• شنبه / ۲۶ آذر ۱۴۰۱ / ۰۶:۱۷
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1401092617006
  • خبرنگار : 80001

آماری از رکود بازار آپارتمان‌های بزرگ در تهران

آماری از رکود بازار آپارتمان‌های بزرگ در تهران

حدود ۸۰ درصد آپارتمان‌هایی که برای فروش در تهران عرضه شده‌اند بالای ۱۰۰ متر مربع مساحت دارند؛ در حالی که سهم این گروه متراژی از معاملات فقط ۲۵ درصد است.

به گزارش ایسنا، آبان امسال معاملات مسکن در تهران مقداری رونق گرفت اما عمده تقاضا برای آپارتمانهای کوچک متراژ بود؛ زیرا اثر جهش قیمت مسکن در پنج سال اخیر منجر به رکود واحدهای بزرگ متراژ شده است.

در واقع هرچه قیمت مسکن بالا رفته توان طرف تقاضا کاهش یافته و این فاصله باعث سوق یافتن معدود متقاضیان بازار مسکن به سمت واحدهای کوچک متراژ متناسب با قدرت خرید خانوارها شده است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد در حال حاضر حدود ۸۰ درصد آپارتمان‌های عرضه شده برای فروش در بازار مسکن شهر تهران بیش از ۱۰۰ متر مربع مساحت دارند؛ در حالی که سهم این گروه متراژی از معاملات قطعی ۲۵.۳ درصد است. آپارتمانهای بالای ۱۵۰ متر نیز فقط ۵.۹ درصد از کل معاملات شهر تهران را در آبان ۱۴۰۱ به خود اختصاص دادند.

آمار و ارقام گویای آن است که در حال حاضر با حجم قابل توجهی از واحدهای بزرگ متراژ در بازار مسکن پایتخت مواجهیم؛ در حالی که فشار تقاضا برای خانه های کوچک متراژ است. برخی از آپارتمانهای با مساحت بالای ۱۵۰ متر مربع بعضا با گذشت بیش از سه سال از ساخت آنها همچنان کلیدنخورده هستند. این در حالی است که طرف عرضه تحت تاثیر انتظات تورمی مرتبا قیمت را به‌روز می‌کند.

بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد پس از ارایه آمار تحولات بازار مسکن در آبان ماه که رشد ۶.۸ درصدی قیمت را به تصویر کشید، برخی فروشندگان، قیمتهای پیشنهادی را بالا برده‌اند.

از طرف دیگر کمبود فایل‌های مرغوب در بازار مشهود است. به دلیل رکود ساخت و ساز در سالهای اخیر، عمده واحدهای عرضه شده برای فروش از نوع قدیمی و دارای نقص هستند.

کمبود آپارتمان‌های کوچک متراژ که از امکانات کافی برخوردار باشند باعث شده تا قیمت این نوع واحدها رشد بیشتری را در مقایسه با آپارتمان‌های بزرگ متراژ تجربه کند. آبان امسال رشد سالیانه قیمت مسکن در منطقه ۱۰ که کانون واحدهای کوچک متراژ در تهران محسوب می‌شود ۶۰ درصد بوده؛ در حالی که متوسط افزایش قیمت در شهر تهران ۴۶ درصد و در منطقه یک ۳۰ درصد بوده است. عمده آپارتمان‌های منطقه یک از نوع بزرگ متراژ هستند.

آماری از رکود بازار آپارتمان‌های بزرگ در تهران

مجموعه عواملی که منجر به انتظارات تورمی شد، بخشی از سرمایه‌ها را در آبان ماه ۱۴۰۱ به سمت بازار مسکن کشاند و رونقی نصفه و نیمه به این بازار داد. در این ماه حدود ۸۰۰۰ فقره قرارداد خرید و فروش آپارتمان در تهران منعقد شد که از افزایش ۴۷.۸ درصد نسبت به مهر امسال و رشد ۹.۶ درصد نسبت به آبان پارسال حکایت دارد. متوسط قیمت هم به ۴۶.۷ میلیون تومان در هر متر مربع رسید که نسبت به ماه قبل و مدت مشابه سال قبل به ترتیب ۶.۸ و ۴۵.۹ درصد افزایش یافته است.

مهدی روانشادنیا ـ کارشناس بازار مسکن درباره دلایل نوسان افزایشی این بازار در آبان ماه به ایسنا گفت: مردم معمولا تحولات بازار ارز را نماگری از تورم آتی تلقی می‌کنند و در چنین مواقعی به خرید کالاهایی می‌پردازند که قابلیت محافظت از سرمایه‌ی آنها در برابر تورم را دارد. بر این اساس نوسانات قیمت ارز که از مهرماه آغاز شد تغییراتی در انتظارات تورمی به وجود آورد که به سوق یافتن سرمایه‌ها به سمت بازار مسکن انجامید و در آبان ماه بروز پیدا کرد. بدیهی است که تا وقتی روند نرخ ارز و تورم افزایشی باشد رشد قیمت در بازارهای موازی مثل طلا و مسکن نیز ادامه می‌یابد.

وی با بیان این‌که واحد نوساز در بازار مسکن به تدریج کمیاب شده است افزود: در شرایط تورمی فعلی بعضا مشاهده می‌کنیم که برخی فروشندگان از فروش منصرف می‌شوند. این کمبود عرضه نیز به عاملی برای رشد قیمت‌ها تبدیل شده است.

این کارشناس بازار مسکن با اشاره به انجام ۸۰۰۰ معامله در آبان ماه ۱۴۰۱ در شهر تهران گفت: مقایسه‌ی این عدد با دو سال اخیر نشان می‌دهد تعداد معاملات چندان پایین نیست و یک رقم نرمال را نشان می‌دهد. ما در برخی ماه‌ها ۲۵۰۰ معامله نیز داشتیم و رقم ۸۰۰۰ واحد عدد معنی‌داری است که گسیل برخی از سرمایه‌های جامعه به بازار ملک را نشان می‌دهد.

روانشادنیا مهمترین راهکارهای تثبیت بازار مسکن را کنترل تورم عمومی و افزایش ساخت و ساز دانست و گفت: در خارج از بخش مسکن حتما باید تورم و رشد قیمت ارز مهار شود. در بخش درونی مسکن نیز راهی جز تولید وجود ندارد. این تولید باید در تناسب با تقاضا قرار گیرد که در حال حاضر بخش عمده‌ای از تقاضا برای واحدهای کوچک متراژ متمرکز شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۹-۲۶ ۰۸:۴۳

بیایید این وضعیت را کنترل کنیم تا بدتر نشده. مسئولیت کنترل وضع کنونی ابتدا با دولت و مجلس و قوه قضاییه است سپس مردم باید از طرح های آنها برای تعدیل قیمت ها حمایت و استقبال کنند. جوانی که سالها کار کند اما به اهدافش نرسد ناامید و افسرده می شود. نهایتا یک زوج باید بتواند بعد از پنج سال اجاره نشینی،یک خانه شصت متری نزدیک محفل کارشون خریداری کنند و مالک شوند.

avatar
۱۴۰۱-۰۹-۲۶ ۰۹:۱۰

نرخ ارز به مدت یکسال ثابت بود، ولی قیمت مسکن همچنان به روند افزایشی خود ادامه داد. حالا هم که چند هفته هست بازار ارز به طور موقت دچار نوسان شده باز قیمت مسکن داره بالا میره. تا وقتی مسکن بشه کالای سرمایه گذاری وضع همین هست.

avatar
۱۴۰۱-۰۹-۲۶ ۱۰:۰۴

همه چیز تو مملکت ما به قیمت ارز مربوطه شما کجا زندگی میکنید 😎