یوسف امراللهی، مجری طرح در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: نانو رنگهای تصفیه کننده هوا قبلا توسط یکی از شرکتهای آلمانی تولید شده بود و ما در این مطالعات با ارتقا این محصول اقدام به تولید نانو رنگهایی کردیم که به 3 ویژگی را به طور همزمان دارد.
وی یکی از خواص نانو رنگهای تولید شده را خاصیت فتوکاتالیستی (خود تمیزشوندگی) آن دانست و خاطر نشان کرد: در نمونههای خارجی با استفاده از نور خورشید نانو ذرات "تیتانیم" فعال میشود و با فعال شدن این نانو ذرات، خاصیت خود تمیزشوندگی رنگ نیز فعال خواهد شد.
یوسفی ادامه داد: در نمونه رنگ فتوکاتالیستی تولید شده در کشور خاصیت فتوکاتالیستی با استفاده از نور خورشید فعال میشود و به این ترتیب این خاصیت خود تمیزشوندگی در اتاق هم ایجاد خواهد شد.
مجری طرح تصفیه هوا را از دیگر ویژگیهای این نانو رنگ نام برد و یادآور شد: این پوشش قادر است جیوه و سرب معلق در هوا را جذب و تجزیه کند.
وی ادامه داد: سومین خاصیت این نانو پوشش، آنتی باکتریال بودن آن است؛ به این معنی که 4 نوع باکتری شناسایی شده در ساختمانها با نشستن بر روی این پوشش از بین میروند.
یوسفی پایه اصلی این پوشش را نانو ذرات کلوئیدی نقره دانست و یادآور شد: نانو ذرات نقره به دلیلی ایجاد سمیت، آلودگیهای زیست محیطی زیادی را به همراه دارد؛ ولی در این پروژه تحقیقاتی ما با استفاده از یک نوع گیاه آن را سنتز کردیم.
وی ادامه داد: در این تحقیقات از بذر «گل همیشه بهار» برای سنتز نانو ذرات کلوئیدی نقره بهره بردیم و از این رو حتی از این ماده میتوان برای آنتی باکتریال کردن نوشیدنیها استفاده کرد.
وی، «آجر آب گریز» را از دیگر دستاوردهای شرکت مستقر در پارک علم و فناوری فارس دانست و گفت: با استفاده از نانو ذرات بر روی سطح و داخل آجرها، مصالح آب گریزی را تولید کردیم که مانع از نفوذ آب به دیوارهای داخل ساختمان خواهد شد.
این محقق با اشاره به شرایط رطوبتی شهرهای شمالی کشور، خاطر نشان کرد: استفاده از این آجر مانع از نفوذ رطوبت به دیوارها خواهد شد.
مجری طرح با بیان اینکه در این آجر نانو ذرات ارگانو سیلان استفاده شده است، گفت: ارگانو سیلانها به عنوان سبزترین ساختارهایی هستند که در دنیا تولید میشوند.
انتهای پیام