معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور گفت: حیف است که در هفتههای فرهنگی ایران در خارج از کشور، هنرمندان صنایع دستی طراز اول خود را نمیتوانیم بفرستیم، زیرا بسیاری از این برنامهها در دقیقهی 90 به اطلاع ما میرسند.
محمدحسن صالحیمرام در گفتوگو با خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دربارهی برگزاری هفتههای فرهنگی ایران در خارج از کشور و همکاری معاونت صنایع دستی در این زمینه با سازمان فرهنگ و ارتباطات، بیان کرد: برگزاری این هفتهها و نمایش صنایع دستی ایران یک کار گروهی است و ما در جریان آن هستیم؛ اما معتقدم بهتر از این میشود برنامهی این هفتهها را اجرا کرد.
او ادامه داد: این برنامهها را روزهای آخر یا دقیقهی 90 به ما اطلاع میدهند و از ما درخواست میکنند که هنرمند بفرستیم. ما هم طبیعتا نمیتوانیم به این شکل هنرمندان طراز اول کشور را بفرستیم و این حیف است، زیرا باید وقت بیشتری داشته باشیم تا بهترینها را برای شرکت در این برنامهها اعزام کنیم.
صالحیمرام دربارهی میزان اثرگذاری این هفتهها و نمایش آثار فرهنگی و صنایع دستی ایران در خارج از کشور، اظهار کرد: نظر ما این است که گاهی فقط نمایش آثار بهدرد نمیخورد، یعنی نمایشگاه چنین آثاری باید با فروش هم همراه باشد. این آثار معمولا در دنیا موزهیی هستند؛ ولی در کشور ما موزهیی نیستند. وقتی هنرمندان رنج سفر را به خود میخرند، باید برنامهها طوری طراحی شوند که آنها بتوانند آثارشان را بفروشند، وگرنه سفر که میروند و هزینه هم که میشود، اما دوباره با همان آثار برمیگردند که آینهی دق هنرمند شود؟!
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور دربارهی اینکه آیا تا کنون آثار مختلف فرهنگی نمایش دادهشده در خارج از کشور، بویژه در بخش صنایع دستی ویترین خوبی برای فرهنگ و تمدن ایران بودهاند؟ گفت: ما هر چیزی را که میبریم، دنیا را مات و مبهوت میکند. ما هنرمندانی داریم که توانمند و فعال هستند، ولی میشود برای این برنامهها بهتر برنامهریزی کرد.
انتهای پیام