*گـــــــزارش* ضرورت خلق شخصيت‌هاي مثبت جذاب در سريال‌ها

«ضرورت ساخت سريال‌هايي با روابط مثبت خانوادگي و خلق شخصيت‌هاي مثبت جذاب» موضوع گفت‌وگوهاي ايسنا با تعدادي از هنرمندان و كارشناسان سيما بوده كه در اين گزارش گردآوري شده است.

به گزارش خبرنگار سرويس تلويزيون خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) پرويز فارسيجاني- دبير شوراي معارف سيما- معتقد است: براي ساخت سريال‌ با موضوعات مثبت انساني و خانوادگي، نيازمند طرح خوب هستيم، اگر نويسندگان و كارگردان طرح قوي و خوبي ارائه دهند با اشتياق از آن استقبال مي‌كنيم.

مهران مهام كه به همراه ايرج محمدي تهيه‌ي «دلنوازان» را برعهده دارد، درباره‌ي ضرورت به تصوير‌كشيدن روابط مثبت خانوادگي در سريال‌هاي ايراني و مناسبتي مي‌گويد: نبود معادل‌سازي بين شخصيت‌هاي مثبت و منفي مشكلي است كه در برخي سريال‌ها ديده مي‌شود. به اين معني كه در كنار به تصوير‌كشيدن روابط ناسالم و انسان‌هاي خطاكار، روابط سالم و انسان‌هايي درستكار نشان داده نمي‌شوند، علاوه بر آن صرف تصوير‌كردن افراد و روابط «پاستوريزه» نيز درست نيست.

به اعتقاد اميرحسين شريفي-تهيه‌كننده- فيلمنامه‌نويسان در زمينه خلق كمتر شخصيت‌هاي مثبت جذاب مقصر هستند و نمي‌توان همه‌ي مسائل را به گردن مديران انداخت. چون درحال حاضر نويسندگان فيلمنامه‌ها به موضوعات تنش‌زا بيشتر مي‌پردازند؛ احتمالا فكر مي‌كنند كه با اين شيوه مخاطبان بيشتري مي‌توانند جذب كنند. اين درحاليست كه مردم با مجموعه‌هايي با موضوع تحكيم خانواده و حاوي پيام صد‌درصد بيشتر ارتباط برقرار مي‌كنند.

او جاي سريال‌هايي با موضوع روابط انساني مثبت در تلويزيون را خالي مي‌داند.

شريفي با بيان اين‌كه در كشورهاي خارجي سريال‌هاي خانوادگي با موضوع روابط مثبت خانوادگي پرطرفداري ساخته مي‌شوندمي‌گويد: اين نوع مجموعه‌ها دنباله‌دار هستند وحتي تا 200 قسمت ساخته مي‌شوند كه «روزهاي زندگي» از جمله آن ها بود.

داوود هاشمي ـ تهيه‌كننده ـ نيز درباره‌ي ضرورت ساخت سريال‌هايي با موضوعات روابط خوب انساني و خانوادگي و هم چنين چگونگي خلق شخصيت‌هاي مثبت جذاب در تلويزيون مي‌گويد: اگر به مرحله‌ي نگارش فيلمنامه و پيش‌توليد توجه و قصه خوبي نوشته شود و كارگردان مناسبي آن را به تصوير بكشد، چنين آثاري مي‌توانند مخاطب را جذب كنند حتي اگر بازيگران مشهوري در آن بازي نكنند.

تهيه‌كننده سريال مناسبتي «پنجمين خورشيد» به خبرنگار سرويس تلويزيون ايسنا تاكيد مي‌كند: سيما بودجه لازم را براي ساخت سريال‌ها تامين و علاوه بر آن عوامل سازنده سريال انتخاب و براي توليد آن وقت صرف مي‌كنند؛ دراين شرايط فيلمنامه‌اي خوب مي‌تواند در توليد سريالي با موضوع روابط مثبت خانوادگي موثر باشد.

مهام درباره‌ي ضرورت خلق شخصيت‌هاي مثبت جذاب نيز معتقد است: در مجموعه‌هاي ايراني با معادل‌سازي درست اين هدف محقق مي‌شود؛ البته متاسفانه شخصيت‌هاي منفي يا افرادي كه براساس هنجار رفتار نمي‌كنند كثرت بيشتري دارند، بنابراين شخصيت‌هاي مثبت ضعيف‌تر ديده مي‌شوند.

او ادامه مي‌دهد: در طراحي شخصيت‌هاي مثبت محدوديت‌هايي وجود دارد، چرا كه آن ها نبايد خطا كنند اين درحالي است كه آدم‌ها، خاكستري هستند.

شريفي نيز در پايان معتقد است:نويسنده و كارگردان بايد به‌گونه‌اي عمل كنند تا مخاطب با شخصيت‌هاي مثبت همذات‌پنداري كند.

انتهاي پيام

  • یکشنبه/ ۱۹ مهر ۱۳۸۸ / ۱۱:۳۱
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 8807-01287.127494
  • خبرنگار : 71078