به گزارش ایسنا، محمد انصار ۳۵ ساله، یکی از مجموع بیش از ۷۵۰ هزار آواره روهینجایی فرار کرده از خشونت هاو آزارهای بی رحمانه اعضای این قوم در پی سرکوب سال ۲۰۱۷ ارتش میانمار به خبرگزاری آناتولی گفت: ما نگران هستیم که ارتش میانمار بار دیگر دست به یک عملیات بزند. ما باور نداریم که این ارتش اصلا قدرت را ترک کند.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، در پی سرکوبگری ها علیه مسلمانان قوم روهینجا در میانمار، هزاران مرد، زن و کودک مسلمان کشته یا سوزانده شده و یا مورد تجاوز قرار گرفتند.
بنگلادش در حال حاضر میزبان بیش از یک میلیون نفر از آوارگان روهینجا در کمپهای موقت با شرایط سخت در منطقه کاکس بازار است؛ جایی که به عنوان بزرگترین محل اسکان آوارگان در جهان در نظر گرفته می شود. با این حال همچنان حدود ۶۰۰ هزار نفر از اعضای این قوم همچنان در داخل میانمار زندگی می کنند اما بدون حق شهروندی و حق رای.
هم اکنون ارتش میانمار قدرت را در این کشور در دست داشته و به اعلام یک وضعیت اضطراری یک ساله در آنجا پرداخته است. همچنین رهبرانی همچون آنگ سان سوچی که متهم به نقض قوانین واردات و صادرات و مالکیت دستگاه های ارتباطی غیرقانونی شده، تحت بازداشت خانگی قرار دارند.
جومالیدا بگوم، ۳۶ ساله گفت: ما به سبب اخلالهای مکرر در شبکه تلفن همراه قادر به ارتباط برقرار کردن با بستگانمان در ایالت راخین نیستیم. ما شنیده ایم که ارتش ممکن است یک عملیات سرکوب جدید راه بیندازد. من نگران هستم.
رحمت کریم ۵۷ ساله اظهار کرد، بعد از تصاحب قدرت در اول فوریه از سوی ارتش، همه امیدها برای بازگشت به وطن از بین رفت. او گفت: اکنون این مساله کاملا غیرممکن به نظر می رسد.
پیشتر میانمار اعلام کرده بود، متعهد به بازگشت آوارگان روهینجا تحت یک توافق دو جانبه با بنگلادش است.
امیر علی، یک دانشجوی جوان اظهار کرد،این اشتباه بود که سوچی با ارتش که واجد شرایط ۲۵ درصد از کرسی های پارلمان است شراکت و همکاری کرد. او گفت: ما امید به هیچ چیز خوبی از سمت ارتش نداریم
سوچی در سال ۲۰۱۹ در دادگاه عدالت بین المللی اتهامات در خصوص ارتکاب نسل کشی از سوی ارتش میانمار را رد کرد. او در سال ۱۹۹۱ برنده جایزه صلح نوبل شده است.
محمد ایوب خان، رئیس سازمان همبستگی روهینجا که در میانمار است به خبرگزاری آناتولی گفت: ما از کودتا حمایت نمی کنیم. ما همواره حامی دموکراسی بوده ایم و هستیم.
با این حال او خاطر نشان کرد که هم حکومتهای نظامی و هم غیرنظامی به طور برابر قوم روهینجا را آزار داده اند.
وی افزود: حتی حزب لیگ ملی برای دموکراسی متعلق به سوچی نیز در متوقف ساختن نسل کشی در ایالت راخین کوتاهی کرد.
او عزمش را برای تداوم مبارزه برای حقوق این جامعه اقلیت صرف نظر از اینکه چه کسی در قدرت باشد ابراز کرد.
انتهای پیام
نظرات