حدود يكسال از انتشار خبر كشف بزرگترين محمولهي قاچاق اشياي عتيقه در گمرك جنوب تهران و آغاز رسيدگي به پروندهي آن در دادگاه، درحالي ميگذرد كه هنوز اين پرونده در شعبهي 13 دادگاه انقلاب اسلامي سرگردان است.
كارشناس اشياي تاريخي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان تهران در گفتوگو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اينباره اظهار كرد: بيش از يكسال است كه اين پرونده در دادگاه مطرح شده است و اين درحالي است كه حجم مبلغ محمولهي قاچاق از نظر كيفيت و ارزش ريالي بسيار زياد است.
حسن قراخاني بهار دربارهي وضعيت اين پرونده، توضيح داد: حكم بدوي دادگاه تقريبا سهماه پيش در شعبهي شمارهي 13 دادگاه انقلاب اسلامي مبني بر قطعيت قاچاق اين اشيا و محكوميت متهم پرونده به پرداخت يكونيم ميليارد تومان، يعني دوبرابر قيمت اقلام و اشياي مجموعهي قاچاقشده صادر شد و حداكثر جريمهي زندان كه از ششماه تا سهسال است، بهدليل مسن بودن متهم پرونده سهماه درنظر گرفته شد.
وي با اشاره به فرستادن پرونده به شعبهي تجديد نظر بهدليل درخواست تجديد نظر متهم بر رأي صادرشده، بيان كرد: تبصرهي شش مادهي يك قانون مجازات اخلالگران در نظام اقتصادي كشور، دربارهي قاچاق اشياي عتيقه در سطح وسيع ميگويد كه دادگاهها مكلف هستند فورا و خارج از نوبت به اينگونه پروندهها رسيدگي كنند.
او ادامه داد: ابعاد اين پرونده، جرم و نحوهي كشف اشيا همه مشخصاند، ولي اكنون بيش از يكسال است كه ما درگير اين موضوع هستيم و هنوز پاسخي به ما ندادهاند. به همين دليل، اكنون ميترسيم اگر اشيا را به موزههاي مختلف در سطح كشور بفرستيم، مجبور به برگرداندن آنها شويم كه مستلزم يك كار اداري وسيع و وقتگير است.
به گفتهي اين كارشناس اشياي تاريخي، پروندهي يادشده از 22 آبانماه سال گذشته در شعبهي شمارهي 13 دادگاه انقلاب اسلامي درحال رسيدگي است و اكنون بايد ديد چه مدت پرونده در مرحلهي تجديد نظر باقي ميماند و براي پروندهاي كه همهي ابعاد آن روشن است، چقدر بايد معطل بمانيم؟
قراخاني بهار همكاري گمرك را براي جلوگيري از بهوجود آمدن موارد مشابه اين پرونده، تنها راه حل دانست و گفت: هيچ راهي بهجز بازبيني دقيق ازسوي گمرك، كشف اينگونه اشيا و اطلاع آن به سازمان ميراث فرهنگي نداريم. ما در اين زمينه بايد اميد داشته باشيم كه مسؤولان گمرك همكاري بيشتري با ما انجام دهند.
وي اضافه كرد: خوشبختانه از تابستان سال گذشته تاكنون همكاري گمرك در بازبيني اثاثيهي خانه بسيار خوب شده و ارتقا يافته و دقت نظر آنها زياد شده است.
به گزارش ايسنا، 22 مردادماه سال گذشته سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان تهران از كشف بزرگترين محمولهي قاچاق اشياي عتيقه كه از لحاظ حجم و ارزش در 15 سال اخير بيسابقه بود، توسط مأموران گمرك جنوب تهران خبر داد. اين محموله شامل مجموعهاي از اشياي عتيقهي ايراني و آثار هنري اروپا و اشيايي مربوط به هنر شرق در آيين بودا بود كه در قالب اثاثيهي خانه به گمرك ارايه شده بودند و قصد قاچاق آنها را به مقصد آمريكا از طريق گمرك جنوب داشتند. اكنون اين محموله بهجز فرش نفيس آن كه در اختيار موزهي فرش قرار گرفته است، در موزهي ملي ايران نگهداري ميشود.
انتهاي پيام