به گزارش ایسنا، در سالهای دور معمولا بازار مسکن نسبت به تحولات اقتصادی دیرتر از طلا و ارز واکنش نشان میداد اما دو سه سالی است که نوسانات بازارهای موازی به سرعت بر قیمت ملک تاثیر میگذارد.
از آبان سال گذشته تا کنون قیمت هر متر خانه در تهران با رشد ۴۶ درصد مواجه شده و از متوسط ۳۲ میلیون تومان در هر متر مربع به ۴۶.۷ میلیون تومان رسیده است. تورم عمومی نقطه به نقطه هم در حال حاضر به ۴۸.۵ درصد رسیده که تقریبا با رشد قیمت مسکن برابری میکند.
از سوی دیگر قیمت دلار با افزایش حدود ۴۰ درصد طی یک سال گذشته مواجه شده است. اسکناس آمریکایی آذر پارسال در محدوده ۲۸ هزار تومان قرار داشت که هماکنون در بازار متشکل ارزی ۳۶ هزار و ۲۰۰ و در صرافیها تقریبا ۳۹ هزار و ۲۰۰ تومان قیمت دارد.
در بازه کوتاه مدت نیز بررسیها نشان میدهد که بازار مسکن تحت تاثیر بازارهای موازی است. این موضوع را فعالان صنعت ساختمان که دائما شاهد اثرگذاری بازار ارز بر قیمت نهادههای ساختمانی هستند تایید میکنند.
مقایسه قیمت خانه با نرخ دلار گویای آن است که همسویی نسبی بین این دو شاخص وجود دارد. دلار تا شهریورماه در محدوده ۳۲ هزار تومان بود و در حال حاضر به ۳۹.۲ هزار تومان رسیده که افزایش ۲۲.۵ درصد را به ثبت رسانده است.
قیمت هر متر خانه در تهران اما از شهریور تا آبان افزایش ۸ درصدی را نشان داد و در عرض دو ماه طبق شاخص بانک مرکزی از میانگین ۴۳.۲ میلیون تومان در شهریور به ۴۶.۷ میلیون تومان در آبان رسید. گزارش آذرماه هنوز اعلام نشده اما پیشبینی نوسان قیمت مسکن در ماه مذکور هم دور از ذهن نیست. قیمت مسکن شهر تهران تحت تاثیر رشد قیمت دلار و انتظارات تورمی فقط در یک ماه منتهی به آبان ۶.۸ درصد رشد کرد.
تجربه نشان داده جامعه معمولا تحولات بازار ارز را نماگری از تورم آتی تلقی میکنند و در چنین مواقعی به خرید کالاهایی میپردازند که قابلیت محافظت از سرمایهی آنها در برابر تورم را دارد؛ مثل طلا، مسکن و بعضا خودرو. بر این اساس نوسانات قیمت ارز که از مهرماه آغاز شد تغییراتی در انتظارات تورمی به وجود آورد که به سوق یافتن سرمایهها به سمت بازار مسکن انجامید و در آبان ماه بروز پیدا کرد. کارشناسان معتقدند راهکارهایی برای ثبات قیمت ارز میتواند منجر به آرامش بازار مسکن شود.
انتهای پیام