، بزرگترین شهر این کشور حضور یافتند. خونتای میانمار هم اینترنت را در سراسر این کشور قطع کرده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، معترضان فریاد می‌زدند "دیکتاتوری نظامی، شکست می‌خورد، شکست می‌خورد؛ دموکراسی، پیروز می‌شود، پیروز می‌شود".

معترضان همچنین خواستار آزادی آنگ سان سوچی، رهبر دموکراسی خواه میانمار و سایر سیاستمدارانی شدند که از زمان کودتای دوشنبه گذشته در میانمار در بازداشت به سر می‌برند. در همین حال، شان ترنل، مشاور اقتصادی استرالیایی آنگ سان سوچی امروز (شنبه) در پیامی به رویترز از بازداشت خود خبر داد.

این بزرگترین اعتراضات خیابانی از زمان کودتای نظامی در میانمار به شمار می‌رود.

کودتای روز دوشنبه در میانمار از سوی ارتش این کشور به برکناری و زندانی شدن آنگ سان سوچی، رهبر دوفاکتوی این کشور و جمعی از قانونگذاران میانماری منجر شده است.

بسیاری از کشورهای غربی این کودتا را محکوم کرده و خواستار آزادی قانونگذاران شده‌اند.

یک روز پس از کودتای ارتش علیه دولت میانمار و بازداشت سیاستمداران ارشد از جمله آنگ سان سوچی، صدها تن از قانونگذاران پارلمان این کشور در خانه‌های دولتی خود در نایپیداو، پایتخت میانمار توسط ارتش محبوس شده‌اند.

این کودتای نظامی علیه دولت دموکراتیک میانمار صبح روز دوشنبه گذشته و در حالی رخ داد که قانونگذاران از سراسر کشور در پایتخت و برای آغاز به کار جلسه جدید پارلمان جمع شده بودند. همچنین چند روز پیش از وقوع کودتا، این نگرانی از وقوع آن احساس شده بود.

ارتش میانمار گفته که این کودتا به این دلیل ضرورت داشته که دولت نتوانسته به ادعای ارتش مبنی بر مقابله با تقلب در انتخابات نوامبر ۲۰۲۰ جامه عمل بپوشاند و آن را رسیدگی کند.

در این انتخابات، حزب رهبر دوفاکتوی میانمار توانست اکثریت کرسی‌های پارلمانی را کسب کند. همچنین یکی دیگر از مواردی که ارتش به آن اشاره کرده،‌ اجازه دولت برای برگزاری انتخابات با وجود پاندمی کرونا بوده است.

این کودتا یک پسرفت جدی برای میانمار به شمار می‌رود چون به تازگی و در چند سال گذشته این کشور از حکومت خونتا خارج شده بود.

حال نیز، این آزمونی دیگر برای جامعه بین‌الملل است که پس از روی کار آمدن آنگ سان سوچی به عنوان یک رهبر مدنی در میانمار اکثر تحریم‌های این کشور را لغو کرده بود اما حالا با بازگشت مجدد ارتش به صحنه سیاست در این کشور آسیایی، احتمال بازگشت تحریم‌ها وجود دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha